ADVOKAT I KONOBAR POGINULI KADA SU UDARILI U TRAKTOR PRIJATELJA: Jeziva sudbina drugara, crni dan u kojem je poginulo petoro

Autor:

Hronika

14.02.2022

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Aćimović (32) i Vladimir Milojević (30), obojica iz Alibunara, nastradali su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se preksinoć dogodila na ulasku u Alibunar, kada je automobil u kom su bili naleteo na traktor, posle čega se zapalio. Njihova prijateljica, balerina Anastasija Jocev (20) teško je povređena i bori se za život.

ADVOKAT I KONOBAR POGINULI KADA SU UDARILI U TRAKTOR PRIJATELJA: Jeziva sudbina drugara, crni dan u kojem je poginulo petoro

Foto: Profimedia

Vozač automobila, Zoran Aćimović, inače advokat, izgoreo je za volanom, dok je njegov prijatelj Vladimir umro na putu za bolnicu.

Svi se družili

- Do nesreće je došlo kada je automobil otpozadi naleteo na traktor sa plugom koji se kretao putem. U automobilu je bilo petoro ljudi i pretpostavlja se da su se vraćali sa jedne proslave 18. rođendana, na kojoj su svi bili - kaže izvor Kurira i dodaje da vozač traktora nije povređen.

Iz razgovora sa komšijama saznaje se da su svi koji su učestvovali u nesreći bili drugari i poznanici, oni ne mogu da dođu sebi od šoka i ne mogu da veruju da se ovakva tragedija desila.

Za dan poginulo petoro ljudi

U nedelju je na putevima Srbije poginulo je čak petoro ljudi, uključujući i prijatelje iz Alibunara i devojku iz Ivanjice. Osim njih, nešto pre ponići na putu Kucura-Savino Selo kod Vrbasa nastradala je jedna muška osoba u udesu. Još jedan muškarac je izgubio život u Skeli kod Obrenovca kada se prevrnuo traktor koji se sudario s automobilom.

- Vladimir je jako dobar dečko iz divne i skromne porodice. On je bio konobar u jednom kafiću ovde - rekao je komšija.

Od meštana smo saznali i da je vozač traktora Emanuel T. rekao da je video kako mu se auto približava velikom brzinom, kao i da su pokušali da ga obiđu s desne strane, te da su se tada zakucali u njega.

Republika

Foto: Rina

Hitna pomoć

- Dečko koji je vozio traktor od siline udarca izleteo je kroz šoferku ali je brzo ustao i došao sebi. On je odmah pozvao svog gazdu i policiju, zatim je počeo da pomaže svojim drugarima iz auta, koji su se igrom slučaja zakucali u njegov traktor - rekle su komšije.

Oni dodaju i da je traktorista izvukao troje povređenih sa zadnjeg sedišta, kao i Vladimira sa mesta suvozača, ali da do Zorana, koji je upravljao autom nije mogao da dođe, jer je automobil bio skroz smrskan i vatra je već buktala.

- Zoran je bio zarobljen u zgužvanom automobilu, pritom ga je i vatra uhvatila, tako da je nažalost bio ugljenisan - kažu sagovornici.

Dvoje povređeno

U ovoj tragediji lakše povrede su zadobili Časlav S. i Ines V., koji su sedeli iza vozača i suvozača, ali da Anastasiju, koja je sedela u sredini, nije imalo šta da zaštiti i da je ona zadobila teške povrede.

- Ima frakturu lobanje. Odmah je operisana i izvađena joj je slezina. Nije u svesnom stanju i ne može samostalno da diše. Bila je životno ugrožena. Lekari čekaju da joj se malo poboljša stanje kako bi je transportovali u Beograd - rekao je jedan od poznanika.

Njen otac je kratko rekao:

- Nije dobro. Nemojte molim vas, ne možemo da pričamo.

Porodice nastradalih Zorana i Vladimira rekle su da ne mogu da pričaju ništa i da od policije nisu dobili još nikakva obaveštenja.

- Razumite nas. Nikome nije lako. Ne možemo da pričamo - rekli su u obe kuće za Kurir.

TINEJDŽERKA POGINULA NA POVRATKU IZ DISKOTEKE

Na regionalnom putu Arilje-Ivanjica, u mestu Jeremići, juče oko četiri sata ujutru dogodio se još jedan stravičan udes u kom je život izgubila Anđela Đurašević (17) iz Ivanjice. Do nesreće je došlo kada je automobil "pežo" u kom je bila Anđela sleteo s puta i prevrnuo se, iz za sada neutvrđenih razloga. Zajedno sa njom u automobilu je bilo još petoro mladih Ivanjičana, koji su se u jutarnjim satima vraćali kućama iz noćnog provoda.

Republika

Foto: ST/P. DIVAC

Nesreća

- Za volanom je bila devojka od 20 godina, kojoj je drug dao da upravlja njegovim automobiulom, jer je on puno popio. Pritom ona nije imala položen vozački ispit, tek je upisala vožnju. Automobil je izgubio kontrolu najvarovatnije zbog neprilagođene brzine uslovima na putu i prevrnuo se u ambis - kaže naš izvor iz istrage.

Inače, auto se prevrnuo na delu puta na kojem je i po suvom vremenu neophodan dodatni oprez zbog krivina i širine puta. Grupa mladih Ivanjičana se vraćala iz Arilja, gde su veče proveli u diskoteci u ovom gradu koja je te noći bila otvorena do četiri sata izjutra. Anđela Đ. je bila ucenica ivanjičke Gimnazije, a za nju svi imaju samo reči hvale.

- Svi smo u šoku, još uvek ne verujemo da se ovo dogodilo. Treba da odemo da izjavimo saučešće porodici, ali još uvek ne verujem da je ovo tačno - kaže komšinica nastradale Ivanjičanke, za koju svi kažu da je bila kao anđeo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Dragan

15.02.2022 16:50

Za nesreće sa traktorima , ako je bio neosvetljen , kriva je policija ! Mogao bih svako veče da dokumentujem fotografija traktora i biciklista koji nemaju propisanu svetlosnu signalizaciju ! Momentalno drakonsko kažnjavanje bi jedino spasilo mnoge živote !