VOZAČU KAMIONA PRETI OSAM GODINA ROBIJE: Tvrdi da nije kriv za smrt devojčice na Novom Beogradu

Autor:

Hronika

28.01.2022

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač kamiona M. M. (33), koji je pre dva dana usmrtio I. S. (11), izneo je juče odbranu i ispričao da je kobne noći devojčica pretrčavala ulicu kada je izašla iz autobusa. On je nakon saslušanja pušten na slobodu.

VOZAČU KAMIONA PRETI OSAM GODINA ROBIJE: Tvrdi da nije kriv za smrt devojčice na Novom Beogradu

Foto: ST/D. KADIĆ

Kako je saopšteno iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, M. M. je saslušan na okolnosti krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina. On je rekao da nije kriv za delo koje mu se stavlja na teret, nakon čega je pušten.

- Istakao je činjenicu da je maloletna oštećena pretrčavala ulicu prilikom izlaska iz autobusa što je utvrđeno i uvidom u pribavljene video snimke iz autobusa i sa nadzornih kamera na raskrsnici - navode u Tužilaštvu koje je pokrenulo istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti tragedije.

S tim u vezi, radi utvrđivanja svih činjenica u daljem toku postupka će se obaviti saobraćajno-tehničko veštačenje, nakon izrade izveštaja o vanredno-tehničkom pregledu vozila.

- S obzirom na činjenicu da je osumnjičeni prethodno neosuđivan, da ne postoje drugi zakonski razlozi da se uputi predlog za određivanje pritvora, osumnjičenom je odlukom tužilaštva ukinuto zadržavanje - naveli su u Trećem OJT.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Kamion usmrtio devojčicu na Novom Beogradu

 

Kako smo pisali, I. S. je nastradala u utorak oko 16 sati u Ulici Ivana Ribara na Novom Beogradu kada je krenula da isprati drugaricu na autobus. Prema rečima komšija devojčice drugarica od I. S. je ušla na prva vrata, a ona je, pretpostavlja se, videla da autobus ne kreće pa je krenula ispred autobusa da pređe ulicu. Nažalost, nije videla kamion koji je nailazio.

Roditeljima stradale devojčice, kako kaže komšinica, ne sme ni da pomisli kako je.

- Nisu to neki nemarni roditelji, neki koji ne znaju gde su im deca, znate kakva je to divna porodica i to da im se desi... - kaže i nastavlja da priča kroz suze:

"I ona i sestra su predivne, ona drži vrata od zgrade kad vidi da neko ide iza nje da bi ušao, znate kakva je bila..."

Na njene reči se nadovezao i drugi komšija.

- Predivne, i sestra i ona, uče jezike, sviraju. Sa mojim unučićima su se družile, mnogo je teško... Znam da zajedno sa roditeljima voze bicikl, znate kakva porodica. Roditelji obrazovani, kulturni, tuga - plačući priča čovek i naglašava da su roditelji gledali da pruže sve I. S. i njenoj sestri.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Loading
Advokat

29.01.2022 08:58

Da... Preti mu 8 godina ako je prekrsio propise ili bio pod dejstvom alkohola... Ali nije... Ne lupajte gluposti.... Kako mozete da pisete tako nesto neprovereno...