KRAJ SUĐENJA TRANSVESTITU KOJI JE UBIO DEČKA: Tužilaštvo traži strogu kaznu

Autor: S. STEPANOVIĆ

Hronika

17.03.2022

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje transvestitu Goranu Abdulovu za ubistvo bivšeg dečka Marka Radovića završeno je danas u Višem sudu u Beogradu iznošenjem završnih reči. Za ovaj zločin, koji je okrivljeni počinio 8.jula 2018. godine u Zemunu, tužilaštvo traži najmanje 10 godina zatvora, dok njegov advokat ističe da je to ubistvo na mah i predlaže sudu da se odredi kazna od jedne do osam godina.

KRAJ SUĐENJA TRANSVESTITU KOJI JE UBIO DEČKA:  Tužilaštvo traži strogu kaznu

Foto: facebook.com/MarkoRadović/PrivatnaArhiva

 

Zamenik javnog tužioca istakao je na početku ročišta da je Abdulov menjao iskaz i ubistvo s namerom predstavljao kao samoodbranu.

- Okrivljeni je prvo izjavio u policiji da je žrtvu nekoliko puta izbo nožem, a onda je promenio iskaz i rekao da nije zamahivao sečivom, već da se samo branio, a da se Marko sam nabo na nož. To govori da Abdulov izbegava da prizna krivicu. Unapred je spremio odbranu i želi da manipuliše sudom. Radović je imao dva uboda u stomaku i dva u grudima, kao i nekoliko posekotina po rukama, znači nema jedan ubod kako je optuženi tvrdio. Okrivljeni je pokazao rešenost i nameru da žrtvu bezobzirno liši života jer je nožem zamahnuo 15 puta, a u iskazu je rekao "Šta je trebalo, da čekam on mene da izbode?". Dokazano je da se Radović nije branio, niti otimao oko noža. Predlažem da ga sud proglasi krivim i osudi na kaznu ne manju od 10 godina - rekao je tužilac u završnim rečima.

Preti mu 15 godina robije

Goran Abdulov optužen je za "obično" ubistvo iz člana 113, a zatvorska kazna za to delo je od pet do 15 godina, dok njegov advokat traži da bude okrivljen za ubistvo na mah za koje je zaprećeno od jedne do osam godina zatvora. Ovo delo označava da je osumnjičeni žrtvu lišio života bez svoje krivice jer je doveden u jaku razdraženost napadom, zlostavljanjem ili teškim vređanjem od strane ubijenog.

Advokat transvestita Dragan Marović naglasio je da je Abdulov zločin počinio u afektu i da su razne okolnosti uticale na to.

- Priznao je krivicu, to nije sporno. Samo suđenje mu je dovoljna kazna. Međutim, svi dokazi ukazuju da je reč o ubistvu na mah, a ne o klasičnom za koje se tereti, i da mu sledi kazna od jedne do osam godina zatvora. Takođe, nije istina da je moj klijent bio nepovređen u napadu. Nakon hapšenja tražio je lekarski pregled, ali ga nije dobio sve do odvođenja u Centralni zatvor, nakon 72 sata. Tamo su mu konstatovane povrede na nogama i ogrebotine po licu i rukama, ali i sudski veštak je rekao da nije dovoljno pregledan. Nije mu ni vađena krv, a bio je u vidno smanjenoj uračunljivosti, pod dejstvom alkohola i raznih medikamenata. I tada je bio na hormonskoj terapiji jer je transrodna osoba, što znači da je njegovo psihičko stanje uvek, blago rečeno, neuobičajeno. Kobnog dana bio je u stanju afekta i subjektivno je reagovao - tvrdio je Marović u svom izlaganju.

Foto: Twitter

 

 

On je dodao i da se Abdulov nije krio, niti bežao, i da sudija i to treba da uzme u obzir.

- Bio je dostupan državnim organima. Čak je i dva puta pokušao da se ubije, što znači da se kaje zbog toga što je učinio. Sud treba da ima u vidu i da je reč o neosuđivanom licu i da je kao transrodna osoba konstantno na lečenju kod psihijatra, a čitava istraga je, blago rečeno, vođena loše i na štetu mog klijenta - istakao je branilac.

Na pitanje sudije da li ima nešto posebno da kaže, transvestit je odgovorio sa negiranjem.

- Nemam ništa da kažem. Saglasan sam za izjavom mog branioca - rekao je Abdulov.

Sudija je zakazala izricanje presude za 24. mart.

Pokojni Radović je iz Nevesinja, a živeo je u Zemunu zbog studija. Sa Abdulovim je bio nekoliko meseci u vezi, ali je sve krenulo nizbrdo nakon raskida, pa je došlo i do teškog zločina u kojem je transvestit bivšeg momka izbo nožem u njegovom stanu u Zemunu, nakon čega je otišao kući, gde je istog dana i uhapšen. On je u pritvoru od 2018. godine i to vreme će mu biti uračunato u zatvorsku kaznu, kao deo koji je već odslužio.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading