BELIVUK MRVIO KOSTI SPALJENOM MIHAJLOVIĆU! Miljkovićev kum izdao klan, detalji MONSTRUOZNOG ZLOČINA

Autor:

Hronika

06.02.2022

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljko Belivuk, vođa najmonstruoznijeg klana na ovim prostorima, koji je u pritvoru već punih godinu dana, lično je macolom mrvio kosti Gorana Mihajlovića (22), jedne od žrtava ove kriminalne grupe!

BELIVUK MRVIO KOSTI SPALJENOM MIHAJLOVIĆU! Miljkovićev kum izdao klan, detalji MONSTRUOZNOG ZLOČINA

Foto: Starsport/Tanjug/J.PAP/MUP

Podsetimo, Mihajlović je nestao 1. aprila 2019. Skoro tri godine kasnije, istražitelji su uspeli da reše i ovaj nestanak. Kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, klan Belivuk-Miljković oteo je Mihajlovića 1. aprila 2019, odveli su ga u Ritopek, mučili i otrovali, pa potom prevezli u vikendicu u Surduku.

Ćumur i gume

- Ubistvo Gorana Mihajlovića očigledno je bilo prekretnica u sistemu rada klana, ali je, kao i sva kasnija, monstruozno. Naime, utvrđeno je da su telo mladića kamionom iz Ritopeka prevezli u Surduk, a potom ga tamo spalili na lomači napravljenoj od 40 kilograma ćumura i automobilskih guma - priča izvor Kurira.

- Pošto telo nije potpuno sagorelo, Veljko Belivuk je navodno uzeo macolu, koju je prethodno po njegovim instrukcijama nabavio Nikola Spasojević, pa je lično udarao i sitnio kosti pokojnog Mihajlovića.

Ostatke mladića grupa je sakupila u džak, koji su potom bacili s Pupinovog mosta u Dunav.

Republika

Foto: MUP Srbije, ST/Dragan Kadić, Tanjug/Rade Prelić

Veljko Belikuv, kuća u Ritopeku

- Moguće da su posle ubistva Mihajlovića odlučili da im Ritopek bude baza i pretvorili su tu vikendicu u „klanicu“, kako su je sami zvali. Prema svedočenju Bojana Hrvatina, svedoka-saradnika, ostali zločini za koje se klan tereti izvršeni su upravo u ovoj kući - kaže izvor.

Kako dodaje, o zverstvu nad Mihajlovićem navodno je progovorio Nikola Spasojević.

- Spasojević se sumnjiči da je učestvovao u likvidaciji. Interesantno je da je on kum Marka Miljkovića i da je jesenas, zajedno sa Slađanom Sekulić, pušten iz pritvora.

U Ritopeku su ubijeni Aleksandar Gligorijević, Goran Veličković, Lazar Vukićević, Zdravko Radojević, Milan Ljepoja i Nikola Mitić, povodom čijeg ubistva je istraga još otvorena.

Skidali i skalp

- Posle svakog ubistva u kući u Ritopeku mašina za mlevenje mesa, kao i bunker, detaljno su prani sonom kiselinom i varikinom. Tela smo se rešavali tako što prvo odsečemo glavu, potom noge i ruke, a onda izvadimo pluća i ostale organe. Skida se skalp s glave, od krupnijih kostiju se odvaja meso, kosti se lome, kao i lobanja, a sve to se stavlja u korito, pa u mašinu za mlevenje. Sve samleveno ide u plastični džak, a zatim u platneni. Odnese se do Dunava. Uđe se u vodu do pojasa sa skalpelom i džak po džak se iseče, a sadržaj prospe u vodu - navodno je opisao Bojan Hrvatin zverska kasapljenja kojima je prethodilo mučenje i fotografisanje žrtava.

Kako smo već pisali, na telima pojedinih žrtava osumnjičeni su ispisivali psovke i poruke za protivnike, a onda ih prosleđivali preko aplikacije Skaj.

 

Ubili ga zbog opreme za pravljenje ekstazija

Goran Mihajlović, inače zet Nenada Stankovića, kome se ponovo sudi zbog sumnje da je u laboratoriji u Resniku proizvodio ekstazi, navodno je otet i ubijen upravo zbog aparature za proizvodnju sintetičke droge.

Republika

Foto: MUP Srbije

Ekstazi

- Mihajloviću su, nakon otmice, tražili da preda vrednu opremu za proizvodnju ekstazija. Zanimljivo je da je 2017, posle hapšenja Nenada i Tijane Stanković, oca i sestre njegove supruge Katarine, u pomoćnim prostorijama njihove vile u Resniku pronađena kvalitetna oprema za pravljenje droge - kaže izvor.

Mesto zločina čistili sonom kiselinom

Kako je pisao crnogorski Dan, u optužnici protiv kavačkog klana za ubistvo Nikole Stanišića navodi se da je ovo ubistvo organizovao, između ostalih, Radoje Zvicer, a primetne su i sličnosti sa ubistvom Gorana Mihajlovića.

Republika

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

Belivuk, Miljković i Zvicer

- Okrivljeni Zvicer je prikupljao podatke o kretanju osoba koje treba ubiti i obezbeđivao elektronska sredstva za nadzor i praćenje. Bio je zadužen i da određuje mesto izvršenja krivičnih dela, kao i način na koji će krivična dela biti izvršena. Navodno je saradnicima savetovao da Stanišićevo telo spale na lomači od guma i ćumura - navodi se u optužnici.

- Davao je i instrukcije o tome kako da uklone tragove zločina. Savetovao je da se prilikom uklanjanja tragova krvi preko zemlje prospe sona kiselina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading