PRE 22 GODINE UBIJEN JE ŽELJKO RAŽNATOVIĆ ARKAN! Evo šta se dogodilo tog KOBNOG dana u 'Interkontinentalu' i kako su se Ceca i Željko upoznali! (FOTO)

Autor:

Hronika

15.01.2022

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Danas se navršavaju 22 godine od ubistva Željka Ražnatovića Arkana!

PRE 22 GODINE UBIJEN JE ŽELJKO RAŽNATOVIĆ ARKAN! Evo šta se dogodilo tog KOBNOG dana u 'Interkontinentalu' i kako su se Ceca i Željko upoznali! (FOTO)

Foto: youtube.com/radovan džeko

Željko Ražnatović Arkan ubijen je u 48. godini, pre tačno 22 godine, 15. januara 2000. godine, u 17:05 časova, u tadašnjem hotelu "Interkontinetal" (današnji "Crowne Plaza") na Novom Beogradu.

Ražnatović je bio i političar, osnivač i prvi predsednik Stranke srpskog jedinstva.

Podsetimo, kobnog dana Arkan je bio u društvu Milenka Mandića Mande (44) i Dragana Garića (47), telohranitelja koji su takođe ubijeni, ali i bivšeg direktora Komercijalne banke Ljubomira Mihajlovića.

Još se ne zna ko je nalogodavac likvidacije. Ispred hotela su tog dana oko 17 časova stala dva automobila. Iz jednog su izašli Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, odranije poznati policiji. Iz drugog vozila izašao je Zoran Nikolić Pegla, kao i pripadnik Druge čete Prvog bataljona policijske brigade SUP-a Beograd, Dobroslav Gavrić.

Pozdravili su se, a minut kasnije izvadio je pištolj

Pegla je ostao na parkingu, dok su preostala trojica ušli u hol spremajući se da počine trostruko ubistvo. Arkan je sa društvom sedeo u holu. Nekoliko minuta posle 17 sati, prišli su im Đuričić i Nikolić.

Pozdravili su se, Gavrić je seo u drugi separe, nekoliko metara iza leđa Arkanu. Minut kasnije, Gavrić je ustao od stola. Ispod kaputa je izvadio pištolj “CZ 99″. Tri metka ispalio je Arkanu u potiljak.

Na pod hola u “Interkontinentalu” padale su čaure, čaše, šolje i flaše, a gosti su zalegli na pod sklanjajući se od rafalne paljbe. Policija je na lice mesta došla brzo, ali ne i hitna pomoć.

Arkan je neslužbenim vozilom prebačen u Urgentni centar. Tamo je i zvanično proglašen mrtvim.

Bivši policajac uhapšen u Južnoj Africi

Foto: Arhiva

Dobrosav Gavrić

 

Dobrosav Gavrić je 2006. godine pobegao iz Srbije. Uhapšen je krajem 2011. u Južnoafričkoj Republici, ali ne po poternici Srbije. Gavrić je u Africi nastavio da se bavi kriminalom, pa je uhapšen kao vozač afričkog kralja podzemlja Sirila Bika, koji je ubijen u martu 2011. Gavrićev identitet, međutim, nije odmah otkriven (policiji se predstavio kao Saša Kovačević) i on je najpre pušten iz pritvora. Ubrzo je ponovo uhapšen zbog posedovanja kokaina i tada je utvrđeno da se radi o Arkanovom ubici. I dalje se nalazi u zatvoru u Africi.

Milan Đuričić Miki sa njim je pobegao iz zemlje dan uoči izricanja presude za Arkanovo ubistvo. Ali se u nju vratio tek da mu bude večna kuća. Ubijen je 24. aprila 2018. u Johanesburgu. Kremiran je i sahranjen u Loznici pre dve i po godine.

Treći počinilac Dragan Nikolić služi kaznu u požarevačkoj Zabeli.

 Kako su se upoznali Ceca i Arkan

Foto: youtube.com/printscreen

Arkan i Ceca

 

Cecu i Željka spojio je Oliver Mandić, koji je Cecu i Džeja angažovao da pevaju na proslavi Srpske dobrovoljačke garde 11. oktobra 1993. godine.

Kako je jednom prilikom rekla, gostujući u emisiji "Maksovizija" na TV Pink 1996. godine, imala je tremu.

- Bila je ljubav na prvi pogled, normalno. Ja sam se njega strašno plašila i nije mi bio simpatičan. Mnogo sam čitala o njemu i mala sam iskrivljenu sliku o njemu. Kada sam trebala da pevam sa Džejem, za Dan garde - rekla je Ceca 1996. godine.

- Ja sam čuo da sam ja ošišao neku Cecu. Znao sam pokojnog Tomu Zdravkovića i Lepu Lukić od tih pevača, a Cecu nisam čuo nikada da peva, niti sam je video uživo. Ona kad je došla, oni su mi je predstavili kao devojku koju sam ja ošišao. Tako smo se upoznali - izjavio je tada Arkan, a onda ga je Ceca prekinula:

Foto: youtube.com/printscreen

Detalj sa svadbe Arkana i Cece

 

- Nije bilo tako, bilo je: "Daj da upoznam tu devojku Cecu", umilnim glasićem i dodao je: "Baš mi je milo da upoznam devojku koju šišam godinu dana, a ne poznajem je". Ja sam tu pala u nesvest. Čula sam to za šišanje, to je bilo strašno. Pa su se pitali da li nosim periku - ispričala je Ceca 1996. u "Maksoviziji".

Ceca i Željko venčali su se 19. februara 1995. godine.

Foto: Privatna arhiva

Arkan i Ceca sa decom

 

U decembru 1996. godine dobili su sina Veljka, a u maju 1998. ćerku Anastasiju.

Komentari (0)

Loading