METAK ZA CINKAROŠA, KRVAVA OSVETA! Prokletstvo Pink pantera: NESLAVNI KRAJ PRIPADNIKA NEKAD MOĆNE PLJAČKAŠKE BANDE!

Autor:

Hronika

07.02.2022

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada strah i trepet za najpoznatije svetske juvelirnice, lopovi-džentlmeni, kako su ih nazivali zapadni mediji, članovi bande "Pink Panter" doživeli su neslavan kraj.

METAK ZA CINKAROŠA, KRVAVA OSVETA! Prokletstvo Pink pantera: NESLAVNI KRAJ PRIPADNIKA NEKAD MOĆNE PLJAČKAŠKE BANDE!

Foto: www.profimedia.rs/Tanjug/printscreen/MUP

Padali su jedan za drugim, a mnogi robijaju širom Evrope zbog pljački teških milione evra.

Grupa sastavljena uglavnom od pljačkaša s balkanskih prostora, naoružana iskustvom iz ratova devedesetih godina u bivšoj SFRJ, harala je mondenskim letovalištima od Sent Morica i Sen Tropea pa do Dubaija.

Međutim, sladak život od opljačkanog novca s vremenom im je došao glave.

Najgore su prošli oni koji su se vratili u Srbiju, gde su preuzeli poslove ove bande. Neki su završili pod nožem ili od metka Belivukove bande, a druge je neopreznost koštala slobode.

MILAN LJEPOJA: Krvava Zvicerova osveta

Milan Ljepoja je bio jedan od aktera spektakularne pljačke u Dubaiju 2007, kada su za samo 90 sekundi odneli nakit vredan 11 miliona evra. Tada su četvorica pljačkaša s dva audija došla do tržnog centra "Vafi siti" u Dubaiju.

Republika

Foto: MUP

 

Beli audi parkirali su pored draguljarnice "Graf", dok su crnim automobilom, vozeći u rikverc, razbili izlog zlatare.

Napravio je kobnu grešku kada se saznalo da je finansirao atentat na vođu "kavčana" Radoja Zvicera u Ukrajini.

Zvicer je preživeo, a Ljepoja namamljen u Ritopek. Sumnja se da su ga mučili, brutalno ubili, telo uništili u kiselini, a potom njegovu garderobu spalili i različitim hemijskim sredstvima čistili prostor da bi uklonili tragove krivičnog dela.

IVAN ADROVAC: Zbog Beka na robiju

Ivan Adrovac, nekadašnji šef "Pink Pantera" u Srbiji, pobegao je u inostranstvo kada je osumnjičen za atentat na biznismena Milana Beka. Umesto da se pritaji, nije krio da se nalazi u Švajcarskoj, pa je u martu 2016. uhapšen zbog sumnje da je u ovoj zemlji učestvovao u nekoliko pljački zlatara.

Osuđen je pred sudom u Cirihu na 14 godina robije. Prvi put u medijima se pojavio u januaru 2014, kada je priveden sa još šestoricom muškaraca i označen kao saradnik vođe "škaljaraca" Luke Bojovića.

Tada su prilikom hapšenja u Beogradu kod njih pronađeni i droga, oružje, falsifikovana dokumenta i skupoceni roleks satovi, od kojih jedan navodno vredi 35.000 evra.

ALEKSANDAR ŠARAC: Metak za cinkaroša

Aleksandar Šarac (35) 2017. zajedno s Urošem Ivkovićem uhapšen je zbog pljačke luksuzne juvelirnice u Milanu.

Tri godine kasnije, 17. oktobra 2020, teško je ranjen u podzemnoj garaži tržnog centra "Ušće" na Novom Beogradu, gde su ga namamili na prevaru. Kraljevčanin Lazar Ilić (25) prišao mu je s leđa i u glavu mu ispalio dva hica, a

Republika

Foto: Republika

 

Šarac je preminuo kasnije u bolnici.

Šarac je bio označen kao osoba koja sarađuje sa "škaljarcima", a koji su s Belivukovim klanom imali otvoren konflikt. Malo pre likvidacije Veljini navijači su ga prozivali na Instagramu, nazvali ga cinkarošem i poručili da će se njime uskoro pozabaviti.

DRAGAN MIKIĆ: Bežao iz zatvora, odao ga otisak

Dragan Mikić (53), koji je posle bekstva Adrovca preuzeo komandu nad panterima, prvi put je uhapšen zbog pljačke draguljarnice u Francuskoj 2003. Jednom je pobegao iz suda, a kada je osuđen, i iz zatvora, u spektakularnoj akciji koju su pratili rafali iz kalašnjikova.

Uhapšen je pre nekoliko dana kada je pokušao sumanutu prevaru. Prvo je uspeo da izvadi lažne dokumente na tuđe ime, a nakon što je s tim identitetom pokušao da izvadi lažna dokumenta i na treću osobu odali su ga otisci, a policija je, tek kad mu je stavila lisice, utvrdila da se radi o opasnom kriminalcu.

Njega čeka 15 godina zatvora u Francuskoj, gde je osuđen u odsustvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading