U STANU DIJANE HRKALOVIĆ PRONAĐEN UREĐAJ SA DVA VENTILATORA, ŠEST ANTENA I PUNJAČEM! Šta mislite, zašta joj je služio!?

Autor:

Hronika

27.01.2022

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U luksuznom stanu bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović policija je, tokom naloženog pretresa 15. oktobra prošle godine, pronašla dva pištolja, od kojih je jedan automatski, ali i elektronski uređaj koji služi za ometanje bežičnih radio signala, takozvani "džemer" - ometač prisluškivača.

U STANU DIJANE HRKALOVIĆ PRONAĐEN UREĐAJ SA DVA VENTILATORA, ŠEST ANTENA I PUNJAČEM! Šta mislite, zašta joj je služio!?

Foto: Instagram

Kako se navodi u optužnom predlogu protiv Hrkalovićeve, koja se tereti za trgovinu uticajem, policija je 15. oktobra prošle godine po nalogu upala u njen stan u Ulici vojvode Stepe u Beogradu, gde su pronađeni, a potom i oduzeti - pištolj makre "CZ-P10" i automatski pištolj marke "CZ Škorpion".

U spavaćoj sobi pronađeno je i 15 metaka, ali i pancir S veličine.

Za pronađeno oružje Hrkalovićka je posedovala dozvole za njihovo posedovanje i nošenje. Međutim ono što je neobično je da je u njenom stanu pronađen i uređaj sa "dva ventilatora, šest antena i pratećim punjačem".

Ovaj uređaj zapravo služi za ometanje bežičnih radio signala, tačnije za ometanje prisluškivača. U optužnom predlogu se navodi da treba da se utvrdi da li je i kada ovaj uređaj i korišćen, piše Blic.

Da li je ovaj uređaj Hrkalović držala u stanu kako niko ne bi mogao da joj podmetne bubicu ili neku drugu spravu za prisluškivanje ili ga je sa sobom nosila kada se sastajala sa nekim, za sada nije poznato i predmet je istrage.

Uređaji za ometanje signala mogu imati domet od 10 do 50 metara. Slabiji se uglavnom koriste u kancelarijama ili automobilima kako bi sprečili prisluškivanje razgovora te osobe, dok se oni sa većim dometom mogu, na primer, koristiti u konferencijskim salama, na sastancima i slično. Kada se ovaj uređaj uključi on ometa signale drugih telefona, pa u njihovoj blizini uglavnom nije moguće ni obaviti telefonski poziv, već telefoni hvataju samo "smetnje".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading