DA LI JE MATEJ PERIŠ AUTOMOBILOM NAPUSTIO PARKING KOD "SAVANOVE"!? Novi pravac istrage! OTAC OTKRIO I KAKO SU PROVELI POSLEDNJI BOŽIĆ!

Autor:

Hronika

27.01.2022

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Matej Periš (27) nestao je pre 28 dana u Beogradu.

DA LI JE MATEJ PERIŠ AUTOMOBILOM NAPUSTIO PARKING KOD "SAVANOVE"!? Novi pravac istrage! OTAC OTKRIO I KAKO SU PROVELI POSLEDNJI BOŽIĆ!

Foto: ST/P. DIVAC/screenshot

Potraga za mladićem i dalje traje, a policija je juče objavila snimak na kom se vidi kako pretražuje Veliko ratno ostrvo.

- Želim da budem ovde dok ne nađemo Mateja, kod sebe imam njegove stvari koje mogu pomoći psima u policijskoj potrazi i sarađujem sa srpskim policijskim vlastima, kako bi što pre rešili ovaj košmar - kaže Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju, prenosi Kurir.

- U utorak je policija ponovo, sa psima, pretraživala Ratno ostrvo. Na tom ostrvu ima desetak izletničkih kuća, a veličine je oko 1.500 puta 1.500 metara. Ništa mi još nisu javili, ali da su Mateja pronašli, zasigurno bi mi odmah dojavili - kaže Nenad Periš.

On je komentarisao i prostor ispred restorana "Savanova", gde se Mateju gubi trag.

Republika

Foto: Printskrin

Nenad Periš

 

- Taj prostor ispred restorana može se napustiti neopaženo, upravo zbog toga jer ne snimaju kamere. Tamo postoji i veliki parking pa nije isključena mogućnost da je taj prostor Matej napustio i u nekom automobilu. Policija vrlo profesionalno i odgovorno obavlja svoj posao, ljudi istražuju u "hiljadu smerova", a uz to im pomaže i policija Hrvatske. Ništa ne prepuštaju slučaju, rade dan-noć i stalno pronalaze nove smerove istrage - govori Periš.

Na pitanje da li se Matej Periš ikada požalio svom ocu po pitanju nečega, je li bio nezadovoljan životom, razočaran u nešto i može li nešto takvo povezati s njegovim nestankom, Periš kaže da se to nije desilo.

- Nikada mi se nije žalio ni na šta. Matej je mladić koji je pun života, planova. Odgovoran je, hteo je da pronađe posao u svojoj branši, završio je ekonomiju, ali je isto tako hteo da nastavi da bude skiper. Ja sam želeo da se uhvati svoje struke, iako znam da je bolja zarada leti kada je skiper. Videli smo se za Božić i tada smo igrali na karte.

- On je bio u paru sa sestrom Lucijom, a ja s Matejevom drugom sestrom Laurom i to su uvek "ratovi" kada igramo karte. I onda, nakon par dana, poziv iz Beograda, koji nam je potpuno promenio živote. Strašno - priča Nenad Periš.

Na pitanje šta misli da se dogodilo u noći nestanka njegovog sina Mateja i kako on gleda na ovu za sada neobjašnjivu situaciju, kaže da ga ovog košmara može "osloboditi" samo istina.

Republika

Foto: MUP Srbije

Policija pretražuje Ratno ostrvo

 

- U mojoj glavi nedostaje vreme nakon spuštanja Mateja bliže reci pokraj restorana "Savanova". Nijedna kamera nije snimila Mateja da se spušta u reku, da u nju upada, nijedna kamera nije videla da Matej ima bilo kakav kontakt s nekom osobom pokraj "Savanove" i ta reka je prava enigma. Na snimcima se vidi da se Matej spušta pokraj "Savanove", ali se deo nakon toga ne vidi, jer na tom delu nema kamere - kaže Periš.

- Signal telefona uočava se na dva mesta, ispred "Savanove" i onda nakon neka dva i po sata. Kako je moguće da se signal pojavljuje pokraj Ratnog ostrva, oko 4.15 sati, a to je oko dva sata i 20 minuta nakon zadnjeg Matejevog snimka pokraj "Savanove" u 1.55? Kako je moguće da telefon reaguje ako se nalazi u reci? - pita se otac i dodaje:

- Ako je Matej potonuo u reku, a telefon mu je bio u džepu, onda je nakon 2.20 sati telefon neupotrebljiv, mokar, na dnu reke i ne bi mogao da daje signal. Proizvođač telefona kaže da može davati signal ako je mokar najviše pola sata. Dakle, ako je telefon mokar, ne bi zasigurno mogao da daje signal nakon gotovo dva i po sata - objašnjava Periš.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Čitač između redova

28.01.2022 07:58

Spustio se do save... Mozda se spiustio do camca koji ga je tu cekao. Onda camcem otisao nizvodno. Zato je telefon radio "po vodi". A onda je bacio telefon, da zavara trag...

Odgovori 14 0