EPILOG SLUČAJA KOJI DANIMA TRESE SRBIJU! Krivična prijava zbog transparenta?! OGLASILO SE TUŽILAŠTVO, POZNATO ŠTA DALJE SLEDI!

Autor:

Hronika

08.02.2022

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu oglasilo se povodom velike prašine koja se u javnosti podigla nakon što su navijači Crvene zvezde na vaterpolo utakmici protiv Šapca istakli transparent na kojem je pisalo "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija".

EPILOG SLUČAJA KOJI DANIMA TRESE SRBIJU! Krivična prijava zbog transparenta?! OGLASILO SE TUŽILAŠTVO, POZNATO ŠTA DALJE SLEDI!

Foto: printscreen

- O navedenom događaju obavešten je dežurni zamenik Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji je smatrao da se u radnjama učesnika događaja nisu stekli elementi krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, već da isticanje transparenta sa natpisom "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija" može da predstavlja kršenje Zakona o javnom redu i miru - navodi se u saopštenju Tužilaštva i dodaje:

- Imajući u vidu, da je u konkretnom slučaju moglo da bude učinjeno protivpravno delo kojim se na javnom mestu ugrožava ili narušava javni red i mir, stvara uznemirenje ili ugrožava sigurnost građana, ometa kretanje građana na javnim mestima ili ostvarivanje njihovih prava i sloboda, vređa moral i ugrožava opšta sigurnost imovine, tužilaštvo smatra da su se u radnjama lica koja su istakla transparent, eventualno stekli elementi prekršaja protiv javnog reda i mira, zbog čega je dežurni zamenik javnog tužioca uputio policiju na konsultaciju sa dežurnim sudijom Prekršajnog suda - ističe se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (2)

Loading
mixer

08.02.2022 12:45

a sta se drugo ocekivalo u dembeliji gde je loyava gamad jaca od tzv drzave

Vidiš

08.02.2022 14:42

Svatko ima pravo na svoje mišljenje