OTKRIVENO ZAŠTO MUP PRETRAŽUJE VELIKO RATNO OSTRVO: Češlja se svaki milimetar u potrazi za Matejem

Autor:

Hronika

26.01.2022

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fokus pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u okviru potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišem u poslednjih 48 sati je ponovo bilo Veliko ratno ostrvo, a ovoga puta obavljena je terenska pretraga ostrva, paralelno sa hotelom "Jugoslavija" do "Galijske bare".

OTKRIVENO ZAŠTO MUP PRETRAŽUJE VELIKO RATNO OSTRVO: Češlja se svaki milimetar u potrazi za Matejem

Foto: MUP Srbije

Hrvatski Jutarnji list od izvora u srpskoj policiji dobio je informaciju da se to preduzelo jer su se konačno stekli vremenski uslovi i zato što dosta toga upućuje policiju da pretražuje to područje.

- Juče i danas pretraživano je Velikio ratno ostrvo, a pošto je naplavljeno, neki delovi ostrva nisu dostupni za pešake, što je vrlo važno za pse koji učestvuju u potrazi, a ona će se nastaviti i dalje. Važno je da se provere i potrage nastavljaju - kazao je za Jutarnji list Nenad Periš, otac nestalog Mateja.

I nakon nekoliko prvih dana potrage, a posebno od 4. januara, policija je pretraživala obalni do Velikog ratnog ostrva i sa psima tragačima koji mogu osetiti individualni trag mirisa nestale osobe. Međutim, tada ta potraga nije dala rezultata.

Republika

Foto: MUP Srbije

 

Srpska policija je i nakon rekonstrukcije kretanja Mateja Periša nakon napuštanja kluba "Gotik" u noći kad je nestao, navela da je signal njegovog mobilnog telefona takođe lociran u zoni Velikog ratnog ostrva kojeg su pretraživali, a oko kojeg još od početka potrage patroliraju plovila rečne policije i Žandarmerije.

Kako piše Jutranji list, vidljivo angažovanje velikog broja policajaca u uniformi i civilu, ali i pasa tragača možda naslućuje da policija ima neki konkretan trag s kojim još ne želi izaći u javnost, a možda i naglasiti da se bez obzira na vreme koje je prošlo intenzitet potrage ne smanjuje.

Republika

Foto: MUP Srbije

 

Bez obzira koliko ovaj deo ostrva ipak bio u urbanom delu, mestimično je obala prilično nepristupačna, zaklonjena rastinjem, zbog čega je policija čak naložila vlasnicima brodića i splavova da raščiste područje oko tih objekata kako bi se olakšala potraga, navodi Jutranji list.

Republika

Foto: MUP Srbije

 

Hrvatski portal zaključuje da ovako veliko angažovanje policijskih snaga sasvim sigurno nije usledilo bez plana kojeg sprovodi beogradska policija i koja tokom dosadašnje potrage sarađuje s kolegama iz Hrvatske, ali i policijama susednih država. Iako potraga do sada nije dala rezultate, policija će i dalje pretraživati taj teren jer neke operativne pretpostavke ukazuju da je to područje koje treba detaljno pretražiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading