MALOLETNIK UNIŠTAVA NOVI SAD: Spalio beskućnika, upropastio groblje, a sad je ponovo na ulicama!

Autor: blic.rs

Hronika

30.12.2017

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak A. K. (15), koji je osumnjičen da je prethodnih dana zapalio četiri automobila u Novom Sadu, isti je maloletnik koji je učestvovao u spaljivanju Dragutina Todorčevića i uništavanju jevrejskog groblja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako Blic saznaje, radi se o istom dečaku koji je pre nekoliko nedelja pobegao iz Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja u Pančevu. On je osumnjičen da je učestvovao u rušenju 47 spomenika na Jevrejskom groblju u tom gradu. Takođe, A. K. je prošle godine u noći između 12. i 13. decembra šetao sa dvojicom drugara Novim Sadom, a jedan od njih S. N. te noći zapalio je beskućnika Dragutina Todorčevića koji je preminuo od opekotina, dok je A. K. bio u njegovom društvu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Maloletnik je osumnjičen da je učestvovao u rušenju 47 spomenika na Jevrejskom groblju 

Kako otkriva izvor za Blic, ovo nije prvi put da petnaestogodišnjak pali vozila.

- Samo prošle godine sumnjičen je za paljenje tri automobila u Novom Sadu. Sada je ponovo pobegao iz doma iz kog beži vrlo često i odmah je počeo da pali automobile. Zapalio je dva automobila, a pri jednom paljenju vatra je zahvatila još dvoje parkiranih kola - kaže naš izvor.

Policija radi na otkrivanju piromana koji je zapalio automobil njihovog kolege pre tri dana na novosadskom Bulevaru Evrope. Za sada nije isključeno da je i to delo mladog piromana, ali slučaj nije do kraja rasvetljen.

Podsetimo, A. K. je uhvaćen pre dve nedelje na novosadskoj Železničkoj stanici, a policija ga je tada označila kao jednog od odgovornih za vandalizam na jevrejskom groblju u Pančevu.

On je odmah prevezen nazad u dom u Pančevu iz kog je ponovo pobegao i počeo da pali kola.

Problematični maloletnik smešten je u domu nakon što je pobegao iz hraniteljske porodice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading