POTVRĐENO PISANJE NAŠEG LISTA: Veljini vojnici bacaju BOMBE!

Autor:

Hronika

23.02.2022

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova eksplozija na Karaburmi još jedan dokaz za ono što se sprema do izbora u Srbiji.

POTVRĐENO PISANJE NAŠEG LISTA: Veljini vojnici bacaju BOMBE!

Foto: printscreen

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Po običaju, pisanje Srpskog telegrafa potvrđeno je nedugo nakon što bude objavljen neki tekst.

Pre šest dana naš list pisao je o naredbi Veljka Belivuka i Radoja Zvicera svojim vojnicima koji su ostali na slobodi da prave haos sve do izbora, naravno, u sprezi s političkim mentorima koji stoje iza njih.

Foto: Republika

Naslovna strana Srpskog telegrafa za 18.2.

Nakon serije incidenata u Pančevu i Obrenovcu ovog puta je bomba aktivirana u beogradskom naselju Karaburma, inače, jakom uporištu nazovinavijača Partizana.

- Pucajte, rušite, palite, bacajte bombe... Do 3. aprila i izbora mora se napraviti haos u Srbiji, a posebno u Beogradu, koji doslovno treba spaliti - bilo je jasno uputstvo koje je cirkulisalo među članovima "kavačkog klana".

SITNI SATI

Eksplozija na Karaburmi koja se desila u utorak, oko tri sata iza ponoći, načinila je veliku materijalnu štetu na šest parkiranih vozila. Istraga tek treba da utvrdi koje od vozila je bilo meta bombaškog napada. Ako je uopšte postojala konkretna meta. Jer možda je cilj bilo samo uznemiravanje građana i izazivanje panike...

- Vođe klanova nalažu svojim sledbenicima da u inostranstvu i zemlji stvore sliku o Srbiji kao nebezbednoj državi. Pa tako incidenti, koji se množe u skorašnjem periodu, treba da izazovu asocijaciju da je Srbija poput Kolumbije, a sve u cilju destabilizacije države i vlasti - ocenjuje Marko Nicović, bivši šef beogradske policije za Srpski telegraf.

SERIJA INCIDENATA

* Žestoka tuča ispred kafića "Kula" u Pančevu

* Predrag Janković Pesko, blizak Veljku Belivuku, upucan kod kafane "Mali raj" u Pančevu

* Dva automobila (polo i BMW) zapaljena u Pančevu

* Bačena bomba na poznati restoran u Pančevu, posle čega je usledila akcija policije u kojoj su zaplenjene velike količine narkotika, novca i oružja

* Rafalna pucnjava u Obrenovcu

* Eksplozija bombe na Karaburmi

Nakon propalog plana likvidacije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na šta je Evropol upozorio Srbiju, presretnut je deo komunikacije između članova klana s uputstvima da se pređe na plan B i pravi što veći haos u Srbiji sve do izbora. Krenulo je od Pančeva, grada koji je bio najveće uporište Velje Nevolje i Marka Miljkovića, nastavilo se u Obrenovcu, gde je rafalna paljba osuta na kafić koji se nalazi u blizini dve škole, da bi se ponovo vratili na Beograd kao glavnu metu, što pokazuje najnoviji incident na Karaburmi.

- Kada bomba eksplodira, to izaziva veliki strah i nesigurnost. Sve je mnogo opasnije nego kada je upereno protiv neke konkretne osobe iz kriminalnog miljea. Ovako se ljudi više plaše i strepe, to izaziva nesigurnost i nepoverenje u vlast - objašnjava bivši oficir KOS Ljuban Karan.

ČEKAJU USLUGU

U razgovoru za naš list Karan objašnjava da su ove aktivnosti samo slamka spasa za koju se hvataju vođe klana.

- Očekuju protivuslugu od onih kojima pokušavaju da obezbede dolazak na vlast. Oni se u predizborni proces uključuju na strani onih koji žele nasilno do vlasti, a očekuju da ih oni posle puste na slobodu ili da im olakšaju položaj - naglašava Karan.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading