ZGAZIO DEČAKA na pešačkom prelazu i pobegao, a traži način da se opravda: Galić angažovao savetnika da OSPORI VEŠTAČENJE

Autor:

Hronika

11.03.2022

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Lazaru Galiću (38), optuženom da je 17. jula prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću u ulici Marijane Gregoran u beogradskom naselju Karaburma, a koja je za ishod imala smrt dečaka Stefana Balića (9), i nanošenje teških ozleda njegovom mlađem bratu Luki i lakših ocu Mihailu, inače lekaru Hitne pomoći, danas je odloženo jer je odbrana angažovala savetnika koji pokušava da ospori navode veštaka sa prethodnog ročišta.

ZGAZIO DEČAKA na pešačkom prelazu i pobegao, a traži način da se opravda: Galić angažovao savetnika da OSPORI VEŠTAČENJE

Foto: Privatna arhiva

Stefan Balić

Veštak Boris Antić je zatražio od sudije Prvog osnovnog suda koji vodi postupak da mu dopusti da se upozna sa primedbama stručnog savetnika na strani Galićeve odbrane pre nego bude odgovarao na njihova pitanja, što je sudija i dopustio.  

Nastavak suđenja je zakazan za 14. april, do kada će veštak Antić imati dovoljno vremena da se upozna sa suprotstavljenim mišljenjem kolege Galić je na današnje suđenje doveden iz pritvora, a u sudnici je bio i njegov brat . 

Republika

Foto: ST/P. DIVAC

Policija

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom protiv Galića tražilo je da bude osuđen na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, kao i meru bezbednosti Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

Inače, Galić je nakon nesreće napustio lice mesta, ostavivši dečake sa ocem na ulici u lokvi krvi. Policija ga je pronašla u kući u kojoj stanuje sa porodicom iako optuženi u vreme udesa nije imao prijavljeno stalno mesto boravka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading