OTKRIVAMO! DIJANU ISPITALI O UBISTVU ADVOKATA: Novi pravac istrage protiv bivše državne sekretarke!

Autor:

Hronika

27.01.2022

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspektori istražuju vezu Hrkalovićeve s likvidacijom advokata Miše Ognjanovića, kog je policija prisluškivala i pratila.

OTKRIVAMO! DIJANU ISPITALI O UBISTVU ADVOKATA: Novi pravac istrage protiv bivše državne sekretarke!

Foto: Tanjug

Dijana Hrkalović i Miša Ognjanović

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović saslušavana je u svojstvu građanina u policiji o povezanosti s ubistvom advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, saznaje Srpski telegraf. Istražitelji i dalje prikupljaju podatke o ovom zločinu i u rasplitanju mreže povezanih s ovim zločinom došli su i do njenog imena.

Iz pojedinih presretnutih razgovora Ognjanovića vidi se da je on znao da ga policija prati.

- Posumnjao je da iza toga stoji Hrkalovićeva, ali je mislio da želi samo da mu namesti hapšenje. Kad je ta informacija došla do njega, ipak je odlučio da ode na godišnji odmor i posle povratka u Beograd istera stvar na čistac. Ubice su bile brže - objašnjava dobro obavešteni izvor iz istrage.

Hrkalovićeva je posle ubistva Ognjanovića tražila da se iz njegovog stana pokupe svi papiri, kompletna dokumentacija, ali su neki inspektori to odbili. Advokat je ionako celokupnu dokumentaciju sakrio pre ubistva jer je sumnjao da je pod prismotrom.

Naš sagovornik podseća da su Ognjanovićevi razgovori bili prisluškivani mimo policijske procedure i da je u jednom, u razgovoru sa Dragoslavom Miloradovićem Galetom, koji je takođe potom ubijen, advokat rekao da se Hrkalovićeva sastala sa Darkom Elezom, bosanskim kriminalcem, u Novom Sadu.

Republika

Foto: printscreen/TVPink

Marko Miljković i Veljko Belivuk

HTELI DA UBIJU JOŠ JEDNOG ADVOKATA

Na meti "kavčana" bio je još jedan advokat u Beogradu jer je "mnogo talasao" protiv njih. Prema našem izvoru, na osnovu presretnutih razgovora policija je došla do podatka da su Nikola Vušović Džoni i Marko Miljković planirali to ubistvo. Miljković, poznat kao Mare Mesar, pratio je ovog advokata i prema dogovoru Vušović je trebalo telefonom da signalizira Maretu kad to da učini.

- Džoni ga je i pozvao, ali iz nekog razloga Mare nije odgovorio na poziv. Okolnosti za likvidaciju su se potom promenile, pa je advokat preživeo - objašnjava naš izvor.

Nedugo potom oprezni Radoje Zvicer pozvao je obojicu i zabranio realizaciju ovog plana. Rekao im je da bi se previše buke napravilo ovim ubistvom i da ne treba ulaziti u to.

Ovaj snimak, načinjen 18. maja 2018, naveo je nedavno i lider radikala Vojislav Šešelj, koji je dodao da su Ognjanović i Miloradović razgovarali i o navodnim ljubavnicima Hrkalovićeve i njenim eksplicitnim fotografijama.

- Miša Ognjanović, koji je bio branilac Luke Bojovića i još nekih "škaljaraca", imao je dobre izvore i dosta podataka o Hrkalovićevoj. Zato je i logično da je ona pod lupom kad je reč o njegovom ubistvu - tumači naš sagovornik.

Otkud Elez u ovoj priči?

- Do policije je nedavno stigla informacija koja se proverava da je on ubica advokata. "Kavački klan", kojem je Hrkalovićeva bila bliska, pustio je dimnu zavesu plasiranjem u podzemlju informacije da je Ognjanovića ubio Strahinja Stojanović, koji je u Beogradu potom likvidiran bombom podmetnutom ispod automobila. Trebalo je istragu skrenuti što dalje od pravog ubice i njegovih kontakata i naručilaca. Hrkalovićeva i Elez su se, inače, dobro poznavali. On je bio zainteresovan da se udruži s Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem i da, zajedno, potpuno pokriju Srbiju i region, pod komandom šefa "kavačana" Radoja Zvicera - nastavlja naš sagovornik.

Prema policijskoj pretpostavci koja se istražuje, Zvicer je odbio da likvidira Ognjanovića jer je smatrao "da bi se podigla prevelika prašina". Darko Elez je, međutim, to prihvatio. On je trenutno u zatvoru u BiH, gde je prihvatio dil s tužilaštvima BiH i Srbije da kaže sve što zna o mnogim zločinima, očekujući da će biti prebačen u Srbiju i da će mu biti vraćeno srpsko državljanstvo. Dragoslav Miša Ognjenović, Dragoslav Miloradović Gale i Strahinja Stojanović brutalno su likvidirani. Sada je i Elez opasan svedok.

Dijana Hrkalović je na saslušanju u policiji izjavila da ništa ne zna o ovome.

Republika

Foto: youtube.com/Balkan Crime

 

ELEZ NADZIRAN ZBOG ZAŠTITE

Dijani Hrkalović produžen je pritvor. Ona se tereti za krivično delo trgovina uticajem, za koje je zaprećena kazna zatvora između jedne i osam godina. Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti je da je u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića u Beogradu uticala na bivšeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno pojedine izveštaje nadležnom tužilaštvu u vezi s tim teškim krivičnim delom.

Optužnicom su obuhvaćeni i Milenković, kao i bivši načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić. Hrkalovićeva se tereti da je Šušnjiću nezakonito naredila da se Darko Elez stavi na mere da Eleza ne bi druga odeljenja u policiji "preuzela".

RAZGOVOR MILORADOVIĆA I OGNJANOVIĆA

MIŠA: Ja mislim da su užasno jaki u Novom Sadu. Ima jedna informacija, preneo sam, ali prenesi i ti (možda kaže da Fićko nije u kontaktu). Elez se video sa Dijanom (nerazumljivo), bili su dva, dva i po sata na sastanku. Elez je u Novom Sadu, vozi neki beli BMW X5 sa crnim krovom. Skuplja neku ekipu tamo. Jesi li čuo za to?

GALE: (nerazumljivo nastavlja da priča o Elezu i kaže da je živeo na Novom Beogradu)

MIŠA: Ne, u Novom Sadu, skuplja neke klince, neke ludake... Pa tako sam pre 20 dana ja čuo!

GALE: (nerazumljivo) Jeste taj BMW što si ti video... (nerazumljivo)

MIŠA: Beli BMW X5, ima onaj nabudženi... I crni panorama krov (nerazumljiv komentar), ja ga video... Elez je mali, mali čovek, mali mršav sitan, znaš kakav je.

GALE: Jeste, jeste... Čuo si i da je (nerazumljivo)... Jesi čuo za Velju? (nerazumljivo)

MIŠA: Meni to ne da nije normalno nego je to njena igranka.

(...)

MIŠA: Sedam, na sedam mesta ostala su dva i to su prešli i pouzdano znam da je ona radila na tome da se to...

GALE: Znači, nije mogao advokat da se to...

MIŠA: Kakvi k... (psuje) advokat, nijedan, sto advokata zajedno nije moglo... Znaš ko ga je branio, Dejan Lazarević...

GALE: (komentariše koga je sve branio Dejan Lazarević)

(...)

MIŠA: Može neko meni da objasni, ko tu ženu drži? Ko nju, šta nju kuje za to mesto?

GALE: (nerazumljivo)

MIŠA: Misliš?? Znaš šta sam video? Video sam slike...

GALE: (nerazumljivo, možda kaže video sam i ja...)

MIŠA: Gde?

GALE: U novinama...

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading