ŠIFRA - KAPRIĆOZA SA MAJONEZOM: Beogradska picerija bila paravan za dilovanje droge - nisu imali pojma ko ih prati

Autor:

Hronika

06.03.2022

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domišljati dileri koji su drogu isporučivali uz naručenu picu nisu ni slutili da su pod prismotrom policije. Oni su im napravili zasedu kada im je poručena kaprićoza s majonezom.

ŠIFRA - KAPRIĆOZA SA MAJONEZOM: Beogradska picerija bila paravan za dilovanje droge - nisu imali pojma ko ih prati

Foto: pixabay.com

Deset dana trajala je policijska prismotra jedne picerije u beogradskom naselju Ripanj koja se našla na meti inspektora zbog sumnje da vlasnik i dostavljač osim pice isporučuju i drogu! Akcija hapšenja je krenula kada su inspektori došlo do informacije da osumnjičeni D. J. (25) i G. D (31) kreću u isporuku „kaprićoze sa majonezom“. Znali su da je u pitanju šifra za drogu skank!

Izvor Alo! blizak istrazi navodi da zasluga za hapšenje i otkrivanje ovih domišljatih dilera u prigradskom naselju pripada iskusnom inspektoru sa Čukarice koji je na osnovu svojih informacija formirao tim i krenuo u prismotru osumnjičenih. Tokom ove akcije inspektori su prikupljali dokaze, ali i radili na provaljivanju šifrarnika koji je korišćen prilikom poručivanja droge.

- Jedna od lozinki bila je i „feferona“. U zavisnosti od toga koliko je traženo ljutih papričica na pici, znalo se koliko paketića trave treba dostaviti. Tri feferone značilo je tri paketića droge - objašnjava sagovornik.

On navodi da se nije srljalo sa hapšenjem. Gomilali su se dokazi, a daljom istragom je provaljena i šifra za skank.

- Tada bi osoba poručila kaprićozu sa majonezom. Pica sa pavlakom je označavala spid. Pica sa ekstra belim prelivom... - pa mislim da je svima jasno o čemu se radi - rekao je izvor.

On je dodao da se u akciju hapšenja krenulo kada je stigla porudžbina za kaprićozu sa oko kilogram majoneza.

- Manje količine droge uglavnom je isporučivao dostavljač picerije. U ovu isporuku se uključio i sam vlasnik jer se radilo o većoj količini narkotika. Oni su se iznenadili kada smo ih presreli i pretresom potvrdili ono što smo i sumnjali. Sada utvrđujemo od koga su nabavljali robu, a na osnovu evidencije dobijene prismotrom znamo kome su sve i šta isporučivali - rekao je izvor.

On objašnjava da se na tržištu droge kilogram kanabisa prodaje po ceni od 1.200 do 1.400 evra po kilogramu, dok visokokvalitetni skank (hibridna sorta) uzgajan u zatvorenom prostoru košta od 1.600 do 2.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading