LEŽAO JE NA ULICI, A JA SAM GLEDAO NJEGOV MOZAK: Jezivi detalji tragedije u Užicu sa suđenja za teško ubistvo

Autor:

Hronika

24.02.2022

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobego sam sa lica mesta i naredna tri-četiri sata se krio u šumi. Na sebi sam imao samo šorts. Kasnije sam otišao u Sevojno, kod supruginih prijateljica, nisam im detaljisao otkuda ja kod njih usred noći.

LEŽAO JE NA ULICI, A JA SAM GLEDAO NJEGOV MOZAK: Jezivi detalji tragedije u Užicu sa suđenja za teško ubistvo

Foto: pixabay.com/RTS/printskrin

Ovim rečima je juče, u nastavku suđenja za teško ubistvo, optuženi Siniša Tucović (25) iz Užica opisao kako se skrivao od policije pošto je 26. juna prošle godine, oko 23 sata u Ulici Četvrtog puka u naselju Kapetanovina, sekirom u glavu udario Dalibora Mahmutovića (25). Četiri dana kasnije Mahmutović je od zadobijenih povreda preminuo u Kliničko-univerzitetskom centru Kragujevac, piše Kurir.

Na početku suđenja pred Višim sudom u Užicu Tucović je porekao navode optužnice da je Mahmutovića ubio iz osvete jer je ovaj bio u vezi sa njegovom nevenčanom suprugom.

- Da sam hteo da ga ubijem, ubio bih ga isti dan kada mi je supruga priznala da me varala sa njim. Ništa me ne bi sprečilo, ni nanogica koju sam nosio – kazao je Tucović 17. januara na početku glavnog prestresa.

On je tada u svojoj odbrani pričao su mu se kobnog dana pred kućom pojavili Dalibor Mahmutović i njegov brat Marko (34). Prethodno, kako je rekao, njegov komšija i tadašnji drug B. Č, sa kojim se nalazio ispred kuće, mu je rekao da mu je Marko Mahmutović tražio da mu proda marihuanu za 10.000 dinara i da će doći da je preuzme.

Republika

Foto: ST/A. NALBANTJAN

Forenzika

- Čuo sam sa ulice galamu, izašao na stepenište pred kapiju da vidim šta se dešava i video Marka Mahmutovića kako nam prilazi. Nosio je dasku dugu 2-3 metra. Da bih ga uplašio u njegovom pravcu sam bacio petardu, ali je on je nastavio da ide prema nama. Sa ulice je pozivao B. Č. dovikujući mu: „Hajde, izađi p...o“, a onda prema nama bacio dasku. Posle 10-15 sekundi pojavio se Dalibor Mahmutović, čovek sa kojim me je žena varala. U ruci je držao kamen i njime zamahivao. Pukao mi je film, zamahnuo sam sekirom – branio se Tucović.

Tada je dodao da Dalibora Mahmutovića nikada pre te toga nije video, niti se sa njim čuo, osim desetak dana ranije kada ga je pozvao i rekao mu: „Saznao sam da bi bio sa mojom ženom“.

Potegao je sekiru, Dalibor je uspeo da kaže samo: "Marko..."

Marko Mahmutović, brat pokojnog Dalibora, tada je izneo drugačiju verziju događaja. Rekao je da je najavio B. Č, od koga je i ranije kupovao marihuanu, da će sa bratom doći kod njega da „kupi paket trave za 1.000 dinara“ i da je dogovor bio da se nađu na sportskom igralištu.

- Kako B. Č. nije bio na igralištu pošao sam niz ulicu prema njegovoj kući. Znao sam gde živi, ali ne i da se druži sa Sinišom Tucovićem koga sam znao samo iz priče njegove supruge koja je bila u vezi sa mojim bratom. Na pola ulice pred nas su, držeći sekire i palice, izašli B. Č, Siniša Tucović i njegov brat koji je samo stajao strane. U tim trenucima za mnom je došao je stigao i Dalibor. Tucović je potegao sekiru i udario Dalibora koji je, pre nego što je pao, uspeo samo da kaže: „Marko...“. Ležao je na ulici, a ja sam gledao njegov mozak – govorio je u svom svedočenju brat ubijenog.

Bacio sekiru, nanogicu i dao se u beg

Tucović je na početku suđenja kazao da je prilikom bekstva najpre bacio sekriru, a potom i pokidao nanogicu koju je nosio zbog izdržavanja kazne kućnog zatvora. Juče je detaljnije ispričao da je bio do 28. jula kada je uhapšen.

- Bez majice na sebi, iz šume u kojoj sam se krio, došao sam u stan u Sevojnu u kome su bile suprugine prijateljice. Tu sam prespavao. Ujutro sam se čuo sa suprugom i dva puta zvao UKC Kragujevac da pitam za zdravstveno stanje Dalibora Tucovića. U istoj zgradi sam iznajmio stan u kome sam sutradan uhapšen. Nisam imao novca kod sebe, dva dana ništa nisam jeo, nosio sam majicu koju su mi dale suprugine prijateljice - pričao je Siniša Tucović.

Prethodno, svoje mišljenje izneo je veštak sudske medicine, profesor doktor Miloš S. Todorović.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Ubistvo

On je kazao da su obdukcijom Mahmutovićevog tela konstatovane dve rane, obe nastale udarcem tupim delom sekire – jedna u čeono-temenom dela glave, druga u predelu prednje strane grudnog koša. Veštak je rekao da je moguće da su povrede nastale dvostrukim dejstvom sekire, odnosno da je Tucović udario Mahmutovića dva puta, ali i kazao da postoji veliki stepen verovatnoće da je, kako su obe rane u istoj ravni, postojao samo jedan zamah kojim je Mahmutović udaren najpre u glavu posle čega je metalni deo sekire zakačio i njegove grudi.

- Intenzitet sile kojom je dejstvovano sekirom bio je jak. Povreda glave koja je nastala i izazvala veliko krvarenje u mozgu bila je teška i opasna po život. Druga povreda glave, na potiljku, nastala je od posledica pada i udarca glave o tle, i ona je doprinela smrti – kazao je veštak.

U nastavku suđenja Siniši Tucoviću svoje mišljenje trebalo bi da iznese komisija Specijalne zatvorske bolnice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading