SVE JE MANJE NADE DA JE MATEJ ŽIV, PITANJE DANA KADA ĆE TELO ISPLIVATI: Slučaj identičan nestanku sina Tomine savetnice

Autor: Republika

Hronika

21.01.2022

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Kako Kurir nezvanično saznaje Matej Periš (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu,najverovatnije se, nažalost, udavio u Savi, a njegovo telo stiglo je do Dunava.

SVE JE MANJE NADE DA JE MATEJ ŽIV, PITANJE DANA KADA ĆE TELO ISPLIVATI: Slučaj identičan nestanku sina Tomine savetnice

Foto: Facebook, ST-V.Lukić

Iako policija već 22 dana neprekidno traga za nestalim Splićaninom, prema rečima našeg izvora iz istrage, šanse da se on nađe su sve manje i istražitelji su sve sigurniji da se mladić, nažalost, utopio.

- Veruje se da je njegovo telo iz Save prešlo u Dunav, te se samo čeka da ispliva.Beogradska policija ne odustaje, uložili su nadljudske napore da mladića nađu, a to su konstatovale i pohvalile kolege iz Hrvatske sa kojima su se susreli - kaže izvor i nastavlja:

- Reka je jaka i ide 10 kilometara na čas. Temperatura reke je između 4 i 5 stepeni u trenutku kad se Matej utopio, samo što njegovo telo nije leglo na dno niti je na površini. Ono je u nekom polukosom stanju okrenuto licem nadole pluta prema Dunavu. Nažalost prema brzini reke, Periš je sad već u reci Dunav i proći će određeni period dok telo ne ispliva - kaže naš sagovornik i dodaje da upravo zbog toga od Splićanina nema ni traga ni glasa više od 20 dana.

TV Pink/printscreen

Renato Grbić

Inače, beogradski alas Renato Grbić koji je do sada imao priliku da priča s Nenadom Perišem, ocem nestalog Splićanina za Kurir kaže da telo po ovoj temperaturi ne može da ispliva.

- Telo je kao u frižideru! Kada je zima vremenski uslovi su katastrofa, da se sve ovo leti dogodilo telo bi isplivalo do sedam dana, ovako je situacija loša. Postoji mogućnost da se telo zakači za neku metalnu konstrukciju ili neki balvan jer toga puno u reci - kaže Renato i dodaje da je pitanje kada će se telo pronaći.

- Postoji mogućnost da se telo nađe za mesec ili dva to se nikad ne zna. Svakako kad dođe lepše vreme organizam počinje da truli i tada se organi polako odvajaju. Između ostalog i ta žuč kada pukne telo ispliva, a leš kada vidite on je otečen, jer su se organi rasuli.

Poznati beogradski alas rekao je i da je otac Mateja Periša i sam pitao šta se događa ukoliko je njegov sin u reci.

- Nenadu sam objasnio da je voda u ovom vremenskom periodu izuzetno brza, jaka i hladna. Raspitivao se i u ukoliko je njegov sin ušao u vodu, i potonuo kada bi mogao da ispliva i da se nađe telo. Nažalost, čoveka muče mnogobrojna pitanja. Nada poslednja umire i sve se nadamo da je živ - kazao je Renato i dodao:

printscreen

Matej Periš

- Tokom priče, između ostalog pitao me je da li je moguće da telefon daje signal i kada je u vodi i kako daje frekvenciju.Taj telefon mu daje veliku nadu da je živ. Takođe, ispitivao me je kakvo je voda u ovo doba godine i koje su šanse ako je ušao u Savu da se spase.

Ovaj slučaj gotovo je identičan nestanku sina tadašnje savetnice predsednika Tomislava Nikolića, Jasmine Mitrović Marić. Naime, dečak A.M. nestao je u Savi u martu 2013. godine kada se prevrnuo čamac u kome je bio sa komšijom.

- Telo je nađeno tek u maju i to u Dunavu u blizini Velikog Gradišta. Uslovi u kojima je nestao jako podsećaju na vreme u kom je nestao i Matej, te je ovaj slučaj gotovo identičan istražiteljima - rekao je izvor Kurira.

Podsetimo, MUP Srbije je dao celokupnu rekonstrukciju trase kretanja Mateja Periša nakon što je napustio klub "Gotik" u Beton hali i trčeći otišao Karađorđevom ulicom, preko Travničke ulice i došao do Save promenade gde se prema nadzornim kamerama restorana približio reci Savi.

Printscreen/Youtube,MUP

Kamere zabeležile kretanje Mateja Periša u Noći kada je nestao

- Signal baznih stanica njegovog telefona lociran je u reci Savi u 02.03 sata, da bi posednji signal uhvaćen u 02.05 sati tačno kod Beton hali odakle je mladić i pošao u 01.43 sata - podseća izvor.

Potraga za Perišem traje već 22. dana od strane srpske policije koja je uključila sva raspoloživa sredstva i ljude kako bi uspeli da nađu mladića iz Splita. Ovaj slučaj od samog nestanka prate brojne teorije zavere, nagađanja, lažne dojave, kao i ljude koji vode svoju istragu i glume detektive mimo policije.

(Republika/Kurir)

Bonus video:

Komentari (1)

Loading
Ana

22.01.2022 00:18

Da li je to zvanični izvještaj?Na osnoviu čega možete da.tvrdite da se utopio?Da nije potonuo,da nije na površini,nego koso plutaJezivo!Takve detalje.ne želimo da čujemo.Da li je to neki novi vid vidovnjaka?ZAR I OVAKVOG.KOMENTARA NE BI TREBAO DA OTAC BUDE POŠTEĐEN.?Pa,on se,kao mi svi,još uvek nada.Čak i ako se uljuljkujemo,dok se ne dokaže da.nismo u pravu,pustite nas,LAKŠE JE.