OTKRIVENO KO NA SNIMKU NA KOME SE VIDI NESTALI MATEJ KAŽE: "HAJDE, SAD USTANI"! Šokantno!

Autor:

Hronika

17.01.2022

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potraga za Matejem Perišem ušla je u 18. dan.

OTKRIVENO KO NA SNIMKU NA KOME SE VIDI NESTALI MATEJ KAŽE: "HAJDE, SAD USTANI"! Šokantno!

Foto: ST/P. DIVAC/screenshot

On je u Beograd došao sa prijateljima da proslavi doček Nove 2022. godine, a provod u klubu "Gotik" pretvorio se u noćnu moru budući da se Matej iz "Gotika" uputio u nepoznato. U potragu za Matejem Perišem uključene su i termovizijske kamere, sateliti i druga raspoloživa sredstva.

U medijima su se nedugo nakon Matejevog nestanka pojavili video snimci sa nadzornih kamera na kojima se nalazi, što je potvrdila i srpska policija, nestali Splićanin kako trči beogradskim ulicama u majici kratkih rukava.

Nakon prošlonedeljne konferencije za štampu hrvatske i srpske policijenema puno novih informacija, barem nisu poznate javnosti. Ono što je najvažnije rečeno na toj konferenciji hrvatskog MUP-a je da ne postoji nijedan dokaz da se u slučaju nestalog Mateja radi o bilo kakvom nasilnom delu. Time su zapravo demantovali brojne teorije i teorije zavere u javnosti i medijima.

Danas se pojavila nova teorija koja se širi po medijima. Reč je o dobro poznatom video snimku sa nadzorne kamere restorana Savanova. To je zadnji poznat video snimak Mateja, onaj na kojem se pojavljuje u dnu video snimka kad se spušta stepenicama prema Savi.

Stranica "Nestali Matej Periš", otvorena na društvenim mrežama, navela je danas da se na tom snimku nalazi možda "najveći detalj koji je svima promakao", uz napomenu da se u devetoj sekundi video snimka obrati pažnja na uzvik nepoznate osobe koja govori: "Sad ustani".

Mediji su poslušali stranicu i podelili ovu vest kao mogući novi trag, ali je poznato da video snimci sa nadzornih kamera uglavnom ne snimaju zvuk. Tako je i sa nadzornom kamerom Savanove. Potvrdio je to za Index menadžer restorana Savanova Ljubomir Ilić.

- Naše nadzorne kamere koje su postavljene izvan lokala nemaju zvuk, odnosno ne snimaju zvuk - kratko je odgovorio Ilić.

Dakle, zvučni zapis koji se čuje nije deo orignalnog video snimka. Na samom video snimku, može se videti odraz, odraz koji nastaje kada se mobilnim telefonom snima monitor. Postoji mogućnost da je upravo o tome reč u ovom slučaju: da je neko mobilnim telefonom snimao monitor na kojem je video snimak, a da zvuk dolazi negde iz okoline osobe koja je mobilnim snimala monitor.

Dakle, ne radi se o zvuku sa originalnog video snimka, već o zvuku koji je nastao kasnijim snimanjem. Time je demantovan snimak koji se danas pojavio na stranici "Nestali Matej Periš".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading