OGLASILA SE BABA DETETA PREMINULOG OD OPEKOTINA: Poručuje da je u šoku, a komšije su ovo imale da kažu o porodici dečaka

Autor:

Hronika

30.01.2022

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nišlijka D. T. preuzela je brigu o dvoje dece svoje ćerke T.S. (32) nakon što je ona uhapšena zbog smrti trogodišnjeg sinčića koji je u noći između 28. i 29. septembra, kako one tvrde, preminuo od opekotina vrelom vodom.

OGLASILA SE BABA DETETA PREMINULOG OD OPEKOTINA: Poručuje da je u šoku, a komšije su ovo imale da kažu o porodici dečaka

Foto: pixabay.com

Ilustracija

Mališani stari četiri meseca i četiri godine sa babom su u njenom iznajmljenom stanu u Novoj železničkoj koloniji u očekivanju da tužilaštvo danas odluči hoće li T.S. odrediti pritvor, navodi.

Pred njenim vratima Telegraf.rs je danas zatekao socijalnog radnika koji je došao da ih obiđe. On se raspitivao da li su deca dobro a baba je odgovarala da ih je okupala i nahranila, te da je sa njima sve u redu. Nakon što je socijalni radnik otišao, novinari su se obratili D.T. ali je ona na njihovu molbu da objasni kako je dete povređeno, kratko odgovorila:

U šoku sam, nemam šta da kažem!

T.S. je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da je odgovorna što se njen sinčić u petak u babinom stanu, popario vrelom vodom u kupatilu, a nije ga odvela lekaru pa je dete nekoliko sati kasnije preminulo. Krivična prijava podneta je i protiv njene majke jer ni ona nije pozvala lekara.

Ona se tereti za zapuštanje i zlostavljanja maloletnog lica, nepružanja pomoći i kršenja porodičnih obaveza za šta je predviđena kazna zatvora od jedne do osam godina. Međutim, može se lako dogoditi da bude oslobođena krivice, jer se takva mogućnost predviđa u posebnim slučajevima. Kako se navodi u članu 58. ovog zakonskog akta, "sud može osloboditi od kazne učinioca krivičnog dela učinjenog iz nehata kad posledice dela tako teško pogađaju učinioca da izricanje kazne u takvom slučaju očigledno ne bi odgovaralo svrsi kažnjavanja".

Kako navode stanovnici niškog naselja Apelovac, T.S. se tu udala za G.S. koji se od novembra prošle godine nalazi u zatvoru zbog narkotika i oružja.

- To je njegova porodična kuća, roditelji su mu umrli pre tri, četiri godine, ima i brata koji se nalazi u inostranstvu. Bavio se taksiranjem ali vrlo kratko. Kada je napustio posao, grdio sam ga, upozoravao sam ga da ima troje dece i da treba da brine o njima. Nisam ni slutio da se odao kriminalnom biznisu – priča komšija ove porodice.

Kako je prilikom hapšenja G.S. saopštila policija, on se sumnjičio za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga te za oružje i eksplozivne materije.

"Policija je pretresom stana osumnjičenog pronašla improvizovanu laboratoriju za uzgoj kanabisa u veštačkim uslovima, 84 posude sa biljkama kanabisa, semenke, dve tegle sa 15 grama sasušene marihuane, vagicu, revolver marke „zastava“, 82 metka različitog kalibra i okvir za automatsku pušku", navedeno je tada u policijskom saopštenju.

Nakon muževljevog pritvaranja, T.S. je često boravila kod majke a i ona je dolazila kod nje, s obzirom na to da nije bila u stanju da brine o troje dece, a što je i dovelo do tragedije. Telo mališana je upućeno na obdukciju kako bi se utvrdilo da li je preminuo od opekotina ili je uzrok smrti nešto drugo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading