TRI MINUTA GRČEVITE BORBE!? Evo šta je policija ugledala kada je izoštrila snimak na kojem se Matej Periš vidi živ! (VIDEO)

Autor:

Hronika

15.01.2022

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Matej Periš (27) iz Splita, nakon što je u noći između 30. i 31. decembra istrčao iz kluba "Gotik" i ušao u ledenu Savu, pokušavao je da ispliva iz reke, ali je posle tri minuta potonuo!

TRI MINUTA GRČEVITE BORBE!? Evo šta je policija ugledala kada je izoštrila snimak na kojem se Matej Periš vidi živ! (VIDEO)

Foto: Alo.rs, Facebook

Nesrećnog mladića je matica nemilosrdno povukla ka sredini reke i on više nije mogao da dopliva do obale, što je bilo kobno za njega.

- Analizom tog snimka, posle detaljne obrade, vidi se kako je Periš preskočio ogradu kod restorana "Savanova" i spušta se ka reci, u koju je potom sam uskočio. U tom trenutku tu niko drugi nije bio prisutan i time su isključene sve spekulacije da ga je neko možda gurnuo, sapleo ili na bilo koji način bio nasilan prema njemu - otkriva sagovornik iz istrage i dodaje:

- Na snimku sa iste kamere vidi se kako Periš pokušava da pliva, ali ga matica reke nosi sa desne strane obale na levu stranu i dalje ka Velikom ratnom ostrvu. Kamere su zabeležile kako Splićanin tri minuta grčevito pokušava plivajući da se spase. Nažalost, pregledom snimaka sledeće kamere, koja je trebalo da ga uhvati, njega više nema na površini vode što upućuje na zaključak da je u međuvremenu potonuo.


Ovo je, po svemu sudeći, ključni detalj u istrazi sudbine nestalog mladića, koji je 30. decembra došao u Beograd sa društvom na proslavu Nove godine. Sada su u potpunosti otklonjene sve neverovatne "teorije zavere", koje su danima plasirane preko društvenih mreža, počev od toga da je Periš žrtva trgovine organima, da su ga zbog otkupa oteli narko-dileri ili su ga napali "grobari"...

- Ono što je, i posle svega, u ovom trenutku nemoguće utvrditi jeste razlog zbog kojeg je mladić skočio u vodu, nakon što je prethodno izašao iz kluba "Gotik" u 1.43 sati u majici kratkih rukava i trčao oko devet minuta po šetalištu i obližnjim ulicama. Kompletnu sliku imaćemo tek kada se pronađe njegovo telo i urade sva neophodna veštačenja. Da li je konzumirao neku sintetičku drogu, što je reklo njegovih šest prijatelja, može da se kaže sa sigurnošću samo na osnovu toksikološkog nalaza. A to u ovom trenutku ne može da se uradi - pojašnjava sagovornik.

Slede saslušanja drugova

Načelnik hrvatske kriminalističke policije Antonio Gerovac je, posle dvodnevne posete Beogradu i razmene informacija sa kolegama iz Srbije, najavio da će saslušati Matejeve drugove "koliko god puta to bude bilo potrebno".

Iako su ih detaljno ispitali i naši nadležni organi, očigledno da u njihovim iskazima postoje neke nelogičnosti koje bi trebalo dodatno proveriti. Oni su ključni svedoci koji sigurno imaju saznanja o tome šta se događalo s Matejem. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Mila

15.01.2022 12:36

Matej kod "Sava nove" potonuo nakon tri minute, a telefon registrovan kod Velikog ratnog ostrva, ili, kasnija verzija, kod "Gotika". Pritom, signal može da se registruje samo ako je na dubini manjoj od 2 metra?!

Odgovori 65 53
Vatra

15.01.2022 17:04

Tu dije registrovan signal telefona .tu je i telo . Ukoliko je to tako da je registrovan telefon odma je pronađen. Čemu toliko špekulacije .

Odgovori 33 31
Dusan

15.01.2022 19:22

Šta ako je neki izazov u pitanju? Neki zadatak koji je trebao u igri da završi, a možda ima veze sa devojkom sa kojom se čuo tik pre toga? Ne bih zanemario drugove. Znaju mnogo više nego što govore. Čuvaju ih očevi da kažu istinu jer će neko od njih biti upetljan u sve to i možda biti kažnjen.

Odgovori 82 24
Ivaso

15.01.2022 19:56

Nigde se ne vidi da Matej preskacee ogradu i ulazi u reku

Odgovori 70 19