ODLOŽENO SUĐENJE ŠARIĆU, nova presuda tek za DVA MESECA!

Autor:

Hronika

10.03.2022

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Apelacionim sudom u Beogradu danas je odloženo suđenje Darku Šarić i još petnaestak optuženih za krijumčarenje više od 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu. Određena su tri ročišta za nastavak pretresa 4, 5. i 6. maja kada bi trebalo da bude i završen postupak pred drugostepenim sudom.

ODLOŽENO SUĐENJE ŠARIĆU, nova presuda tek za DVA MESECA!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Do odlaganja je došlo zbog izostanja svedoka saradnika Draška Vukovića koji je pozitivan na koronavirus.

Sudja je saopštio da će se u maju pretres nastaviti ispitivanjem svedoka saradnika Vukovića.

Podsetimo, svedok saradnik Nebojša Joksović koji je jedini u postupku tvrdio da ima pouzdana saznanja o švercu kokaina Šarićeve grupe, juče je saslušan.

Joksoviću je posle tužioca, sudije i branilaca okrivljenih i lično Šarić postavljao pitanja prvi put javno na pretresu u ovom drugostepenom postupku.

Inače, Šariću je 24. secembra prošle godine ukinut pritvor i odredjen mu je kućni pritvor uz elektronski nadzor.

On je četiri i po godine bio u bekstvu, a predao se domaćim pravosudnim organima u martu 2014. godine od kada je do 24. decembra 2021. bio u pritvoru.

Pretres pred Apelacionim sudom se odrzava pošto je ovaj sud nakon ponovnog razmatranja žalbi u novembru prošle godine, odlučio da otvori pretres i sam izvede ključne dokaze, nakon čega će doneti novu pravosnažnu presudu.

Prvu pravnažbu presudu iz oktobra 2020. godine je u  maju naredne godine ukinuo Vrhovni kasacioni sud po vanrednom pravnom leku i naložio da se ponovo razmatraju žalbe na prvostepenu presudu Specijalnog suda iz 2018. godine kojom je Šarić osudjen na 15 godina zatvora.

Nakon ovog javnog dela pretresa pred Apelacijom biće doneta nova drugostepena presuda koja će biti objavljena pisanim putem.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading