ŠTA SE TO DEŠAVA? U Hrvatskoj nestaju ljudi: Mesec dana se traga za 25 osoba, čak 10 maloletnika (FOTO)

Autor:

Hronika

14.01.2022

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča o nestanku mladog Splićanina Mateja Periša potpuno je zaokupila pažnju kako srpske i hrvatske javnosti tako i one u regionu koja pomno prati sve napore na reševanju ovog slučaja.

ŠTA SE TO DEŠAVA? U Hrvatskoj nestaju ljudi: Mesec dana se traga za 25 osoba, čak 10 maloletnika (FOTO)

Foto: MUP HR

Tim povodom zagrebački portal Index.hr podseća da je 27-godišnjak iz Splita s prijateljima otputovao u Beograd na proslavu Nove godine, te da je nestao je u noći između 30. na 31. decembra tokom zabave u noćnom klubu Gotik i da od tada traje velika potraga za njim.

Na portalu se podvlači činjenica da hrvatska policija, čija delegacija u Beogradu učestvuje u direktnoj potrazi za Mateom za sada smatra da se u slučaju nestanka ne radi ni o kakvom nasilnom ili kaznenom delu, odnosno nema indicija da bi Matej Periš mogao da bude žrtva zločina. 

U istom tekstu Index potencira i podseća da pored intenzivne potrage za Meteom Perišem hrvatska policija trenutno traga za ukupno 25 osoba koje su nestale u poslednjih mesec dana, dakle u periodu od 13. decembra. Radi se o podacima sa stranice nestali.gov.hr.

U nastavku teksta Index objavljuje o kome se sve radi, dajući fotografije koje su dostupne na toj stranici, uz napomenu da za pojedine osobe za kojima se traga, fotografija nije priložena.

Letimičnim pogledom na spisak odmah u oči upada saznanje da se među 25 nestalih osoba, nalazi 10 maloletnih dečaka i devojčica, za kojima se na žalost još uvek traga.

Za mesec dana nestalo 25 osoba, među njima deset maloletnika        

1. Leonard-Duško Pasarić (1972) nestao je 13. decembra. On se udaljio s Trešnjevke u Zagrebu. Radi se o muškarcu visokom 185 centimetara, smeđe kose i smeđe boje očiju. Srednje je telesne građe.

Foto: MUP HR

Marjan Nikić

 

2. Marjan Nikić (1962.) nestao je 19. decembra u Zagrebu. U trenutku nestanka nosio je plave farmerke, a gornji deo trenirke bio mu je tamnije boje. Radi se o muškarcu visokom 180 cm, mršave telesne građe. 

Foto: MUP HR

Marjan Nikić

 

3. Krešimir Hibšer (1966.) takođe je nestao 19. decembra u Zagrebu. Što se tiče njegovog ličnog opisa, na stranici nestali.gov.hr. ne nalazi se ništa.

4. Ilija Čabraja (2007.) nestao je 23. decembra u Zajezdi, mestu u Krapinsko-zagorskoj županiji. Visok je 165 centimetara. Ima crnu, talasastu kosu. Srednje je telesne građe. U trenutku nestanka nosio je crnu dužu jaknu, crnu trenerku i smeđe čizme.

Foto: MUP HR

Lucija Filko

 

5. Lucija Filko (2004.) nestala je 23. decembra, takođe u Zajezdi. Visoka je 165 centimetara. Ima kestenjastu, ravnu kosu i smeđe oči. Srednje je građe. U trenutku nestanka nosila je crnu kožnu jaknu, crne helanke i bele patike.

6. Stela Delić (2004.) nestala je 23. decembra u Opštini Budinščina u Krapinsko-zagorskoj županiji. Visoka je 165 centimetara, ima crnu ravnu kosu. Srednje je građe. U trenutku nestanka nosila je crnu jaknu, sivu trenerku i crno-bele patike.

Foto: MUP HR

David Čvrljak

 

7. David Čvrljak (2006.) nestao je 23. decembra u Malom Lošinju. Kako se navodi na stranici, ima plave oči, ovalno lice i vitku telesnu građu. Nosio je trenerku crveno-crne boje i crne patike.

Foto: MUP HR

Željko Gadže

 

8. Željko Gadže (1972.) nestao je 24. decembra u Aveniji Gojka Šuška u Zagrebu. Visok je 175 centimetara, srednje je telesne građe. U trenutku nestanka nosio je u crnu jaknu i ostalu tamniju odeću.

9. Antonio Hudarević (2005.) nestao je 24. decembra u Ulici sv. Mateja u Zagrebu. Visok je 165 centimetara, ima crnu kosu i smeđe oči. Srednje je telesne građe. U trenutku nestankanosio je  crnu majicu i crne pantalone.

10. Desire Hudarević (2007.) nestala je 24. decembra takođe u Ulici sv. Mateja u Zagrebu. Visoka je 160 centimetara. Ima crnu kosu i smeđe oči. Srednje je telesne građe. U trenutku nestanka djevojka je nosila crnu majicu, crne pantalone i belu jaknu.

Foto: MUP HR

Sandra Javoršek

 

11. Sandra Javoršek (1980.) nestala je 24. decembra na Vinogradarskoj cesti u Zagrebu. Ima 175 cm i crnu kosu. Mršave je telesne građe. U trenutku nestanka nosila je belu majicu i crne pantalone.

Foto: MUP HR

Zdenka Majstorović

 

12. Zdenka Majstorović (1973.) nestala je 26. decembra sa Žutog Brega u Zagrebu. Visoka je 160 cm. Ima tamnoplavu kosu i zelene oči. Slabije je telesne građe. U trenutku nestanka nosila je tamnu jaknu.

Foto: MUP HR

Boris Kuserbanj

 

13. Boris Kuserbanj (1981.) nestao je 30. decembra na Bolničkoj cesti u Zagrebu. Visok je 175 cm. Ima smeđu kosu, srednje je telesne građe. U trenutku nestanka imao je na sebi tamnoplavu/crnu jaknu, crne pantalone i cipele.

Republika

Foto: MUP HR

Matej Periš

 

14. Matej Periš (1994.) nestao je 31. decembra u Beogradu. Visok je 188 cm, broj cipela mu je 45. Ima plavu kosu i jače je telesne građe.

Republika

Foto: MUP HR

Petar Vizintin

 

15. Petar Vizintin (1983.) nestao je 1. januara u Viškovu, mestu u Primorsko-goranskoj županiji. Visok je 180 cm, broj cipela mu je 44. Ima ravnu smeđu kosu i male kestenjaste oči. Srednje je telesne građe.
 

16. Roberto Sovulj (1965.) nestao je 1. januara s Jankomira u Zagrebu. Jače je telesne građe.

 

Foto: MUP HR

Dragan Marić

 

17. Dragan Marić (1979.) nestao je 5. januara u Ulici Jurja Njavre u Zagrebu. Visok je 170 cm, crne je guste kose. Ima smeđe oči, jače je telesne građe. U trenutku nestanka bio je odeven u sivu zimsku jaknu, crni donji deo trenerke, tamnoplave patike sa zelenim pertlama.

Foto: MUP HR

Goran Čukelj

 

18. Goran Čukelj (1972.) nestao je 7. januara sa Svetog Duha u Zagrebu. Na vladinoj stranici se ne navodi njegov opis.

Foto: MUP HR

Angela Jurčević

 

19. Angela Jurčević (1978.) nestala je 8. januara u Splitu. Ima 160 cm, tamnoplavu kosu, smeđe oči. Srednje je telesne građe. U trenutku nestanka nosila je sportsku odeću, crni prsluk od jakne bez rukava. Imala je na sebi obuću crne boje.

Foto: MUP HR

Dragana Amić

 

20. Dragana Amić (2006.)  nestala je 9. januara u Novoj Gradišci. Visoka je 160 cm. Ima smeđu kosu i smeđe oči. Srednje je telesne građe. U trenutku nestanka nosila je belu majicu s kapuljačom, plave farmerke sa šarenim zakrpama. Imala je na sebi roza patike.

21. Igor Kalanjoš (2007.) nestao je 10. januara u Rijeci. Na stranicama se na navodi njegov opis.

Foto: MUP HR

Sanela Beganović

 

22. Sanela Beganović (2007.) nestala je 11. januara u Donjem Laduču, Zagrebačka cesta. Visoka je 158 cm, nosi cipele broj 37. Ima crnu, ravnu kosu i velike kestenjaste oči. U trenutku nestanka nosila je sivu trenerku, sivu majicu, crnu kožnu jaknu, bele patike.

Foto: MUP HR

Tihomir Katovčić

 

23. Tihomir Katovčić (1981.) nestao je 11. januara u Ulici Jankomir u Zagrebu. Srednje je telesne građe.

Republika

Foto: MUP HR

Katica Salopek

 

24. Katica Salopek (1949) nestala je 12. januara iz mesta Oštri Vrh u Brodsko-posavskoj županiji. Visoka je 165 centimetara. Ima sedu kosu i smeđe oči. Na sebi je imala crveni kaput, tamne pantalone i crne čizmice.

Foto: MUP HR

Antonio Tubić

 

25. Antonio Tubić (2006.) nestao je 12. januara u Ulici Matije Divkovića u Zagrebu. Ima 175 cm. Kosa mu je kovrčava, kestenjaste boje. Ima plave oči. Srednje je telesne građe. U trenutku nestanka nosio je plavu jaknu, tamnu trenerku i bele patike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading