POČELA NOVA ODMAZDA! Zbog droge pobijeno 49 ljudi! NASTAVLJEN RAT DVA CRNOGORSKA KLANA!

Autor:

Hronika

23.01.2022

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U podzemlju su dve stvari sigurne - ono ne ume dugo da miruje pa je svako i kratko zatišje obično uvod u buru, a najjače bure počinju, pokazalo se, kada klanovi ostanu bez velikih količina kokaina.

POČELA NOVA ODMAZDA! Zbog droge pobijeno 49 ljudi! NASTAVLJEN RAT DVA CRNOGORSKA KLANA!

Foto: Uprava policije Crne Gore

Tada počnu da "padaju i glave".

Cetinjanina Jasmina Šahovića, navodnog pripadnika "škaljarskog klana", u ponedeljak je raznela bomba podmetnuta ispod njegovog automobila u podgoričkom naselju Tološi, a iako se motiv likvidacije još uvek istražuje, kako se ona dogodila svega nekoliko dana nakon što su crnogorski carinici pronašli više od pola tone kokaina u pošiljci banana, kao i prema načinu na koji je izvršena, počelo je da se govori o tome da je u pitanju još jedan mafijaški obračun zavađenih kotorskih klanova.

Šahović je ubijen ujutro nedaleko od iznajmljene kuće u kojoj je stanovao sa porodicom. Navodno, čim je izašao na put aktivirana je eksplozivna naprava. Od siline eksplozije njegovo telo je izletelo iz automobila na put, a vozilo je nastavilo da se kreće dok nje udarilo u ogradu pored puta.

Ono što je prethodilo ovom ubistvu jeste zaplena dve tone kokaina u Crnoj Gori, od kojih se jedna dogodila desetog januara ove godine, a prethodna u avgustu 2021.

Crnogorski carinici su pronašli su više od pola tone kokaina u pošiljci banana namenjenih kompaniji jednog od najbogatijih ljudi u Crnoj Gori Dragana Bokana. Iz MUP-a o zapleni niko nije govorio, a iz Bokanove firme "Voli" je demantovano da droga pronađena u tovaru robe pripada njima.

Prethodno se dogodila najveća praćena zaplena kokaina u ovom delu Evrope, kada je 26. avgusta policija pronašla u magacinu firme u vlasništvu Budimira Krstovića, poznatijeg kao Budo Banana, u zetskom selu Mojanovići među bananama 1.400 kilograma kokaina.

Republika

Foto: Printskrin

Hapšenje Marine Krstović

 

Zbog šverca droge uhapšeni su Krstović i njegova ćerka Marina, međutim, informacijama sa kojima su vlasti izašle u javnost saopšteno je da se iza narudžbine kokaina krije bezbednosno interesantna osoba, pretpostavlja se pripadnik nekog od klanova.

Bilo kako bilo, oni koji drže balkansko tržište droge dobili su snažne udarce kada im je zaplenjena roba ulične vrednosti nekoliko stotina miliona evra, a pošto se pokazalo kako mafija u tim situacija postupa, samo je bilo pitanje vremena kada će odmazda krenuti.

Upravo je međusobni rat "kavačkog" i "škaljarskog" klana, koji su do 2014. činili jedinstvenu kriminalnu grupu, počeo zbog nestanka 300 kilograma kokaina u Valensiji. U tom se sedam godina dugom ratu ubijeno je najmanje 49 osoba, a sve je počelo likvidacijom čoveka koji se smatrao krivim za nestanak droge.

Na Novom Beogradu je 20. februra 2015. godine ubijen "škaljarac" Goran Radoman. Njega je ubica, koji je uspeo da neprimetno uđe u podzemnu garažu zgrade pokrivene kamerama, čekao kod lifta dok se nije pojavio nešto iza ponoći. Kada se parkirao i otvorio vrata automobila, ubica je otvorio vatru. Izrešetao ga je sa 25 metaka iz "heklera", a onda se mirno udaljio sa mesta zločina.

Republika

Foto: printskrin/facebook

Goran Radoman

 

Među kriminalcima se brzo proneo glas da je Radoman glavom platio nestanak tovara, jer su crnogorski kriminalci sumnjali da je upravo on bio odgovoran za njega i da je drogu, koja se čuvala u njegovom stanu u Valensiji, sakrio kako bi počeo da radi isključivo za sebe.

Osim samog motiva, ono što bi ubistvo Šahovića takođe moglo da poveže sa "kavačkim" klanom jeste način na koje je ono izvršeno. Naime, u ratu sa suprotstavljenim "škaljarima" kotorski kriminalci su često birali likvidaciju postavljanjem eksploziva pod automobil.

Ubijeni je bio na robiji od 1. decembra 2015. do 5. maja 2016. godine. Hapšen je nekoliko puta, a prema policijskoj evidenciji osumnjičen je da je sa još nekoliko osoba od januara do jula 2017. poručivao, prisvajao i distribuirao na "sivom tržištu" robu nekoliko firmi, odnosno, da su preko preduzeća “Bilmor Commerce” oštetili nekoliko kompanija za najmanje 66.000 evra.

U avgustu 2017. godine označen je kao osoba koja je godinu i nešto ranije u podgoričkom naselju Siti kvart pretukla šipkom advokata Lazara Akovića. Taj napad je Tužilaštvo kvalifikovalo kao ubistvo u pokušaju, a advokat je tokom prepoznavanja, navodno, prepoznao Šahovića i označio ga kao napadača. Policija, međutim, nikada nije dokazala da je on zaista taj napad počinio, piše Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nikola Cerovic Cg

23.01.2022 08:44

Fala Bogu bice belaja po cg🤣🤣