MATEJEV OTAC SPREMAN NA BILO KOJU ISTINU, ALI OVO NIKAKO: Nenad kroz suze poželeo samo jedno

Autor:

Hronika

25.01.2022

23:04

Matejev otac uprkos svemu i dalje ne gubi nadu.

MATEJEV OTAC SPREMAN NA BILO KOJU ISTINU, ALI OVO NIKAKO: Nenad kroz suze poželeo samo jedno

printskrin/instagram/192_rs

Više od tri nedelje traje potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišem koji je u noći 30. na 31. decembra nestao u Beogradu bez traga. Za svakog roditelja nema bitnije i važnije stvari nego da sazna istinu, kakva god ona bila, a Matejev otac uprkos svemu i dalje ne gubi nadu.

- Ja se nadam da ćemo mi Mateja pronaći. Molim Boga da bude živ. Spreman sam na svaku istinu. I to je tako. Verujte mi, ja živim za danas. Ne živim ni za sutra niti živim za juče. Molim Boga za sutra, a živim za danas. Da se danas dogodi, da danas dođem do njega, da ga danas vidim. Kad sam rekao da sam spreman onda mislim da sam vernik i ono što je Bog odlučio neka tako bude. Teško mi je i teško mogu to da prihvatim, loš završetak, ali u tom smislu sam spreman. Molim Boga i nadam se da ću Mateja odvesti kući da sedi pored mene u autu - rekao je Nenad Periš u razgovoru za Prvu srpsku televiziju.

Ključna pitanja istrage

Matejev otac pričao je i o ključnim pitanjima u istrazi na koja još uvek nema odgovora.

- Razlog izlaska iz lokala, po meni je bitno pitanje. Jer ono bi trebalo da da odgovor na pitanje gde je Matej išao. I na kraju, ako Bog da, gde je Matej i stigao. To mislim da je ključno pitanje koje nakon onog snimka sa taksijem je jasno da je on želeo negde da ode, u to sam uveren. Naravno da i policija i svi njeni pripadnici rade na rasvetljavanju ne samo tog momenta, nego i svih ostalih momenata. Oni ništa ne isključuju - rekao je Nenad Periš.

Matejev otac pretpostavlja šta je mogao biti razlog Matejevog izlaska iz kluba Gotik te kobne večeri.

- Odlazak u apartman, to mi je palo na pamet. Novac koji je bio u apartmanu možda mu je trebao novac. Da se nađe sa nekim, ne znam s kim, nije ni sa kim razgovarao na telefon. Da li je bio u nekoj komunikaciji u lokalu, ne znam, želeo je da se sa nekim nađe. Ne znam, stvarno ne znam. I to je ona enigma koja me muči. Kažem, mislim da je negde želeo doći, stići. To mi ta situacija sa taksijem pokazuje. Šteta što nije bio slobodan za vožnju. Ne znam, ne znam... - ispričao je Matejev otac.

Printskrin

 

 

Nenad Periš uveren je da Matej nije skočio u Savu.

- On sigurno nije skočio u vodu. Kao roditelj mislim da apsolutno nije skočio u vodu. Da li se mogao okliznuti, da li je mogao, ako je preskočio onu ogradu, doskok bi bio na jednoj kosini za koju mislim da je možda i pod 60 stepeni kosa da li je mogao tu skliznuti, udariti se... Da li je to sve istina ja to ne mogu tvrditi. Ali da je namerno skočio u vodu u to apsolutno ne verujem. Jer da je zbog nekakvih razloga želeo skočiti u vodu to je mogao napraviti i ispred samog lokala iz kojeg je izašao. Tako da meni to apsolutno nije ni na kraj pameti i dopustite mi da kao roditelj kažem da u to ne verujem - rekao je Periš i dodao:

- Matej je momak prema kojem ja kao otac, želeći mu najbolje, nisam imao nikakvu primedbu ili da mu kažem nemoj tako nego ovako. Uvek tata želi bolje, ja gledam svet na drugi način nego on. On je bio momak koji je završio fakultet, otišao iz Splita u Zagreb, sam rešio stanovanje, došao do kraja naravno uz našu podršku i želju. Nije mu bilo teško da radi celo leto od petog meseca do desetog. Imao je devojku svoju. Ne znam šta bih vam rekao. Momak koji je potpuno normalan. Ja kao otac mogu reći da je pristojan. Teško mi je o tome govoriti", ispričao je Nenad Periš o svom sinu.

Osvrnuo se i na brojne spekulacije o ovom slučaju.

- Ja imam svoj problem. Tako da me ništa ne može toliko dodatno uznemiriti. Ima i tako nekih poluinformacija koje zbunjuju, da kažem tako blago, koje možda dodatno prave nekakve boli nekome ko to čita, mojoj porodici i prijateljima. Samo ću reći da ne dao Bog nikome da bude u ovakvoj poziciji u kojoj sam ja i da iskusi kako to izgleda - rekao je Nenad Periš.

Matejev otac odbacuje priče o drogi.

- Ja apsolutno poznajem moje dete i ja mu verujem. Ja mu apsolutno jerujem i shodno tome nije me upšte briga šta pišu. Istina će doći i jedino će me istina dovesti do moga Mateja. Nikome ne zameram ništa. Nemamo informaciju onu koju svi čekamo, a to je gde je Matej. Istina je takođe da nemamo ni onih dodatnih činjenica koje bi nas mogle dovesti do konačne situacije i konačnog odgovora. I to je ono što stvara neizvesnost na koju nemam odgovora - rekao je Periš i dodao:

- Ništa mu ne bih rekao. Samo bih ga zagrlio i to bi bilo to. Ništa ne treba da mi kaže, samo da dođe - rekao je kroz suze Nenad Periš.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Ana,

27.01.2022 11:22

Bože i današnji prazničre,pomozig-dinu Nenadu da izdrži,da nađe Mateja,živog.

damon

27.01.2022 15:54

I malpj djeci je jasmo da se radi o OTMICI, po naređenju samog vrha srpske države. Nije se Vučič tek tako odmah oglasio. Niti je Hrvatska KRIM policija tek tako došla tamo. To je znak da NE vjeruju u priče koje se pričaju po srbiji i da i oni znaju da se mulja iz samog vrha. Šta - to če se tek otkriti. A otkrit če se, ne brinite. U Hrvatskoj SVI znaju da se radi o OTMICI i o zataškavanju. I Split ZNA, i NE zaboravlja. To nek imaju na umu SVI koji pomisle na "more", i na "letovanje".

Ana

29.01.2022 13:22

Za Damona:Sram te bilo!Šta je bilo sa vaterpolistima,srpskim automobilima u Splitu."šalili se mangupi"?! Kako to dražesno zvuči!Sve koji misle i rade kao ti,trebalo bi izopštiti.KVARITE LJUDSKI ROD.Svoju mržnju ostavi po strani ovog slučaja.Znam i verujem da nisu svi kao ti.Mog trči Hrvata,samo bi svako mogao poželjeti.Gospodina Nenada takođe.Nije zasluzi ovaj pakao.Možda ti!!! Za nauk.