JAVIO SE MOMAK KOJI TVRDI DA ZNA MATEJA I NJEGOVE PRIJATELJE: Periš skočio u Savu zbog opklade? Najnovije informacije o nestanku Splićanina

Autor:

Hronika

25.01.2022

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Detektiv Braca Zdravković setio se slučaja pre 30 godina kad ga je načelnik pitao zašto nestalog čoveka nisu tražili i uzvodno

JAVIO SE MOMAK KOJI TVRDI DA ZNA MATEJA I NJEGOVE PRIJATELJE: Periš skočio u Savu zbog opklade? Najnovije informacije o nestanku Splićanina

Foto: ST/P. DIVAC/screenshot

Za svakog roditelja nema bitnije i važnije stvari nego saznati istinu, kakva god ona bila, rekao je Braca Zdravković, privatni detektiv u Srbiji, koji je u ovom poslu decenijama i radio je i na slučajevima čudnijim od nestanka Mateja Periša, otkrivši kako su znali pronaći nestalog i uzvodno.

Detektiv Braca Zdravković setio se slučaja pre 30 godina kad ga je načelnik pitao zašto nestalog čoveka nisu tražili i uzvodno. Kad je rekao načelniku da ne shvata, ovaj mu je rekao: “Shvatićeš, još si mlad”.

Rečni ribari su jako dobro organizovani

Jedan je od prvih upozorio na detalj taksista sa snimka i slučaj Matejeve prijateljice koji je krenuo čudnim tokom nakon što se ispostavilo da je u njenom iskazu neobičan detalj o snegu i ledu kojih te večeri nije bilo.

Pričao je o rečnim ribarima i njihovoj ulozi u potrazi.

Jako su dobro organizovani i ozbiljno su shvatili ovaj posao. Njih 30 se podele po smenama, kad vide nešto sumnjivo u reci, idu čamcima do tog mesta i provere o čemu se radi. Imaju i sonare koje koriste samo u specijalnim uslovima, pronalaženje nestalih osoba. U nekim situacijama sonare koriste i za postavljanje mreža, tamo gde su jata riba. No sad su ribarenje stavili u drugi plan i posvetili se potrazi – rekao je detektiv Braca, prenosi 24sata.hr.

Kaže kako je na ovom delu Dunava u zadnjih 30 godina bilo stotinak nestalih, on je bio zadužen za taj sektor i radio je na mnogim tim slučajevima. Otkrio je zašto smatra da bi Mateja trebali tražiti i uzvodno.

Zašto ga treba tražiti i uzvodno

Setio se slučaja nestalog čoveka prije 30 godina i razgovora sa načelnikom.

– Rekao mi je: ‘Jesi li, Braco, obavio sve?’

– A ja mu odgovorim onako pun sebe: “Da, načelniče. Obavestio sam sve stanice nizvodno da je taj i taj nestao”.

– On me pogleda čudno i kaže: “A što je sa stanicama uzvodno i svim plovnim pritocima Dunava uzvodno i nizvodno?”

– A ja mu u čudu kažem: “Načelniče, voda ide prema Crnom moru, a ne prema Beču”. Odgovorio mi je:

– Ako jednog dana budeš imao ambicije da sediš u ovoj fotelji, moraš naučiti da nekad predmeti protiv svoje volje idu i uzvodno’. Ja mu kažem da ga nisam shvatio.

– On mi odgovara:

– Zato i nisi trenutno načelnik. Ali mlad si i možda shvatiš jednog dana. Upravo su nam javili za slučaj nestalog čoveka koji je pronađen uzvodno. Kako? Zakačio se na jednog od šlepova i pronašli su ga uzvodno – ispričao je.

– Zato ga treba tražiti i uzvodno jer nikad se ne zna je li ga zakačio neki šlep i ode tako sve do Beča – rekao je detektiv i otkrio da ga je nedavno kontaktirao dečko koji zna Mateja i prijatelje s kojima se Matej druži.

Ta ekipa je bila sklona čelendžima

On kaže da su ti momci vrlo živahni, jesu dobri momci, ali momci koji idu na provod u stranu zemlju su živahni momci. Između ostalog, rekao mi je da je to društvo i u Splitu imalo međusobne opklade da neko može učiniti nešto zbog nečega, u današnje vreme to se zove izazov. Ovaj može preskočiti toliko, ovaj može skočiti s tog i tog mosta… – ispričao je detektiv.

Iz te tvrdnje nije jasno priča li prijatelj o društvu s kojim je Matej bio u Beogradu ili o prijateljima s kojima se družio u Splitu.

Možda je to bila opklada

– Onda recimo neki ponoćni triatlon, u smislu trčanja par kilometara, plivanje pa onda izađe na određeno mesto i napravi stotinjak sklekova. Možda je ovde u pitanju bila triatlon opklada. Možda je mladić po nagovoru svog društva otrčao kilometar i po, skočio u Savu i plivao prema Gotiku, a sve zbog opklade. Ako je to u pitanju, to zna samo njegovo društvo. I ovo je jedna od teorija, ne moja, nego dečka iz Splita koji mi je to poslao – ispričao je detektiv Braca i dodao da on odbacuje mogućnost samovoljnog skoka u Savu i plivanja, jer tvrdi da s tog mesta u Savu niko ne može skočiti svojevoljno i preživeti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Deki

25.01.2022 20:44

Vrlo moguće. Splićani nemaju iskustva sa rekama, more je nešto drugo.

Odgovori 18 2