ČUO SAM ZVUK OBRUŠAVANJA I SIŠAO DOLE U OBLAK PRAŠINE: Radnici novobeogradske pijace o momentu pada plafona

Autor:

Hronika

18.01.2022

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Radio sam, ništa nisam video, samo sam čuo zvuk obrušavanja. Sišao sam dole u oblak prašine - isprčao je jedan od radnika koji su danas bili na pijaci "Stari Merkator" kada je se dogodila nesreća u kojoj je pao deo plafona.

ČUO SAM ZVUK OBRUŠAVANJA I SIŠAO DOLE U OBLAK PRAŠINE: Radnici novobeogradske pijace o momentu pada plafona

Foto: ST/D. KADIĆ

Kako objašnjava za "Blic" on nije čuo zapomaganje povređenih, te je tek kasnije saznao da su povrede zadobile četiri žene.

Njegova koleginica dodaje da je na neki način bolje što se nesreća dogodila danas.

- Da je vikend bilo bi mnogo opasnije jer tada ima više ljudi - kaže.

Podsećanja radi, u obrušavanju plafona koje se dogodilo danas oko 11 časova na pijaci "Stari Merkator", povređene su četiri osobe, od toga jedna teže i ona ima otvoreni prelom ruke i traumu glave.

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović kazao je da su vatrogasne ekipe brzo izašle na teren nakon poziva.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

 

- U 11.25 časova smo dobili poziv. Reagovali smo u roku od 10 minuta. Prilikom pada dela spuštenog plafona, povređene su četiri osobe. Tri su same izašle i dočekale Hitnu pomoć, a jedna uz našu asistenciju - rekao je Majstorović.

Svedoci nesreće složni su oko toga da se sve odgiralo u trenu.

- Samo je lupilo nešto odjednom, onda smo čuli da je pao plafon. Radnici menjaju staklo u gornjem delu pijace, ali dole nisu radili - rekla je jedna od radnica na pijaci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading