DOVELI MRTVOG DEDU U POŠTU PO PENZIJU! Izmešali se fikcija i stvarnost - NADREALNA SCENA KAO IZ KULTNOG FILMA "MRTAV LADAN"!

Autor:

Hronika

24.01.2022

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Urnebesna crnohumorna scena koja se pre nekoliko dana odigrala u Irskoj kao da je prepisana iz kultnog srpskog filma. Naime, dvojica mladića donela su mrtvog dedu u poštu u gradiću Karlou u pokušaju da na prevaru podignu njegovu penziju.

DOVELI MRTVOG DEDU U POŠTU PO PENZIJU! Izmešali se fikcija i stvarnost - NADREALNA SCENA KAO IZ KULTNOG FILMA "MRTAV LADAN"!

Foto: printscreen/profimedia

Po svemu sudeći, mlađani Irci inspiraciju su pronašli u čuvenom srpskom filmu "Mrtav 'ladan" iz 2002.

Scenarista i reditelj ovog ostvarenja Milorad Milinković Debeli slatko se nasmejao kada smo ga upitali da prokomentariše ovaj događaj u Irskoj.

- Prvi put čujem za to i moram priznati da mi je mnogo zabavno. To je kompliment za mene i moj film. Iskren da budem, sumnjam da su njih dvojica gledali film "Mrtav 'ladan", mada ko zna. Sreća pa sam napravio crnohumornu komediju, a ne neku priču o ubistvu - rekao je Milinković.

Na naše pitanje kako je dobio inspiraciju da napiše scenario za ovaj, jedan od najgledanijih i najomiljenijih srpskih filmova, čuveni reditelj je otkrio da se scenario temeljio na urbanoj legendi.

- Ta priča o mrtvom dedi koju braća pokušavaju da prošvercuju u vozu je deo urbane legende koju sam saznao od drugara. Verovatno nije istinita, ali je dobra za film - dodao je, uz osmeh, Milinković.

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

 

Baci dedu iz voza

Film "Mrtav 'ladan" je priča o dvojici braće Kizi i Lemiju, koje igraju Srđan Todorović i Nenad Jezdić, a koji u nedostatku para švercuju mrtvog dedu u vozu za Vršac. U trenutku dok su njih dvojica u vagon-restoranu, voz naglo koči, a težak kofer pada na glavu dedi i ostali putnici u kupeu konstatuju da ga je to ubilo. Svako iz svojih razloga ne želi policiju u kupeu, pa putnici reše da mrtvog dedu izbace kroz prozor.

Podsećamo, prema Ajriš tajmsu, antologijska scena s mrtvim dedom u pošti odigrala se pred brojnim, šokiranim svedocima iz gradića Karlou na istoku Irske.

Ranije tog dana mladić je ušetao u poštu i raspitivao se kako može da podigne penziju za dedu, ali mu je šalterska radnica objasnila da deda mora lično da dođe. Ubrzo su se na vratima pojavila trojica muškaraca, dva mladića i stariji gospodin, koga su pridržavali ispod ruke.

Da nešto nije u redu, prva je primetila žena koja je malo dalje čekala u redu i alarmirala osoblje pošte.

Prišli su trojici muškaraca i počeli da ispituju mladiće pomno zagledajući muškarca kog su ovi držali ispod ruku. Shvativši da im je plan propao, momci su ispustili starijeg muškarca, koji se strovalio na patos, i pobegli glavom bez obzira. Na užas zaposlenih, ispostavilo se da je muškarac oko 60 godina mrtav.

Pozvana je policija, koja ispituje sve detalje ovog bizarnog događaja, dok će autopsija pokazati uzrok smrti penzionera.

- Prosto je neverovatno da je moglo ovo da se desi. Ovo je kao u Hičkokovom filmu - rekao je gradonačelnik Karloua Ken Murnejn, koji očigledno nije gledao srpski film "Mrtav 'ladan".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading