JEZIVI DETALJI TRAGIČNE SMRTI SINA SANDE RAŠKOVIĆ IVIĆ: Jovan sat vremena ZAPOMAGAO, a niko ga nije čuo

Autor:

Hronika

21.01.2022

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da je neko iz solitera primetio da se mladić na prozoru bori za život, sigurno bi pokušao da pomogne, kaže devojka iz susednog lokala.

JEZIVI DETALJI TRAGIČNE SMRTI SINA SANDE RAŠKOVIĆ IVIĆ: Jovan sat vremena ZAPOMAGAO, a niko ga nije čuo

Foto: ST/D. KADIĆ/facebook/printskrin

Jovan Ivić (25), koji je prekjuče rano ujutru počinio samoubistvo, možda bi bio živ da je neko od stanara njegove i okolnih zgrada čuo njegovo zapomaganje. Kako Srpski telegraf saznaje iz dobro obaveštenih izvora, sin političarke Sande Rašković Ivić čitavih sat vremena davao je znake života dok je visio s prozora stana na petom spratu.

On je, da podsetimo, iz nepoznatih razloga odlučio da presudi sebi tako što je oko vrata obmotao USB kabl, čiji je jedan kraj vezao za kvaku vrata. Potom se bacio kroz prozor. Kabl je držao težinu njegovog tela čitavih sat vremena. Prema podacima koje su prikupili istražni organi, nesrećni mladić se možda predomislio, pa je počeo da zapomaže. Ta njegova borba trajala je do 5.40, kada je kabl pukao. Jovan se tada sunovratio u ambis.

Bili su to rani sati, kada većina ljudi još spava, prozori su zbog hladnoće zatvoreni, pa najverovatnije niko nije čuo njegovu borbu za život.

- Ovaj soliter okružen je drugim zgradama i ovde sve odjekuje noću. Gotovo da se čuje kad se neko nakašlje na ulici. Verovatno su to bili nesrećni trenuci kad baš niko nije bacio pogled kroz prozor i nije video ni čuo tu dramu. Da je neko od komšija video ili čuo šta se dešava, sigurno bi pozvao policiju - tumači devojka koja radi u obližnjem lokalu.

Tužilaštvo: Nema tragova nasilja

Viši javni tužilac Nenad Stefanović naveo je da je policija obavila uviđaj, a na licu mesta nisu uočeni tragovi nasilja niti premetačine u stanu u kojoj je preminuli mladić boravio.

- Prema prvim informacijama, reč je o samoubistvu - rekao je Stefanović.

On dodaje da će MUP i VJT preduzeti i druge radnje u cilju rasvetljavanja svih činjenica i okolnosti u vezi s predmetnim događajem, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

Ona se seća da je pre izvesnog vremena izbila tuča u blizini te zgrade. Sedmorica mladića su tukla jednog i nekoliko stanara je s prozora počelo da viče da prestanu da ga biju. Siledžije su pobegle pre nego što je policija došla.

- Nije ovo kraj u kome žive bezosećajni ljudi. Prekjuče je to prosto bio nesrećan sklop okolnosti - dodaje naša sagovornica.

Tragičnu vest o smrti sina potpredsednica Narodne stranke prekjuče je, u ranim jutarnjim časovima, saznala od policije.

- Bila je u snu kada joj je neko pozvonio. I ne sluteći šta je uradio njen Jovan, unezverena i u pidžami, otvorila je vrata i ugledala policijsku patrolu. Pitali su je za njega, a ona je začuđeno krenula ka njegovoj sobi i zatekla prizor posle kog je zanemela od šoka. Njen najmlađi sin nije bio u sobi, a prozor je bio širom otvoren i o ručku je bio vezan prekinuti USB kabl - otkriva izvor Srpskog telegrafa.

Republika

Foto: Tanjug/T. Valič Facebook

Sanda Rašković Ivić

Juče niko od stanara nije bio raspoložen da bilo šta kaže o ovoj tragediji. Iz porodice su zamolili novinare da imaju razumevanja za njihov bol.

Jovanu ovo nije prvi put da je pokušao da se ubije, preneli su mediji. Pre samo dva meseca on se zatvorio u stan i navodno progutao veću dozu lekova. Porodica je pozvala policiju i brzom reakcijom pripadnika MUP tada je sprečena tragedija.

I Čorbina žena žrtva ukletog solitera

Kako je za naš list objasnio stanar susednog solitera, ovo nije prvi put da neko iz te zgrade izvrši samoubistvo. Među njima je i Dragana Ðorđević, bivša supruga frontmena Riblje čorbe Bore Ðorđevića. Ona je u martu 2007. izvršila samoubistvo, a kako je istraga pokazala, to je uradila popivši tablete.

- I ranije su pričale komšije da je to ukleti soliter. Prošle godine jedna mlada devojka skočila je sa 20. sprata, a pre nekoliko godina žena je sebi oduzela život skokom sa 14. sprata. Čuo sam i da je jedna devojka 2000. takođe izvršila samoubistvo tako što se bacila sa zgrade - rekao je komšija iz susedne zgrade.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Pegi

21.01.2022 21:03

A vi znate da je zapomagao sat vremena i niko ga nije cuo. Da nije neki paparaco bas tada bio tu.

Odgovori 12 0
Oki

21.01.2022 21:08

Možda, nije trebalo da živi sam s ozbirom da je skoro pokušao da se ubije.

Zoki

21.01.2022 21:29

A kako znaju da je sat vremena zapomagao, ako ga niko nije "cuo"? Ja ipak mislim da smo postali narod koji je izgubio empatiju.

Odgovori 10 1
Dr ANJA

22.01.2022 11:41

Čudi me da majka,koja je doktorka uz to još i psihijatar,nije obratila pažnju na sina,pogotovo što je ob vec pokušao suicid!Proszo mi je čudno i neverovatno!!!