ŠTA SE TO DEŠAVA? U Hrvatskoj nestaju ljudi: Mesec dana se traga za 25 osoba, čak 10 maloletnika (FOTO)

Autor: Republika

Hronika

14.01.2022

15:08

Priča o nestanku mladog Splićanina Mateja Periša potpuno je zaokupila pažnju kako srpske i hrvatske javnosti tako i one u regionu koja pomno prati sve napore na reševanju ovog slučaja.

ŠTA SE TO DEŠAVA? U Hrvatskoj nestaju ljudi: Mesec dana se traga za 25 osoba, čak 10 maloletnika (FOTO)

MUP HR

Tim povodom zagrebački portal Index.hr podseća da je 27-godišnjak iz Splita s prijateljima otputovao u Beograd na proslavu Nove godine, te da je nestao je u noći između 30. na 31. decembra tokom zabave u noćnom klubu Gotik i da od tada traje velika potraga za njim.

Na portalu se podvlači činjenica da hrvatska policija, čija delegacija u Beogradu učestvuje u direktnoj potrazi za Mateom za sada smatra da se u slučaju nestanka ne radi ni o kakvom nasilnom ili kaznenom delu, odnosno nema indicija da bi Matej Periš mogao da bude žrtva zločina. 

U istom tekstu Index potencira i podseća da pored intenzivne potrage za Meteom Perišem hrvatska policija trenutno traga za ukupno 25 osoba koje su nestale u poslednjih mesec dana, dakle u periodu od 13. decembra. Radi se o podacima sa stranice nestali.gov.hr.

U nastavku teksta Index objavljuje o kome se sve radi, dajući fotografije koje su dostupne na toj stranici, uz napomenu da za pojedine osobe za kojima se traga, fotografija nije priložena.

Letimičnim pogledom na spisak odmah u oči upada saznanje da se među 25 nestalih osoba, nalazi 10 maloletnih dečaka i devojčica, za kojima se na žalost još uvek traga.

Za mesec dana nestalo 25 osoba, među njima deset maloletnika        

1. Leonard-Duško Pasarić (1972) nestao je 13. decembra. On se udaljio s Trešnjevke u Zagrebu. Radi se o muškarcu visokom 185 centimetara, smeđe kose i smeđe boje očiju. Srednje je telesne građe.

MUP HR

Marjan Nikić

 

2. Marjan Nikić (1962.) nestao je 19. decembra u Zagrebu. U trenutku nestanka nosio je plave farmerke, a gornji deo trenirke bio mu je tamnije boje. Radi se o muškarcu visokom 180 cm, mršave telesne građe. 

MUP HR

Marjan Nikić

 

3. Krešimir Hibšer (1966.) takođe je nestao 19. decembra u Zagrebu. Što se tiče njegovog ličnog opisa, na stranici nestali.gov.hr. ne nalazi se ništa.

4. Ilija Čabraja (2007.) nestao je 23. decembra u Zajezdi, mestu u Krapinsko-zagorskoj županiji. Visok je 165 centimetara. Ima crnu, talasastu kosu. Srednje je telesne građe. U trenutku nestanka nosio je crnu dužu jaknu, crnu trenerku i smeđe čizme.

MUP HR

Lucija Filko

 

5. Lucija Filko (2004.) nestala je 23. decembra, takođe u Zajezdi. Visoka je 165 centimetara. Ima kestenjastu, ravnu kosu i smeđe oči. Srednje je građe. U trenutku nestanka nosila je crnu kožnu jaknu, crne helanke i bele patike.

6. Stela Delić (2004.) nestala je 23. decembra u Opštini Budinščina u Krapinsko-zagorskoj županiji. Visoka je 165 centimetara, ima crnu ravnu kosu. Srednje je građe. U trenutku nestanka nosila je crnu jaknu, sivu trenerku i crno-bele patike.

MUP HR

David Čvrljak

 

7. David Čvrljak (2006.) nestao je 23. decembra u Malom Lošinju. Kako se navodi na stranici, ima plave oči, ovalno lice i vitku telesnu građu. Nosio je trenerku crveno-crne boje i crne patike.

MUP HR

Željko Gadže

 

8. Željko Gadže (1972.) nestao je 24. decembra u Aveniji Gojka Šuška u Zagrebu. Visok je 175 centimetara, srednje je telesne građe. U trenutku nestanka nosio je u crnu jaknu i ostalu tamniju odeću.

9. Antonio Hudarević (2005.) nestao je 24. decembra u Ulici sv. Mateja u Zagrebu. Visok je 165 centimetara, ima crnu kosu i smeđe oči. Srednje je telesne građe. U trenutku nestankanosio je  crnu majicu i crne pantalone.

10. Desire Hudarević (2007.) nestala je 24. decembra takođe u Ulici sv. Mateja u Zagrebu. Visoka je 160 centimetara. Ima crnu kosu i smeđe oči. Srednje je telesne građe. U trenutku nestanka djevojka je nosila crnu majicu, crne pantalone i belu jaknu.

MUP HR

Sandra Javoršek

 

11. Sandra Javoršek (1980.) nestala je 24. decembra na Vinogradarskoj cesti u Zagrebu. Ima 175 cm i crnu kosu. Mršave je telesne građe. U trenutku nestanka nosila je belu majicu i crne pantalone.

MUP HR

Zdenka Majstorović

 

12. Zdenka Majstorović (1973.) nestala je 26. decembra sa Žutog Brega u Zagrebu. Visoka je 160 cm. Ima tamnoplavu kosu i zelene oči. Slabije je telesne građe. U trenutku nestanka nosila je tamnu jaknu.

MUP HR

Boris Kuserbanj

 

13. Boris Kuserbanj (1981.) nestao je 30. decembra na Bolničkoj cesti u Zagrebu. Visok je 175 cm. Ima smeđu kosu, srednje je telesne građe. U trenutku nestanka imao je na sebi tamnoplavu/crnu jaknu, crne pantalone i cipele.

MUP HR

Matej Periš

 

14. Matej Periš (1994.) nestao je 31. decembra u Beogradu. Visok je 188 cm, broj cipela mu je 45. Ima plavu kosu i jače je telesne građe.

MUP HR

Petar Vizintin

 

15. Petar Vizintin (1983.) nestao je 1. januara u Viškovu, mestu u Primorsko-goranskoj županiji. Visok je 180 cm, broj cipela mu je 44. Ima ravnu smeđu kosu i male kestenjaste oči. Srednje je telesne građe.
 

16. Roberto Sovulj (1965.) nestao je 1. januara s Jankomira u Zagrebu. Jače je telesne građe.

 

MUP HR

Dragan Marić

 

17. Dragan Marić (1979.) nestao je 5. januara u Ulici Jurja Njavre u Zagrebu. Visok je 170 cm, crne je guste kose. Ima smeđe oči, jače je telesne građe. U trenutku nestanka bio je odeven u sivu zimsku jaknu, crni donji deo trenerke, tamnoplave patike sa zelenim pertlama.

MUP HR

Goran Čukelj

 

18. Goran Čukelj (1972.) nestao je 7. januara sa Svetog Duha u Zagrebu. Na vladinoj stranici se ne navodi njegov opis.

MUP HR

Angela Jurčević

 

19. Angela Jurčević (1978.) nestala je 8. januara u Splitu. Ima 160 cm, tamnoplavu kosu, smeđe oči. Srednje je telesne građe. U trenutku nestanka nosila je sportsku odeću, crni prsluk od jakne bez rukava. Imala je na sebi obuću crne boje.

MUP HR

Dragana Amić

 

20. Dragana Amić (2006.)  nestala je 9. januara u Novoj Gradišci. Visoka je 160 cm. Ima smeđu kosu i smeđe oči. Srednje je telesne građe. U trenutku nestanka nosila je belu majicu s kapuljačom, plave farmerke sa šarenim zakrpama. Imala je na sebi roza patike.

21. Igor Kalanjoš (2007.) nestao je 10. januara u Rijeci. Na stranicama se na navodi njegov opis.

MUP HR

Sanela Beganović

 

22. Sanela Beganović (2007.) nestala je 11. januara u Donjem Laduču, Zagrebačka cesta. Visoka je 158 cm, nosi cipele broj 37. Ima crnu, ravnu kosu i velike kestenjaste oči. U trenutku nestanka nosila je sivu trenerku, sivu majicu, crnu kožnu jaknu, bele patike.

MUP HR

Tihomir Katovčić

 

23. Tihomir Katovčić (1981.) nestao je 11. januara u Ulici Jankomir u Zagrebu. Srednje je telesne građe.

MUP HR

Katica Salopek

 

24. Katica Salopek (1949) nestala je 12. januara iz mesta Oštri Vrh u Brodsko-posavskoj županiji. Visoka je 165 centimetara. Ima sedu kosu i smeđe oči. Na sebi je imala crveni kaput, tamne pantalone i crne čizmice.

MUP HR

Antonio Tubić

 

25. Antonio Tubić (2006.) nestao je 12. januara u Ulici Matije Divkovića u Zagrebu. Ima 175 cm. Kosa mu je kovrčava, kestenjaste boje. Ima plave oči. Srednje je telesne građe. U trenutku nestanka nosio je plavu jaknu, tamnu trenerku i bele patike.

Komentari (0)

Loading