SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Više javno tužilaštvo u Novom Sadu povodom ubistva MMA borca Uroša Stefanovića

Autor:

Hronika

11.03.2022

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv D. B. i D. J. zbog ubistva MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanja Gorana Kovačevića.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Više javno tužilaštvo u Novom Sadu povodom ubistva MMA borca Uroša Stefanovića

Foto: facebook.com/printscreen

Saopštenje Tužilaštva povodom ovog slučaja prenosimo u celosti:

Povodom događaja koji je izazvao interesovanje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu u večernjim časovima dana 2. septembra 2021, u ulici Cankarevoj, kada je na podmukao način lišen života Uroš Stefanović, a Goran Kovačević ranjen, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da, nakon što je osumnjičeni D.B. uhapšen po prethodno izdatoj poternici, isti je dana 10.03.2022. godine saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Osim toga, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je na osnovu svih dokaza prikupljenih u istrazi, stanje stvari dovoljno razjašnjeno, nakon čega je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu u zakonskom roku, dana 11.03.2022. godine, podiglo Optužnicu protiv D.B. i D.J. zbog opravdane sumnje da su izvršili krivično delo Teško ubistvo iz člana 114, stav 1 u vezi sa članom 33 Krivičnog zakonika Republike Srbije i krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnim materija iz člana 348, stav 4 u vezi sa stavom 2 i 1 Krivičnog zakonika Republike Srbije - navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading