MISTERIJA! TAJNA MATEJEVOG POSLEDNJEG POZIVA: Nestali Splićanin prekinuo svaku komunikaciju nakon razgovora sa sestrom prijatelja!

Autor:

Hronika

13.01.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Inspektori srpske policije s hrvatskim kolegama ispituju šta je Splićanin Matej Periš (27) rekao sestri prijatelja pre nestanka. On je u noći između 30. i 31. decembra poslednji telefonski razgovor imao s ovom drugaricom iz Splita, a policija misli da ona može da razreši misteriju njegovog slučaja. S njom se čuo neposredno pre odlaska iz beogradskog kluba "Gotik", posle kojeg mu se gubi svaki trag kod reke Save.

MISTERIJA! TAJNA MATEJEVOG POSLEDNJEG POZIVA: Nestali Splićanin prekinuo svaku komunikaciju nakon razgovora sa sestrom prijatelja!

Foto: Republika.rs

Kako saznajemo, nakon što su istražitelji iz Hrvatske saopštili da će pomoći srpskim kolegama u istrazi i ujedno nekoliko puta saslušati i šestoricu Matejevih prijatelja, s kojima je boravio u Beogradu, posebnu pažnju će obratiti na ispitivanje devojke s kojom je Periš kobne večeri imao poslednji telefonski razgovor, a za koju se zna da je sestra njegovog prijatelja i da su veoma bliski.

- Pripadnici beogradskog MUP pregledali su listing poziva Mateja Periša i utvrdili da je poslednja na listi drugarica iz Splita. Ona im je rekla da se bavio veoma teškim poslom skipera i da je bio vrlo ambiciozan, a, da bi sve postigao, koristio je opijate, ali im nije otkrila detalje razgovora s nestalim Splićaninom jer je naglasila da ga je slabo čula od muzike iz "Gotika", u kojem se nalazio. Hrvatski inspektori rešili su da priskoče kolegama u pomoć i detaljnije ispitaju ovu devojku zbog sumnje da može da im otkrije bar približan razlog koji je naveo mladića da istrči iz kluba - objašnjava naš izvor iz istrage.

Kako smo ranije pisali, pre razgovora s drugaricom Periš je devojci Sanji poslao video-snimak u 21.30, a u kojem se vidi da u restoranu "Ambar" s drugarima uživa u vinu.

Načelnik Uprave kriminalističke policije u Hrvatskoj Antonio Gerovac rekao je u sredu da će kolegama u Beogradu pomoći i u analizi razgovora s telefona Splićanina, koji je poslednji put lociran 31. decembra, kada su video-kamere na tom istom mestu kod Brankovog mosta u Savi snimile i "objekat" koji se kreće nizvodno, pa se pretpostavlja da je to snimljen Periš kako pliva ka Dunavu.

Međutim, otac momka koga traže već 15. dan kaže da se na rekonstrukciji MUP Srbije, koja je objavljena u sredu, ne vide ključni momenti.

- Na toj rekonstrukciji se ne vide trenuci kada moj sin izlazi iz kluba i eventualno ulazi u vodu. To su, uz kontakte Mateja s taksistom koji se zaustavio i koji pokazuje njegovo stanje pribranosti, prema mom mišljenju, najvažniji trenuci - rekao je Nenad Periš za hrvatske medije.

Bivši šef kriminalističke policije u Zadru Antun Novoselović osvrnuo se i na mogućnost da mladić iz Splita, koji je s društvom hteo da dočeka novu godinu u Beogradu, ne bude pronađen.

- S obzirom na podatke gde su mladi Splićani boravili, postoji mogućnost da su ih zanimale i druge stvari, osim provoda. Njegovo kretanje, koje su zabeležile nadzorne kamere, ukoliko je to zaista Matej, nije racionalno. Najgora opcija je da potraga ne uspe, odnosno da se Matej ne pronađe i ostane u evidenciji nestalih osoba - istakao je Novoselović za Slobodnu Dalmaciju.

SATNICA KRETANJA PERIŠA POSLE IZLASKA IZ "GOTIKA"

  • 1.45 Splićanin trči pored kafića "Nebo i zemlja" u Karađorđevoj ulici *
  • 1.46 Kod Brankovog mosta zaustavlja taksistu, a on ga odbija jer je zauzet
  • 1.47 Trči Travničkom ulicom, a ni tada niko ne juri za njim
  • 1.48 Iz Ulice braće Krsmanović ulazi na Savski kej
  • 1.50 Preskače ogradu restorana "Savanova" i hodom ide oko samog lokala
  • 1.51 Trčeći ide ka terasi šetališta koja se nalazi iznad Save
  • 1.52 Na istoj kameri ne vidi se gde je mladić, odnosno da li je upao u reku
  • 2.03 Lociranje Matejevog telefona u isto vreme gde se na kameri vidi "objekat" koji se kreće u Savi
  • 2.05 Kod ušća Save u Dunav vidi se "objekat" koji se kreće niz reku, ponovno poklapanje s telefonom mladića

* Rekonstrukcija koju je objavio MUP Srbije

Komentari (2)

Loading
Ana

14.01.2022 18:11

Da lo će oko da da odgovor:Sklopljena satnica kretanja ulicama,a nigdje se ne pojavljujeŠ0anska kuća u kojoj je kako je navedeno boravipceo sat,u kojoj se jasno vidi Matej kako čuči?Bliska prijateljica"za mene je saučesnik u nestanku.Kao čovek koji ga zna oducek,prijatelj,zadnja,osoba sa kojom je razgovarao,čim je čula za nestanak,a čula je odmah,MORALA je da se javi MUPU i usmrti ih,zbog Mateja,oca i ljudi koji ga pod veoma teškom uslovima traže.Zar može da NE ŽELI,zar nije OBVEZNA ga iznese razgovor

Nenad

21.01.2022 18:30

Verovatno je Matej trebao da se sastane sa ovom Majom da mu da drogu. Ovu devojku treba pritisnuti da prizna. Ona jedina tvrdi da se Mateja drogirao, dok svi ostali( drugovi, porodica, devojka) tvrde da se nije drogirao.?