ISPOVEST SINA SRBINA KOJI JE PRONAĐEN MRTAV U LUCI U ĐENOVI: Moj otac se nije ubio, mrtva usta ne govore

Autor: Republika

Hronika

10.02.2022

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Panić pronađen mrtav u luci u Đenovi, njegov sin Nemanja tvrdi da se nije ubio.

ISPOVEST SINA SRBINA KOJI JE PRONAĐEN MRTAV U LUCI U ĐENOVI: Moj otac se nije ubio, mrtva usta ne govore

Foto: youtube.com/Daily Mail

Moj otac se nije ubio, to znam, ali sam spreman na sve, čak i na to da nikad ne saznamo istinu, jer mrtva usta ne govore.

Ovim rečima je Nemanja Panić iz Omoljice, sin Draga Panića, radnika koji je pronađen mrtav na brodu "MSC Adelaide" u Đenovi, započeo razgovor za "Blic".

U najtežim danima za njegovu porodicu Nemanja je smogao snage da nešto kaže, jer, kako navodi, toliko duguje svom ocu. Pored toga što su izgubili stub kuće, Panići se od ponedeljka suočavaju sa navodima koji njihovu bol samo produbljuju.

- Majku su iz firme zvali u ponedeljak i rekli su da je preminuo. Odmah ću vam reći, o tome da se u ubio nema govora. Moj otac se nije ubio i to ne kažem zato što ne mogu ili ne želim da prihvatim da je sebi oduzeo život, nego zato što sam ga poznavao i dobro znam kakav je stav imao o takvim stvarima - navodi mladić i nastavlja:

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Brod na kom je Dragan pronađen mrtav

"Taj čovek je imao planove, mučio se i radio da nas obezbedi."

Nemanja je, navodi, siguran da je Dragan ubijen.

- Spreman sam na sve i na to da možda nikad nećemo saznamti istinu, jer mrtva usta ne govore... - kaže sagovornik za "Blic" i u neverici komentariše:

"Video sam samo da su mediji preneli da je kao ostavio poruku 'pozdrav ženi i Bogu', pa molim vas, to normalan čovek ne bi uradio."

Iako nije siguran da će istinu ikad saznati, siguran je da zna šta je laž.

- Evo, meni neka pokažu tu poruku, da vidim da li je rukopis mog oca. Prepoznao bih, znam kako je pisao, specifično je pisao slovo r, pa da znam da li je on to uradio. Već sad znam da se to nikad neće desiti - Nemanjine su reči.

Dragan je, priča dalje, poslednjih sedam godina radio na brodovima i nikada se nije žalio da ima nekih problema.

- On i ovako nije imao problem sa nekim inače, da se svađao, smiren, staložen čovek. I tamo kada sam ga pitao kako mu je, nikad se nije žalio - kaže Nemanja i dodaje:

"Pre toga je radio u Rafineriji. Bio je dobar i cenjen radnik."

Tovar s drogom

Na brodu na kom je Dragan preminuo pronađen je tovar od 450 kilograma kokaina, a Nemanja tvrdi da njegova smrt ne može biti vezana za bilo kakvu vezu ili posao sa drogom.

- Da na brodovima ima toga znamo i vi i ja, međutim, on nikada nije pričao da kod njega na brodu ima, niti je uvek išao na isti brod, to se stalno menja - započinje mladić o mučnoj temi:

"Da je moj tata mogao da ima veze sa tim, to su gluposti."

O tome koliko je besmisleno Dragana vezivati za poslove sa drogom, Nemanja iznosi niz argumenata.

- Otišao je da radi da bi mene obezbedio, da bi mi sredio sprat u kući. Ja vozim auto od 3.000 evra, radim u Rafineriji, sestri je kupio "opel korsu"... Sve je svojim trudom i radom napravio što imamo - kaže i dodaje:

Republika

Foto: Youtube/ mvr javnost

Droga

"Kapija na kući nam je statra 40 godina, čekao sam ga da dođe da je zamenimo, a evo šta sam dočekao. Mi smo radnička, seljačka porodica, sve to drugo su gluposti. Njegov račun neka uzmu da provere, koliko ima, videće kako ih je zaradio i da sve u dinar slaže."

Koliko se mučio da svojim radom obezbedi porodicu, pokazuje i to što je 15 meseci neprestano bio na brodu kako bi zaradio.

- Dvoje dece sam dobio, nije ih video, 15 meseci je bio tamo i radio. Dve godine sam čekao da ga vidim, čekao sam sad da dođe da napravim krštenje deci... - u bolu priča mladić.

Porodica je u šoku zbog svega što se dogodilo, tuguju i čekaju da Dragana dostojanstveno isprate.

- Majka je na lekovima, baba, njegova mama, takođe, a ja... Samo čekam da ga sahranim, da se ovo završi - kaže neutešni Nemanja:

"Ni to ne znam kad ću moći, možda pozovu sutra da čiča ode da ga identifikuje, možda za deset, možda za mesec dana, ništa ne znam."

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading