OTKRIVENO! Evo ko je vlasnik placa na kojem su nađene pare UBIJENE porodice ĐOKIĆ

Autor:

Hronika

19.03.2022

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plac na kojem je nađena zakopana vreća sa 40.000 evra i beleškama, otetih nakon ubistva tročlane porodice Đokić, nalazi se u vlasništvu Gorana Džonića, prvoosumnjičenog za monstruozni zločin.

OTKRIVENO! Evo ko je vlasnik placa na kojem su nađene pare UBIJENE porodice ĐOKIĆ

Foto: Republika.rs

- Iako se sve vreme spekulisalo da je novac zakopan na placu Stefana Džonića, sina Gorana Džonića, prava istina jeste to da je plac u stvari u vlasništvu Gorana Džonića, a da je njegov sin Stefan samo korisnik zemljišta jer je na očevom placu napravio kuću. Ovaj podatak samo može dodatno da ide u prilog sumnji da je Goran Džonić glavni i jedini izvršilac teškog ubistva, jer je i novac sakrio na imanju čiji je vlasnik. Za ostale aktere događaja koji su povezivani sa slučajem, posle skoro šest meseci istrage ne postoji nijedan dokaz - kaže izvor Blica.

Goran (57), Gordana (56) i Lidija Đokić (26) iz Aleksinca, oteti su i ubijeni 27. septembra nakon što su iz Moravca krenuli za Aleksinac a njihova ugljenisana tela pronađena su 2. oktobra u ataru Moravca dok je spaljeni automobil „folkasvagen pasat“ otkriven u okolini Tešice. Zbog sumnje da su počinili teško ubistvo krajem oktobra prvo je uhapšen Đokićev brat od tetke, penzionisani vatrogasac Goran Džonić, a potom i dvojica njegovih sinova Milan i Stefan, kao i braća Milošević, na koje je Goran Džonić pokušao sa svali krivicu.

Policijskom istragom na placu na kojem se nalazi Stefanova kuća, plitko u korenu šljive, pronađena je zakopana vreća sa oko 40.000 evra i određenim beleškama. DNK veštačenjem na novcu otkriven je biološki trag Gorana Džonića a dodato grafološko veštačenje bi trebalo da otkrije da li je njegov rukopis na nekim beleškama koje su nađene sa parama. Te beleške bi mogle biti spisak dužnika koji su Đokiću dugovali novac, pa se ne isključuje da je možda među njima i Džonićeva priznanica jer se pričalo da je često uzimao devoze na zajam od rođaka, ili neki drugi spis koji ga povezuje. Rukopisa Džonićevih sinova i braće Milojević, nema na pomenutim beleškama.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Ubijeni Đokići

U pritvoru su trenutno još samo Goran Džonić, kao prvoosumnjičeni za ubistvo, i njegov sin Stefan, nakon što im je 11. marta Apelacioni sud produžio ovu meru. U tom trenutku se očekivao nalaz grafološkog veštačenja rukopisa Stefana Džonića, koji je u međuvremenu pristigao, pa je njegov branilac Filip Domazet podneo žalbu na rešenje o pritvoru, jer ni ova analiza, kao ni ostale, ne dovodi ga u vezu sa ubistvom.

Nakon petomesečne istrage Miloševićima, koje je Goran Džonić označio kao planere a jednog od njih i kao izvršioca zločina, 1.marta je ukinut pritvor pa su pušteni da se brane sa slobode jer nisu nađeni nikakvi dokazi koji ih povezuju sa ubistvom.

Iz pritvora je 3. marta pušten i Džonićev sin Milan, vatrogasac, jer nema dokaza da je umešan. Oba Džonićeva sina imaju jake alibije da su u noći ubistva bili na svojim radnim mestima, pa se očekuje da i Stefan, koji je po zanimanju profesionalni vojnik, bude pušten da se brani sa slobode.

Svi tragovi vode do Gorana Džonića

Kako je "Blic" naveo, svi dokazi za sada povezuju samo Gorana Džonića. Njegov DNK je na novcu i vreći sa 40.000 evra, iskopanoj iz voćnjaka kao i na pištolju koji je nađen sakriven nakon što je on ispričao policiji gde se nalazi, a za koji je balističkim veštačenjem utvrđeno da je iz njega ubijena porodica Đokić.

Republika

Foto: ST/V. Lukić

Goran Džonić na sahrani porodici Đokić

Sigurnosne kamere u Tešici snimile su "pasat" Đokića kako sa zemljanog puta dolazi iz pravca Moravca u dva časa iza ponoći, i Džonićev žuti skuter kako se vraća dva časa kasnije istim putem. Snimljen je kako sipa gorivo u kantu na dan nestanka Đokića, a istog dana je bio i u Tešici kraj mesta gde je kasnije nađen zapaljen pasat... Jedan mladić posvedočio je da je 26. septembra oko 15 časova dovezao Džonića iz Tešice jer je navodno kod majstora ostavio motor, ali je proverom je utvrđeno da je motor bio na popravci još u avgustu pa se sumnja da ga je Džonić dovezao na mesto gde će zapaliti pasat kako bi se njime vratio kući.

Metalostrugar iz Moravca je posvedočio da je Džoniću pomogao da napravi navoj za metalni deo za koji se ispostavilo da je prigušivač, a dve nedelje nakon zločina naprasno je rođaku vratio dug od 10.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading