ZA LARU (6) ŽIVEO, ZA NJU I UMRO! Ispovest prijatelja Srbina koji se udavio u Australiji spasavajući ćerkicu iz okeana!

Autor:

Hronika

26.01.2022

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je divan, najbolji od nas, kroz suze je rekao Vjekoslav Janjetović, najbolji prijatelj Branka Radulovića (49), heroja Srbina iz Banjaluke koji je nastradao u nezapamćenoj drami koja se odigrala na popularnoj plaži u Adelejdu na jugu Australije kada su talasi njegovu šestogodišnju ćerku Laru odneli daleko od obale.

ZA LARU (6) ŽIVEO, ZA NJU I UMRO! Ispovest prijatelja Srbina koji se udavio u Australiji spasavajući ćerkicu iz okeana!

Foto: Printskrin

Radulović je u Australiju otišao 1993. godine za vreme rata. Tamo je razradio svoj biznis i sve je, kako kaže njegov prijatelj Vjekoslav, radio za ćerkicu, prenosi Objektiv.

Bio je ovde u Banjaluci četiri meseca, na aerodrom smo ga ispratili nas četvorica njegovih najboljih prijatelja iz detinjstva… Kao da smo nešto predosetili… – kaže i dodaje:

Uvek ga prati samo jedan od nas.

Često je dolazio u Banjaluku… Kupio je ovde auto da ima, imanje. Radio je od ’93, mukotrpno… Tek sada je bio, što se kaže – “pao na zelenu granu”. Razradio je biznis u Australiji, kupovao je stare kuće, renovirao i prodavao. Sve je radio za ćerku, na kraju je za nju i otišao kao heroj. Stalno je govorio, “moja Lara”. Nikada je nije doveo u Banja Luku, a non-stop je obećavao da će je dovesti, da je vidimo – kaže on i kroz suze nastavlja:

On je, ljudi moji, imao toliko veliko srce… Kao i njegov pokojni otac.

Vjekoslav kaže da Brankova familija živi u Banjaluci, odnosno, majka, dva brata i sestra, a da mu je supruga sa ćerkom u Australiji.

Dva brata i sestra isto su bili u Australiji, pa su se ovde vratili. A Branko… kada god bi došao ovde, častio bi celu kafanu… Šta više da vam kažem, čovek velike duše, kao i njegov otac – priča Vjekoslav.

Sahrana će, prema njegovim rečima, biti u utorak, a kao uzrok smrti navedeno je – gušenje.

Obdukcija je gotova, on se ugušio vodom. Imao je pejsmejker… Sahrana će biti u utorak – kaže on i navodi:

Mi ćemo mu ovde napraviti bistu. Za godinu dana. Kako i dolikuje takvom prijatelju i velikom heroju – rekao je Vjekoslav.

Podsetimo, Branko je poginuo kada su talasi njegovu šestogodišnju ćerku odneli daleko od obale.

Bonud video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading