MARKO MESAR PRETI TUŽIOCU: Zahteva da se vide OČI U OČI, imao poruku i za SVEDOKA SARADNIKA!

Autor:

Hronika

15.03.2022

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Miljković, jedan od vođa kriminalne grupe, kojoj se se sudi u Specijalnom sudu za najteža krivična dela, iz pritvorske ćelije redovno piše pisma tužiocu

MARKO MESAR PRETI TUŽIOCU: Zahteva da se vide OČI U OČI, imao poruku i za SVEDOKA SARADNIKA!

Foto: Starsport, E-stock

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Iza ovakvog ponašanja optuženog, međutim, kriju se, zapravo, pretnje zastupnicima optužnice i to baš pred početak suđenja.

Sličan vid odbrane, odabrao je i drugi okrivljeni Veljko Belivuk. On, doduše, još nije počeo da šalje pisma, već svoje beleške čita za sudskom govornicom. I o svemu je spreman, poput Miljkovića, da govori osim o monstruoznim zločinima za koje su obojica okrivljeni. Ni reč nisu spremni da izuste ni o dve kuće smrti, u Ritopeku i Surduku, gde su završavale žrtve, za čiju su smrt optuženi.

Tako se, na primer, Marko Miljković u pismu poslatom iz ćelije 62, sredinom januara ove godine, osvrće na odluku svojih dojučerašnjih vojnika, Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića, da priznaju krivicu i pristanu na višegodišnje kazne zatvora. Pored ostalog, ovaj optuženi sugeriše da će jedan od njih da digne ruku na sebe i poručuje tužiocu:

- Njegov je život u vašim rukama.

Uvek se obraća Ivaniću

Interesantno, ali svaki put se Miljković obraća jednom tužiocu i to Saši Ivaniću, iako ih je u ovom predmetu čak trojica. Pored tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića i Ivanića, istragu vodi i tužilac Zoran Babić.

Na jednom od poslednjih ispitivanja, u februaru, kada je trebao da odgovara na pitanja iz proširenja istrage, a tiču se njegove umešanosti u ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića, Miljković je ponovo zatražio da se sretne sa tužiocem Ivanićem.

- Saslušanje okrivljenih je obavljao Babić, ali to ovom okrivljenom iz nekog razloga nije odgovaralo - navodi sagovornik blizak istrazi, prenose Novosti.

Republika

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

Marko Miljković i Veljko Belivuk

- Miljković je bio nervozan i u jednom trenutku je vrlo drsko počeo da se ponaša. Rekao je da njima niko nije ni do kolena, pa je još i preteći poručio: Džaba ste dobili ordenje za hrabrost, a ja ću vam pokazati kako to izgleda u drugom poluvremenu".

Postupate van zakona

Razočaran što se tog dana nije sreo sa tužiocem Ivanićem, Miljković piše novo pismo odmah sutradan:

- Pokušajte da nađete vremena da se pogledamo u oči, da vam kažem još neka moja saznanja o vašim postupcima van zakona.

Zašto se Miljković, pored Nenadića i Babića, obrušio baš na tužioca Sašu Ivanića, saznaće i javnost, čim suđenje malo odmakne. Ipak, nije njemu trn u oku samo policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal, već i pojedini ljudi iz vrha države, koje su oni apostrofirali kao krivce, što se njihovim krvavim delima, pod uticajem vođa "kavačkog klana", stalo na put!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Vesna

15.03.2022 10:43

Za ove bitange jedina adekvatna kazna je smrtna kazna