UHAPŠENO DEVET OSOBA U KOVAČICI, MEĐU NJIMA I DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA: Izdavali i prodavali lažne kovid propusnice?!

Autor:

Hronika

03.02.2022

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Srbije, Odeljenja za borbu protiv korupcije, određeno je zadržavanje P.V., direktoru Doma zdravlja "Kovačica".

UHAPŠENO DEVET OSOBA U KOVAČICI, MEĐU NJIMA I DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA: Izdavali i prodavali lažne kovid propusnice?!

Foto: MUP Srbije

On se sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem.

Pored njega uhapšeni su S. S. (1989) zaposlen u DZ i D. S. (1969) zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem, M. R. (1977) zaposlena u DZ zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, D. M. (1974), S. M. (1996), A. M.  (2002), S. G. (1958) i N. G. (1958) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave.

Republika

Foto: Ilustracija: Republika.rs, Pixabay

Potvrda o vakcinaciji

Navedenim licima je određeno zadržavanje zbog osnova sumnje da je P.V., direktor Doma zdravlja  "Kovačica", koristeći svoj službeni položaj omogućio M.D., M.S., M.A., G.S. i G.N., da dobiju potvrdu o vakcinaciji, bez sprovedene vakcinacije, u čemu su mu pomogli M.R. kao administrativni radnik u Domu zdravlja "Kovačica" na poslovima tehničke  i administrativne pomoći pri vakcinaciji tokom pandemije Kovid 19 i S.S., zaposleni u Domu zdravlja "Kovačica" na poslovima referenta za zaštitu od požara, koji su pronalazili zainteresovana lica za dobijanje ovakvih neistinitih potvrda. 

Sva zadržana lica će biti saslušana na okolnosti krivičnih dela koja im se stavljaju na teret, od strane zamenika javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading