LOŠE VESTI ZA MATEJEVOG OCA: Beogradski alas saopštio Nenadu Perišu kakva je situacija na Dunavu i Savi

Autor:

Hronika

13.01.2022

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošle su dve nedelje od nestanka Mateja Periša u Beogradu. Srpska policija juče je objavila da su nakon pregleda stotina sati materijala s nadzornih kamera utvrdili kuda se kretao od izlaska iz Beton hale do reke Save, kada mu se gubi svaki trag.

LOŠE VESTI ZA MATEJEVOG OCA: Beogradski alas saopštio Nenadu Perišu kakva je situacija na Dunavu i Savi

Foto: printscreen/TV Pink

Nenad Periš, Matejev otac, i danas je u Beogradu, a posetio je i čoveka koji je iz hladnog Dunava do sada spasio 31 osobu, zadnju prekjuče, Renata Grbića.

Grbić je rekao za Dnevnik "HRT-a" da je juče Matejev otac došao kod njega s namerom da mu on objasni kakva je situacija kada je telo u vodi, a razgovarali su i o signalu mobilnog telefona koji je Matej imao.

Signal je zadnji put lociran kod Velikog ratnog ostrva. Grbić je dodao da su razgovarali da li postoji mogućnost da je Matej uspeo da se uhvati za panjeve ili stabla koja su plivala rekom.

- Svaki trag mu se gubi kod Velikog ratnog ostrva, što znači da je on potonuo s telefonom -  rekao je Grbić.

Grbić je naglasio da na tom području ima dosta šuma, ali i vikendica, pa se otac nada da je Matej uspeo tu da se sakrije.

- Brat i ja smo svaki dan u čamcu, uključeni smo u potragu, gledamo obale gde ribarimo. Policija je takođe svaki dan na terenu - poručio je Grbić.

- Policija obilazi svakodnevno teren sve do Pančeva, ali za sada bez ikakvih rezultata. Dunav i Sava u ovo doba godine su vrlo jaki i nemirni, pogotovo ovih dana, jer se otapa sneg. Vodostaj je porastao za jedan i po metar. Obe reke nose granje i panjeve, a uz to su vrlo hladne, oko četiri do pet stepeni, što je vrlo nezgodno za organizam - poručio je Grbić.

Potraga za Matejem nastavlja se i sutra, a ušla je u 14. dan. Splićanin je bio u beogradskom klubu "Gotik", a intenzivna potraga za njim traje od tada. Do sada su se pretraživali kopno i voda, koristili su se specijalni policijski psi tragači, dronovi, termovizijske kamere, ali mladiću ni traga ni glasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Renato

14.01.2022 16:41

Renato, dbri čoveče. Spaasao sis 33 . zar ne jpoostoji mogunost da lčno sa bratom odeš do ratnog ostrva i da malo pogledaš te vikendice ili ve šta tamo ima, sa unutrašnje stran..možda ga tamo nadješ....Možzda je ovaj predivni mlad čovek ranjen, smrznuće se bez hrane i vode. Zar nije neki helhopter mogao da ubaci par kesa hrane u startu.... ili dasleti,ne znam kakva je situacija na samom ostvrvu.. Jedino tebi verujemo i nikome drugom... ti si neko ko to radi ceo život, jer reka je tvoj dom.... Ceo tvoj život je Dunav i Sava....Molimo te....

Odgovori 27 3