Puštena iz pritvora Anđela koja je drugarice golfom "povezla u smrt"

Autor:

Hronika

16.03.2022

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je nakon nesreće danima bila u bolnici iako nije bila teže povređena.

Puštena iz pritvora Anđela koja je drugarice golfom "povezla u smrt"

Foto: Tanjug/D.STANKOVIĆ

Anđela Stoilović (20) iz Predejana koja se sumnjiči da je 29. januara izazavala saobraćajnu nesreću sa umišljajem u kojoj su stradale njene drugarice i sugrađanke Katarina Petković (21) i Anđela Milovanović (20), a lakše povređena Kristina Mitrović (20), puštena je iz pritvora, saznaje Republika.  

Viši sud u Vranju na predlog Višeg javnog tužilaštva u Vranju je devojku pustio na slobodu jer kako su ocenili više ne stoje razlozi za pritvor, pošto su svedoci saslušani. 

U Višem javnom tužilaštvu u Vranju kao svedok u istrazi koja se vodi protiv Stoilovićeve saslušana je i Kristina Mitrovic, koja je pored nje jedina preživela u ovoj saobraćajnoj nezgodi. Saslušani su i roditelji poginulih devojaka, dok se čeka da u Beogradu po zamolnici sasluša i vozač autobusa koji je prvi naišao kad su devojke golfom sletele u Južnu Moravu. 

Inače, Stoilovićeva je nakon nesreće danima bila u bolnici iako nije bila teže povređena, a lekari vranjske bolnice otpustili su je tek nakon pritiska VJT Vranje da se izjasne o stanju osumnjičene za udes. Čim je optuštena iz bolnice, ona je odmah lišena slobode.

Tužilaštvo smatra da je delo izvršila sa umišljajem, jer je vozila kola sa probnom vozačkom dozvolom u vremenu kada nije smela da vozi i to pod uticajem alkohola, neprilagođenom brzinom osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama.

Imajući u vidu da su dve devojke poginule, dok je jedna lakše povređena, osumnjičenoj za ovo krivično delo preti kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading