NEČUVENO! Sudija iz Palate pravde zvala Dom Zdravlja radi provere: Rekli su mi Ristić nije na infuziji

Autor:

Hronika

25.02.2022

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija Višeg suda u Beogradu Vesna Božović Milošević na današnjem pretresu u postupku protiv četvorice okrivljenih za prvu otmicu zloglasnih "zemunaca" odredila je pauzu radi odluke o daljem toku suđenja pošto je okrvljeni Goran Ristić u zadnjem času poručio da je na infuziji.

NEČUVENO! Sudija iz Palate pravde zvala Dom Zdravlja radi provere: Rekli su mi Ristić nije na infuziji

Foto: Republika

 Sumnju u navode okrivljenog bivšeg pripadnika zemunskog klana  izrazili su prvo punomoćnik porodice žrtve ovog klana i tužilac. Sudija je posle predloga punomoćnika da ona naredi hitno privođenje Ristića radi medicinskog veštačenja odredila petnaestominutnu pauzu koja se odužila.

Kada je posle 35 minuta pozvala preko sudske straže da se stranke u postupku vrate u sudnicu, sudija je obavestila prisutne da je lično zvala Dom zdravlja u Rakovici da bi proverila navode Ristića da se trenutno nalazi na infuziji u Domu zdravlja Kanarevo brdo.

- Teže je stići do lekara nego do sudije, zato je pauza umrsto 15 najavljenih, trajala 35 minuta. Upornim pozivanjem  ipak sam uspela sam da dobijem sekretaricu direktora Doma zdravlja u Rakovici. Ona je kroz sistem proverila da od otvaranja jutros do sada, lice po imenu Goran Ristić nije zatražilo pomoć, ni bilo na pregledu i na infuziji ni u Domu zdravlja Rakovica ni u Domu zdravlja Kanarevo brdo. Zatražiću pismeni izveštaj o tome od direktora, u toku dana - rekla je sudija.

Nastavak suđenja zakazala je za 19. april kada će biti saslušani svedoci koji su bili predviđeni i za današnji pretres.

Ovaj slučaj je poznat i kao prva otmica "zemunskog klana" u kojoj je učestvovao i sada pokojni vođa te grupe Dušan Spasojević.

Republika

Foto: Telegraf/DraganKadić

Dušan Spasojević

Optuženi su pripadnik Žandarmerije Saša Đajić, policajac u penziji Milan Radukić, kao i nekadašnji pripadnici "zemunskog klana" Nikola Bajić i Goran Ristić.

Oni se terete da su  1997. godine počinili razbojništvo u kući imućnog Zorana Stevanića tokom kojeg je kidnapovan njegov sin, tada student Novak Stevanić (22). Novak se ubrzo ubio posle otmice.

Inače, Nikolu Bajića bivšeg pripadnika zemunskog klana,  koji služi kaznu od 30 godina zbog zločina u kojima je učestvovao, dovode na sudjenje iz Zabele pod jakim merama obezbeđenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading