Šarić LIKUJE, Joksović nemušto SVEDOČIO: Ne sećam se šta sam radio, mene je NAPRAVIO Darko!

Autor:

Hronika

08.03.2022

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedok saradnik, okrivljeni Nebojša Joksović danas je svedočio pred Apelacionim sudom koji od prošle nedelje vodi postupak za šverc blizu šest tona kokaina protiv Darka Šarića i njegove organizovane kriminalne grupe, po oborenoj presudi.

Šarić LIKUJE, Joksović nemušto SVEDOČIO: Ne sećam se šta sam radio, mene je NAPRAVIO Darko!

Foto: ST/A.Popović

Šarić

Na većinu pitanja Joksović je odgovorio da  se ne seća, a Darko Šarić je to video kao trijumjumf. 

Joksović je na početku predsedavajućem sudiji Sretku Jankoviću kazao da u potpunosti ostaje pri iskazima pred prvostepenim sudom. Sudija je odmah pitao svedoka da prvo objasni svoju ulogu u klanu i da otkrije kako je došao o saznanjima o delovanju svih njenih članova. Na sudijina pitanja okrivljeni svedok saradnik je rekao:

- Ne znam kako da počnem. Desio se problem krajem 2008. kada je zaplenjeno 100 kg kokaina, pa je trebalo izmestiti preostalu količinu droge. Oni su se uplašili. Ja sam se već detaljno izjasnio, a sada se nekih stvari i ne sećam posle 12 godina. Ja ne bih postojao da nije Darka Šarića. Priznao sam sve za šta se okrivljujem. Darka sam posmatrao kao brata, a ne znam on mene. Soković je kordinirao u vezi sa drogom. Iz druženja sa Darkom i neposredne priče sam zano da je Soković ozbiljno radio. Nisam tada shvatao da smo organizovana kriminalna grupa, a pošto smo ovde vidim da jesmo. Nisam pričao sa Darkom o Šariću. Neke stvari sam saznao iz priče, jer se to krilo. Neki su oslobođeni, a neki su ubijeni, za koje sam ja smatrao da nisu bili bitni u tom poslu i da nisu organizatori. Sa Vujanovićem nisam imao dodirnih tačaka. Da nije mene, ne bi bilo ni Dunjića, ni Gaćeše jer sam ja garantovao za njih kod Šarića. Dunjić je održavao kontakt između Gaćeše i Stjepovića u Italiji.Dunjić je pravio skrivene štekove u automobilima 2007.

Tužilaštvo opet uložilo žalbu, sudija sve odbacio


Tužilaštvo za organizovani kriminal tražilo je da se njihova u ponedeljak 7. marta uložena žalba na odluku suda o izdvajanju dokaza, razmotri i da se do tada odloži saslusanje svedoka, odnosno nastavak glavnog pretresa. Tužilac Ivanić istako je da zakon nalaže da sud jasno navede koji dokazi su izdvojeni i da precizno to predoči na sudu. 

Sudija Sretko Janković je sa svojim većem odbacio zahteve tužilaštva, a istovremeno je isključio mogućnost da se pretres zatvori za javnost, čemu se protivla odbrana. 

U štekovima su prevoženi kokain i novac od njega. Nedić (Zuca) je radio za Milovca i snabdevao je kupce u Milanu, a dovozio  je vozila sa stekovima u Beograd. Vaše je da procenite ko govori istinu. Mnogi su zbog novca lagali, možda bih i ja za pare sada išao u Ukrajinu. Dunjić i Nedić su kontaktirali sa Gaćešom. Nisam primao naloge od Sokovića i Vujanovića. Gaćeša je dobio novac od Sokovića da ga donese u Srbiju. Gaćeša je bio moj čovek i Darku sam garantovao za njega. Imao sam dug prema Šariću zbog zaplene droge. Šarić i Dunjić su oraganizatori i još jedna osoba koja je oslobođena. Upoznao sam ćelavog iz ogranka slovenačkog za grupu iz Milana. U vozilu nemačkih tablica je bio kokain i trebalo ga je skloniti, to mi je rekao Darko u Livinju. Ja sam tamo došao sa porodicom iz Švajcarske sa zimovanja,  a Šarić dva dana posle mene.

Osećam se loše zbog svega


- Glupost je da sam kupio kuću u Krunskoj ulici u Beogradu od para Darka Šarića. Dobio sam na lotou pare – izjavio je Joksović ismevajući pitanja Dejana Lazarevića koji mu je postavljao pitanja na koja je do sada u toku postupka davao kontradiktorne odgovore. 

Nebojša Joksović je izjavio da žali što je morao da svedoči protiv Šarića i izustio je da se oseća loše zbog svega i da je emotivan. 

Tu su bili i Milovac i Soković, ali bili su smesteni u drugom hotelu. Vukovića sam znao od ranije, jer je od mene kupovao vozila. Šarić je imao nadimak Drug, a ja da  znam nisam imao nadimak.Iz priče sa Šarićem sam saznao da je Fric (Dunjić) bio glavni za dolazak droge u Zapadnu Evropu iz Južne Amerike. Bio je trend da osobe koje muljaju imaju lažne pasoše koje su nabavljali za 10.000- 12.000 evra. Porodica mi je bila motiv da postanem svedok saradnik, da bih bio manje kažnjen. Nisam ostvario korist od kriminala. Šarić je rekao prvo da mu dugujem 13, pa 12, pa 10.000 evra i tužio me je za sve, a ja mu ništa ne dugujem.

Posle sudije, zamenik tužoca za organizovani kriminal Saša Ivanić je takođe imao pitanja za sedoka Joksovića. 

Između ostalog svedok je rekao da je pokojni Milovac imao najbolje kontakte u Italiji i da je prodavao od najmanje 50 kila pa naviše. 

Šarić mi je pričao da je Milovac zaradio najmanje 100.000 u kratkom roku od prodaje kokaina. Šarić me pitao 2006. da radimo zajedno. Dunjić mi je rekao da treba da iz Đenove preveze 1.000 kila kokianaDarko i Soković su mi ispričali za zaplenu kokaina iz mercedesa u Italiji. Tih 230 kila 19.1. 2009. su zaplenili u Italiji, a meni je to u Beogradu rekao Soković. Na Tatarskom brdu kod Darka smo tražili uzrok zašto je došlo do zaplene. Neki ljudi su uhapšeni, a Darko mi je rekao da je u stanovima ostao kokain i trebalo ga je spasiti – rekao je Joksović.  

Foto: ST/A.Popović

Šarići sa advokatom i obezbeđenjem

Advokat Marko Kljajević istakao je da je zastraelo krivično delo udruživanje i da je izlišno o tome ispitivati svedoka, a on i njegove kolege su se usprotivile ispitivanuju Ivanića, navodeći da on to radi sugestivno i tendeciozno. 

Srećan vam rođendan 

U toku svedočenja, Nebojša Joksović je otkrio i da mu je danas rođendan. Sudija mu je nakon toga glasno uputio čestitiku, a u sudnici su se našalili da je svedok možda nežan i neodlučan jer je rođen na Dan žena. 


Prvi branilac Darka Šarića, advokat Baćović je insistirao da svedok Joksović objasni šta je priznao pri potpisivanju sporazuma o priznaju krivice. Tužilac Ivanić je negodovao: 

- Ne možemo silovati svedoka saradnika i pitati ga šesti put istu stvar.  Na insistiranje branilaca okrivljenih da precizno objasni za šta je osuđen, Joksović tvrdi da se ne seća sada svega posle toliko vremena.  O Drašku Vukoviću drugom svedoku saradniku koji će biti saslušan u ovom postupku posle njega, Joksović je rekao da nema saznanja o njegovom delovanju, kao i da mu Vuković nije davao novac.

Šarića opet bodrio brat 

Sa Darkom Šarićem na sudjenje je došao njegov mlađi brat Duško sa kojim je uskladio i stajling. Braća Šarić su se pojavila u belim košuljama, a Duško je iz publike netremice pratio suđenje, gde je bilo i mnogo podrške drugih okrivljenih, ali i nekoliko osuđenih za pranje novca od droge, kojima će uskoro Apelacioni sud suditi i za to krivično delo.


Na ročištu zakazanom za sutra, svedok Joksović će nastaviti da odgovara na pitanja advokata okrivljenih, kao i samih okrivljenih. 

Odbrana smatra da je sud uverila da je danas saslušani svedok izrekao brojne laži, te su nakon ročišta glasno smejući se razgovarali o proteklom saslušanju sa prvoptuženim Šarićem i drugim optuženim licima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading