GAVRILO (3) ISPRAĆEN SA MEDOM U RUKAMA: Potresni detalji sahrane mališana iz Niša, roditelji i baba nisu prisustvovali

Autor:

Hronika

10.02.2022

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak Gavrilo S. (3) iz Niša, koji je preminuo od opekotina koje mu je majka T. S. lečila melemom, sahranjen je juče u selu Paligrace, bez prisustva roditelja.

GAVRILO (3) ISPRAĆEN SA MEDOM U RUKAMA: Potresni detalji sahrane mališana iz Niša, roditelji i baba nisu prisustvovali

Foto: Privatna arhiva

Da podsetimo, dečak je nastradao kada ga je, navodno, opekla voda iz tuša koju je pustio. Majka T. S. i baka D. T. dečaka nisu vodile kod lekara, već ga je mama mazala melemom za opekotine koji je kupila u apoteci. Ona je uhapšena i nalazi se u pritvoru zbog zlostavljanja i zanemarivanja deteta, nepružanja pomoći i kršenja porodičnih obaveza. Rođaci su danas u Paligracu sahranili mališana, a na pogrebu nisu bili roditelji koji se nalaze u pritvoru. Roditelji su navodno podneli zahtev da prisustvuju sahrani, ali on nije odobren.

- Mališan je na večni počinak ispraćen sa plišanim medvedićem u rukama - rekli su okupljeni za Kurir.

Njih je iznenadilo i to što sahrani deteta nije prisustvovala ni baba koja se, takođe, tereti za nepružanje pomoći. Protiv nje je krivična prijava podneta u redovnom postupku, i ona se brani sa slobode.

- Gospođu babu nismo zvali nego smo je obavestili preko Centra za socijalni rad. Rekli smo, vi je obavestite, ne želimo da se mešamo. Potvrdili su nam da je obaveštena. Najteže mi je bilo identifikovati dete. Bio je sav u opekotinama - rekao je nakon sahrane Miroslav Todorović, kum preminulog mališana.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Gavrilo (levo) sa ocem

Dečakov pradeda Straško Živanović kroz suze je smogao snage da kaže nekoliko reči.

- Uništena mu je budućnost, nemam šta da kažem, kad čuvate decu mora da se promišlja... Ne krivim ja nikog, nek se krive sami, ona zna šta su radili. I otac čime se bavio, ni to nisam znao. Sada sam saznao za zatvor, ništa nisam znao - rekao je on i zaplakao.

Pradeda je objasnio da je mali Gavrilo dolazio kod njega i da ga je čuvao.

- Dolazio je kod nas, ne bih ja plakao ovoliko. Njegov otac mi je unuk, a on mi je praunuk - rekao je.

Podsetimo, dečakov otac je uhapšen u novembru prošle godine zbog trgovine narkoticima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading