VOJKAN KRSTIĆ IZA REŠETAKA JOŠ 30 DANA: Viši sud u Beogradu produžio pritvor lažnom humanitarcu!

Autor:

Hronika

14.03.2022

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu produžio je do 30 dana pritvor vlasniku firme Elita gradnja d.o.o. Beograd Vojkanu Krstiću

VOJKAN KRSTIĆ IZA REŠETAKA JOŠ 30 DANA: Viši sud u Beogradu produžio pritvor lažnom humanitarcu!

Foto: Republika

Krstić, koji je javnosti poznat kao čovek Spasilačkog centra Srbije je, u pritvoru od hapšenja 9. februara , a pritvor mu je produžen da ne bi uticao na svedoke i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi mogao da ponovi krivično delo u kratkom vremenskom peridodu.

Prema ovom rešenju suda pritvor može da mu traje do 8. aprila, kažu da Tanjug u Višem sudu.

Osim Vojkana Krstića pod istragom Odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu još šest osumnjičenih, zaposlenih u opštinama Čukarica, Vračar i Zvezdara koji se brane sa slobode.

Sumnja se da je u toku 2019. godine izvršitelj GO Čukarica D.T. po prethodnom dogovoru sa Krstićem sačinio je dva Zapisnika o izvršenju preko drugog lica u koje je uneo neistinite podatke, tako što je uvećao količinu uklonjenog smeća i drugog otpada, a što obavlja Krstićeva firma.

Krstić je potom na osnovu Zapisnika sačinio račune na iznose od 1.785.600 dinara i 1.008.000 dinara i dostavio ih opštini Čukarica, pa su mu isplaćeni 19. septembra i 12. decembra 2019. godine.

Republika

Foto: Republika

Vojkanu Krstiću još mesec dana pritvora

Na taj način je kako se sumnja, firmi "Elita gradnja" isplaćen veći iznos u odnosu na vrednost stvarno izvršenog posla.


To je omogućila član Veća GO Čukarica i predsednik Komisije za predmetnu javnu nabavku V.J. koja je račune prihvatila kao verodostojne isprave i overila ih svojim potpisom, iako je znala da nisu predhodno potpisom prihvaćeni od strane službenog lica određenog za praćenje realizacije javne nabavke, kao i da nije dostavljena potvrda o odvozu i smeštaju otpada na gradsku deponiju Vinča, a što je bio jedan od uslova ove javne nabavke i zaključenog ugovora sa PD Elita gradnja doo.

Na ovaj način je pribavljena protivpravna imovinska korist PD Elita gradnja d.o.o. Beograd u iznosu od 2.793.600 dinara, u kom iznosu je GO Čukarica naneta šteta.

Slična mahinacija je, kako se sumnja, ponovljena je i dve godine kasnije, s tim što je drugi izvršitelj GO Čukarica M.Ć. sastavio Zapisnik o izvršenju preko drugog lica u koji je uneo neistinite podatke i uvećavao količinu uklonjenog smeca i drugog otpada.

Krstiću je tako isplaćeno 4.451.160 dinara 24. maja 2021. godine, nakon što je račun overila V.J.

Takođe, kako se sumnja, u toku 2021. godine načelnik Odeljenja za komunalne delatnosti u GO Zvezdara N.P. sačinio je tri naloga za čišćenje terena od šuta i drugog otpadnog materijala u koje nije uneo količinu postojećeg i uklonjenog otpada, kao ni vreme kada je realizovano, pri čemu za te tri lokacije nije predhodno ni preduzeo službene radnje utvrđivanja količine šuta i drugog otpadnog smeća, pa nisu ni doneta rešenja komunalne inspekcije.

Na po osnovu ovih naloga Krstić je naplatio 2.993.760 dinara, čime su on i N.P, kako se sumnja, pribavili protivpravnu imovinsku korist za Elita gradnju u iznosu od 2.993.760 dinara, a u kom iznosu je GO Zvezdara naneta šteta.

Opština Vračar je na sličan način oštećena za daleko manji iznos od oko 130.000 dinara, a Krstiću su u tome pomogli zaposleni u opštini D.O. i Ž.P.

Reč je o uvećanim računim za uklanjanje ličnih stvari u ulici Maksima Gorkog i o uopšte nerealizovanim uslugama za uklanjanje reklama sa javnih površina u Bulevaru oslobodenja i Bičevskoj, pošto su reklame uklonili sami Delhaize Serbia d.o.o. i pd Morfeus direckt communications d.o.o.

Krstić se tereti za četiri krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, od kojih je jedno u produženom trajanju, V.J. za dva krivična dela zloupotreba službenog položaja, a N.P. D.T, M.Ć, Ž.P. i D.O, za po jedno krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Krstić je poznat investitorima i vlasnicima građevinskih firmi u Beogradu koji su ga u više navrata optužili da ih ucenjuje, zahtevajući od njih da šut i otpad sa gradilišta voze na njegove divlje deponije, na čemu on zarađuje velike sume novca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading