OTKRIVENO ZAŠTO MUP PRETRAŽUJE VELIKO RATNO OSTRVO: Češlja se svaki milimetar u potrazi za Matejem

Autor:

Hronika

26.01.2022

22:32

Fokus pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u okviru potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišem u poslednjih 48 sati je ponovo bilo Veliko ratno ostrvo, a ovoga puta obavljena je terenska pretraga ostrva, paralelno sa hotelom "Jugoslavija" do "Galijske bare".

OTKRIVENO ZAŠTO MUP PRETRAŽUJE VELIKO RATNO OSTRVO: Češlja se svaki milimetar u potrazi za Matejem

MUP Srbije

Hrvatski Jutarnji list od izvora u srpskoj policiji dobio je informaciju da se to preduzelo jer su se konačno stekli vremenski uslovi i zato što dosta toga upućuje policiju da pretražuje to područje.

- Juče i danas pretraživano je Velikio ratno ostrvo, a pošto je naplavljeno, neki delovi ostrva nisu dostupni za pešake, što je vrlo važno za pse koji učestvuju u potrazi, a ona će se nastaviti i dalje. Važno je da se provere i potrage nastavljaju - kazao je za Jutarnji list Nenad Periš, otac nestalog Mateja.

I nakon nekoliko prvih dana potrage, a posebno od 4. januara, policija je pretraživala obalni do Velikog ratnog ostrva i sa psima tragačima koji mogu osetiti individualni trag mirisa nestale osobe. Međutim, tada ta potraga nije dala rezultata.

MUP Srbije

 

Srpska policija je i nakon rekonstrukcije kretanja Mateja Periša nakon napuštanja kluba "Gotik" u noći kad je nestao, navela da je signal njegovog mobilnog telefona takođe lociran u zoni Velikog ratnog ostrva kojeg su pretraživali, a oko kojeg još od početka potrage patroliraju plovila rečne policije i Žandarmerije.

Kako piše Jutranji list, vidljivo angažovanje velikog broja policajaca u uniformi i civilu, ali i pasa tragača možda naslućuje da policija ima neki konkretan trag s kojim još ne želi izaći u javnost, a možda i naglasiti da se bez obzira na vreme koje je prošlo intenzitet potrage ne smanjuje.

MUP Srbije

 

Bez obzira koliko ovaj deo ostrva ipak bio u urbanom delu, mestimično je obala prilično nepristupačna, zaklonjena rastinjem, zbog čega je policija čak naložila vlasnicima brodića i splavova da raščiste područje oko tih objekata kako bi se olakšala potraga, navodi Jutranji list.

MUP Srbije

 

Hrvatski portal zaključuje da ovako veliko angažovanje policijskih snaga sasvim sigurno nije usledilo bez plana kojeg sprovodi beogradska policija i koja tokom dosadašnje potrage sarađuje s kolegama iz Hrvatske, ali i policijama susednih država. Iako potraga do sada nije dala rezultate, policija će i dalje pretraživati taj teren jer neke operativne pretpostavke ukazuju da je to područje koje treba detaljno pretražiti.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading