ODLOŽENO SUĐENJE GORANU PAPIĆU: Ovo je razlog odlaganja, a evo i kad se nastavlja pretres

Autor:

Hronika

14.03.2022

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Goranu Papić, bivšem zameniku načelnima SBPOK-a, odloženo je danas pred Višim sudom u Beogradu zbog njegove bolesti, odnosno zbog bolova u grlu.

ODLOŽENO SUĐENJE GORANU PAPIĆU: Ovo je razlog odlaganja, a evo i kad se nastavlja pretres

Foto: SST/A. Popović

Goran Papić

Papić je uredno obavestio sud o opravdanom izostanku, pa je sudija zakazao nastavak pretresa za 12. april.

Na narednom ročištu planirano je saslušanje policijskih šefova koje je trebalo sasušati danas. 

Inače, Papić se tereti za trgovinu oticajem, odnosno da je zloupotrebivši službeni položaj naredio vraćanje zaplenjenog automobila Marku Miljkoviću, jednom od dvojice vodja u februari prošle godine uhapšenog monstruoznog klana.

U dosadašnjem postupku Papić se branio da je naređenje za brzo postupanje prema Miljkoviću  stiglo iz vrha MUP, odnosno od ministra Nebojše Stefanovića. 

Papić je rekao da ga je dva dana pre Miljkovićevog saslušanja, o tome obavestio telefonom tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović, tražeći da se saslušanje obavi "profesionalno, efikasno i bez nepotrebnog zadržavanja i da odmah sve prosledi tužilaštvu".

Dalje je ispričao da ga je tog 15. aprila, oko podne ponovo pozvao Stefanović i pitao "koji to deo mog naređenja nije jasan, rekao sam da se to obavi brzo, a vi ga držite već pet sati".

- Ja nisam znao o čemu se radi i rekao sam da ću proveriti. Pozvao sam UKP i saznao da je Interventna privela Miljkovića i zadržala vozilo - kazao je Papić.

Objasnio je da SBPOK nije ni preuzimala vozilo, već samo Miljkovića, kojeg je saslušalo i pustilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading