VELJA NEVOLJA ODAO GDE SE NALAZI RADOJE ZVICER!

Autor:

Hronika

27.01.2022

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljko Belivuk i Marko Miljković, kako se saznalo iz njihovih presretnutih razgovora, otkrili su da vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, kod kog su kao gosti boravili u Kotoru neposredno pre nego što su u februaru prošle godine uhapšeni, ima svoju policiju u Crnoj Gori!

VELJA NEVOLJA ODAO GDE SE NALAZI RADOJE ZVICER!

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

Radoje Zvicer, Veljko Belivuk, Marko Miljković

Pet dana nakon povratka u Srbiju iz Kotora, Belivuk i Miljković su uhapšeni, dok je Radoje Zvicer, koji se sumnjiči da je u Crnoj Gori naručivao likvidacije, uspeo da izbegne hapšenje pošto je napustio kuću pre nego što je policija upala u nju.

U razgovorima koje su međusobno vodili, ali i sa članovima svoje grupe, oni su navodno govorili i o Zvicerovoj kući ukopanoj u planinu.

Presretnuti razgovori

- Tokom istrage i prikupljanja dokaza i operativnih informacija presretnut je razgovor u kom Belivuk i Miljković komentarišu da vođa kavačkog klana ima svoju policiju i kuću od 1.500 kvadrata koja je ukopana u planini - otkriva Kurirov izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, vođe zloglasnog klana, koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo za pet surovih likvidacija, trgovinu drogom i oružjem, otmice i silovanje, vođu "kavčana" komentarisali su po povratku u Srbiju. Čim su sleteli na aerodrom "Nikola Tesla", oni su bili privedeni, a policija je tada uzela izjave od još nekoliko pripadnika njihove kriminalne grupe koji su ih čekali u Beogradu.

Naredio da se telo spali na lomači od guma i ćumura

Radoje Zvicer uspeo je misteriozno da napusti Crnu Goru u aprilu prošle godine, uoči pretresa njegove kuće i hapšenja njegovog saradnika Slobodana Kašćelana i ostalih pripadnika kavačkog klana.

Za njim je raspisana međunarodna poternica, a prema navodima crnogorskih medija, on se sumnjiči da je naredio likvidaciju "škaljarca" Nikole Stanišića.

Navodno, dao je instrukcije da se on ubije, a da se njegovo telo "spali na lomači napravljenoj od osam automobilskih guma i 50 kilograma ćumura".

Veselili se na godišnjicu ubistva

Republika

Foto: youtube.com/RUDAR7

Igor Dedović

 

U javnosti su se pojavile i fotografije na kojima se vidi da im je na privatnoj proslavi pevala Jadranka Barjaktarović, a spekulisalo se da su u Kotoru proslavljali i godišnjicu likvidacije vođa "škaljaraca" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

Posle privođenja na aerodromu 29. januara prošle godine, pripadnici klana su se uspaničili. Jedni su lomili i bacali telefonske kartice, drugi pojačali osmatranje oko stadiona u Humskoj kako bi proverili da li ih policija nadgleda, a vođe već pripremale plan bekstva. U opštoj panici, među sobom su komentarisali kako dešavanja u Crnoj Gori, tako i privođenje na beogradskom aerodromu.

- U jednom od tih razgovora prepričavali su šta su čuli od vođa klana, a to je da Zvicer ima sopstvenu policiju, da su Miljković i Belivuk na aerodrom u Tivtu ispraćeni u pratnji policije, u blindiranim automobilima, i da je praktično aerodrom tada bio zatvoren, a da su njih čuvali pripadnici crnogorskog MUP sa dugim cevima - dodaje izvor i objašnjava da su pominjali "specijalnu policiju" koja nema nikakve oznake osim službenih legitimacija i čini je vrlo mali broj ljudi, njih petnaestak.

Izbegli smrt u Tivtu

Belivuk i Miljković su legalno u Crnu Goru, pošto im je ukinuta zabrana ulaska u tu državu, otputovali 17. januara 2021. Već narednog dana policija ih je navodno zaustavila u automobili u kom su bili sa Zvicerom i privela na saslušanje, ali su odmah pušteni, "jer nije bilo razloga za njihovo zadržavanje".

- Međutim, nekoliko dana kasnije, tačnije 22. januara, policija je sprečila njihovu likvidaciju i oni su tada ponovo saslušani. Izjavili su da su u Crnu Goru otputovali na babine i slavu kod Zvicera - podseća sagovornik Kurira, i dodaje da se sumnja da je Radoje Zvicer planirao i atentat na predsednika Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mehanizmi i procedure

28.01.2022 14:26

Ne vredi samo hapšenje, treba putem zvaničnih procedura što pre oduzeti nelegalno stečenu imovinu, uvesti ekonomske forenzičare da pročešljaju transakciije. U suprotnom- i sama službena lica koja ih hapse su pod neprestanim rizikom od onih koji imaju novca u gomilama.