ĐILAS JE MORAO U ZATVOR!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da je aktuelni porodični zakon važio 2014. godine, kada je Dragan Đilas fizički i psihički maltretirao bivšu suprugu Ivu i isprebijao njenog oca Slobodana Pelevića, bivši gradonačelnik Beograda bio bi u zatvoru.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Nikolić
Koordinatorka sigurne kuće Vesna Stanojević za Srpski telegraf kaže da, ukoliko su navodi Ive Đilas tačni, tužilaštvo je moralo da pokrene tužbu, a ne da odbaci prijavu uz besmislen argument da su u pitanju lakše povrede

To potvrđuju sagovornici Srpskog telegrafa i ocenjuju da su novi propisi drastično oštriji od onih koji su važili u vreme kada je Đilas zlostavljao porodicu, te da ne bi mogao tako lako da se izvuče.

U iskazu policiji nakon incidenta u porodičnom stanu 7. decembra 2014, koji je u subotu ekskluzivno objavio naš list, Iva Đilas je iznela stravične optužbe na račun bivšeg supruga, između ostalog da je godinama trpela njegovo iživljavanje, kao i da je zbog zlostavljanja u trudnoći prevremeno rodila dete sa srčanom manom.

Takođe, optužila je Đilasa da ju je varao tokom cele trudnoće i pretio joj da će joj odrubiti glavu...

Te fatalne večeri trpela je fizičko maltretiranje, a njen otac je zadobio udarac u glavu, pa je završio u Urgentnom centru.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Koordinatorka sigurne kuće Vesna Stanojević za Srpski telegraf kaže da, ukoliko su navodi Ive Đilas tačni, tužilaštvo je moralo da pokrene tužbu, a ne da odbaci prijavu uz besmislen argument da su u pitanju lakše povrede.

- Ako je ovo sve tačno, državni organi su morali do tančina da ispitaju slučaj jer je ovo sasvim sigurno zaslužuje sudski epilog. Bilo je osnova za procesuiranje, ali nije na nama da kritikujemo tadašnje odluke. Sada su mere oštrije. Ako se konstatuje nasilje u porodici, policija preduzima hitne mere koje podrazumevaju iseljavanje nasilnika i zabranu prilaska žrtvi - navodi Stanojevićeva.

Uz to ide i zatvorska kazna, dodaje advokat Nebojša Milosavljević:

- Prethodni zakon je bio blaži, dok je novim predviđena zatvorska kazna i do osam godina za onog ko vrši nasilje u porodici. Ranije je u zavisnosti od stepena povreda kazna za počionica bila od tri do pet godina, ali zakon se selektivno primenjivao. Patologija je patologija, nasilnik je nasilnik, mislim da, koliko god da su ga kaznili, on bi to ponovo uradio jer mu je to u prirodi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
dada

31.12.2017 12:16

Pa i trebao bi...realno ima mnogo toga...

Ceda

31.12.2017 12:25

Mene ne zanima njegova porodicna situacija, ali znam da je odavno trebao biti u zatvoru zbog pocinjenih kriminalni radnji. Iskoristi taj i dobro unovci peti oktobar, kao i mnogui drugi, a drzava cuti li cuti.

Mita

31.12.2017 12:33

Djilas je trebalo da bude kaznjen za ovakvo delo.

pera

31.12.2017 12:40

Ovaj čovek je jedan običan primitivac, koji ne zaslužuje nikakvu pažnju a ponajmanje vlast!