MATEJEVI DRUGOVI MORAJU OPET NA POLIGRAF: Dali sumnjive izjave o nestanku druga - policija ispituje sve do detalja

Autor: Republika

Hronika

14.01.2022

17:30

Hrvatska policija juče u Splitu počela da u svojstvu građana ponovo ispituje šestoricu mladića, koji su s Perišem bili u Beogradu.

MATEJEVI DRUGOVI MORAJU OPET NA POLIGRAF: Dali sumnjive izjave o nestanku druga - policija ispituje sve do detalja

printscreen

Putanja kojom je išao Matej Periš

Hrvatska policija juče u Splitu počela da u svojstvu građana ponovo ispituje šestoricu mladića, koji su s Perišem bili u Beogradu

Specijalni tim policije Hrvatske koji se bavi nestankom Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao noć uoči Nove godine u Beogradu, počeo je juče da ponovo saslušava prijatelje nestalog mladića i oni će najverovatnije opet biti podvrgnuti poligrafskom ispitivanju.

Kako prenosi Jutarnji list, specijalni tim koji pored srpske policije vodi istragu o nestanku Mateja Periša, čine pripadnici zagrebačke policije i policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Imali koronu

- Njih je srpska policija detaljno ispitala i prošli su detektor laži, posle čega su se vratili u Split. Međutim, u njihovim iskazima ima određenih nejasnoća, pa se oni zato opet ispituju u svojstvu građana - objašnjavaju izvori hrvatskih medija i dodaju da su oni tek juče pozvani da daju izjave, jer su po dolasku u Split 3. januara bili pozitivni na koronavirus.

- S obzirom na to da im je sada istekao karantin, razgovori su počeli kako bi se od njih saznale neophodne informacije za rasvetljavanje Matejevog nestanka - kaže izvor.

Podsetimo, Splićanin je nestao između 30. i 31. decembra kada je izašao iz kluba "Gotik" u Beton hali i trčeći otišao kilometar i po dalje do Save pomenade, gde se približio reci i od tada mu se gubi svaki trag. Prijatelji, koji su s njim došli u Beograd i bili s njim u klubu "Gotik" njegov nestanak su prijavili policiji 31. decembra u 18 sati.

Šefovi hrvatske policije su po dolasku u Hrvatsku iz Srbije, gde su tokom dvodnevnog boravka, od strane ministrom Aleksandra Vulina i inspektora koji rade na slučaju nestalog Splićanina,informisani o svim detaljima, odlučili da obave informativne razgovore s šestoricom drugova nestalo.

Printscreen/Youtube,MUP

 

Antonio Gerovac, načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije rekao je da će pored razgovora sa Splićanima, obaviti i određene radnje vezene za Matejin telefon.

- Ako bude potrebno, jedan, dva, sedam razgovora ćemo obaviti s njima - rekao je Gerovac tamošnjim medijima, koji nije želeo da objasni šta će konkretno preduzeti policija.

Prema navodima Jutarnjeg lista, mladići se ni na koji način ne dovode u vezu s nestankom Mateja Periša.

- Sigurno da nakon dolaska iz Beograda, naša policija ima smernice kojima će se voditi prilikom ispitivanja - prenose mediji:

- Svakao ne treba zaboraviti da su Matejevi prijatelji imali dve verzije onoga šta se zapravo dogodilo u klubu "Gotik". Prva verzija je ta da je Matej otišao do toaleta i da oni fizički nisu primetili da je on napsutio lokal, dok je druga verzija bila da oni ne znaju razlog njegovog odlaska iz kluba.

Da ne bude rijaliti

Inače, MUP Srbije je obajavio i video-snimak kompletne rekonstrukciju trase kretanja Splićanina po napuštanju kluba u Beton hali, a potraga za Matejem i intezivno traje već 16 dana. Potragu pomno prati i Nenad Periš, Matejev otac, koji je zamolio sve da ukoliko imaju bilo kakve informacije, to jave policiji, ali je i kazao da ne želi da se sve pretvori u rijaliti.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Vlada

14.01.2022 17:58

Odmah sam tražio da se oni ponovo ispitaju jer su najviše sumnjivi i najviše krivi. Svaki sledeći dan su bili sve sumnjiviji.

Marko

14.01.2022 18:17

Ono sto mozete da uradite jeste da proverite mobilne, kao i sve pozive i poruke od svih drugara, tada cete uvideti i gde su kupili drogu i sve ostalo.