ĐORĐA LIKVIDIRAO PRIPADNIK SPECIJALNIH JEDINICA POLICIJE? Ubistvo sina vlasnika niške menjačnice nerasvetljeno i devet godina kasnije

Autor:

Hronika

27.01.2022

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Likvidacija Đorda Stojanovića (32), sina vlasnika "Cekina" jedne od najuspešnijih niških menjačniča, do danas ostala je nerasvetljena i posle tačno devet godina.

ĐORĐA LIKVIDIRAO PRIPADNIK SPECIJALNIH JEDINICA POLICIJE? Ubistvo sina vlasnika niške menjačnice nerasvetljeno i devet godina kasnije

Foto: Privatna arhiva

Mnoge misterije su pratile istragu ubistva Stojanovića kojem je na današnji dan 2013. godine postavljena eksplozija ispod automobila fijat punto u sedam sati ujutru u Knjaževackoj ulici u centru Niša.

- Još na početku se pojavio zaštićeni svedok koji je tvrdio da zna detalje ovog stravičnog zločina. On je rekao da je u likvidaciji Stojanovića učestvovao neko iz specijalnih jedinica policije.

Srpski telegraf saznaje da je ubijeni mladić bio istaknuti član kluba malog fudbala. U početku su za klub nastupali samo pripadnici policije, ali su s vremenom članovi postali i civili.

Na svojim dresovima, fudbaleri su nosili natpis "Cekin", kao reklamu Stojanovićeve menjačnice. Za ubijenog mladića zvanično nikada nije dokazano da je učestvavao u bilo kakvim prljavim radnjama, a upućeni kažu  da nikad nije imao veze sa mafijom i da je bio istaknuti sportista i fudbaler član kluba malog fudbala.

- Pojedini svedoci su u tužilaštvu svedočili da je motiv ovog stravičnog zločina zelenašenje sa kojim su povezali pripadnika policije. Oni su izjavili da je Stojanović bio meta zbog navodnih novčanih pozajmica koje je uzimao sa visokom kamatom od zelenaša, od kojih je jedan zaposlen u MUP - dodaje naš izvor.

Zanimljivo u ovom ubistvu je i to da je eksplozija bila usmerena samo na Stojanovićev punto i da drugi automobili nisu pretrpeli materijalnu štetu i što je još bitnije, drugih žrtava nije bilo.

- Nijedno od parkiranih vozila pored njegovog punta nije ošteeno. Pretpostavlja se da je bomba aktivirana nakon što je sin vlasnika menjačnice ušao u automobil i zatvorio vrata - ispričao je očevidac likvidacije.

DNK tragovi svih osumnjičenih su uzeti, a saslušani su i svi oni koji su imali bilo kakva saznanja o ovom slučaju, ali optužnice još uvek nema.  

- Čeka se trenutak kada ce ovaj zločin napokon biti rasvetljen. Policija je sakupila sve DNK tragove, uzela izjave svih očevidaca koji su bitni za slučaj i polako se sužava krug osumnjičenih - kaže naš sagovornik upućen u slučaj.

Otac nezadovoljan istragom, ali prepustio policiji da rade njihov posao

Zvonko Stojanović otac ubijenog isticao je kako je nezadovoljan načinom na koji se vodi istraga.

- Tek u junu 2013. kod mene je došla inspektorka koja vodi slučaj ubistva mog sina i rekla mi je da ona preuzima istragu. Cele godine nakon toga nisam od njih imao nijedan poziv. Nema odgovora ko je i zbog čega ubio mog sina - rekao je Zvonko dve godine od ubistva naslednika.

U toku istrage otkriveno je da je Stojanović šest dana pre nego je ubijen prijavio S. R. zaposlenog u niškoj policiji da od njega uzima zelenašku kamatu od 40 odsto mesečno, ali te navode otac ubijenog nije želeo da komentariše i samo je kratko prokomentarisao: 

- Zbog svoje i bezbednosti moje porodice, ne želim da komentarišem da li je i ko od pripadnika policije umešan u ubistvo mog sina. Neka istraga pokaže da li jeste ili nije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading