KO JE DOKTOR ZARUBICA, SRPSKI KRALJ AMFETAMINA? Njega su pokušali da naslede OTAC i SIN iz okoline Požarevca?

Autor: Republika

Hronika

13.01.2022

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Milan Zarubica trenutno robija u Makedoniji, gde je uhapšen 2017. godine u zajedničkoj akciji srpske i makedonske policije

KO JE DOKTOR ZARUBICA, SRPSKI KRALJ AMFETAMINA? Njega su pokušali da naslede OTAC i SIN iz okoline Požarevca?

Foto: Privatna arhiva

Doktor Milan Zarubica, jedan od najvećih proizvođača sitntetičke droge na Balkanu, nazvan i "kraljem amfetamina", iz čije kompanije navodno potiče benzil hlorid zaplenjen na imanju oca i sina B.M. i I.S. u okolini Požarevca, trenutno robija u Makedoniji, gde je uhapšen 2017. godine u zajedničkoj akciji srpske i makedonske policije, jer mu je u ilegalnoj laboratoriji pronađeno 300 kilograma droge "kaptagon", koju zovu i "hemijska hrabrost" i "lek džihadista", a koju koriste borci Islamske države, piše Kurir.

Zarubica, inače nekada ugledni doktor iz Zemuna, prvi put je uhapšen 2003. godine zbog proizvodnje sintetičke droge i osuđen je na 11 godina zatvora. Kada je, tokom izdržavanja kazne, postao "slobodnjak", ispostavilo se da je nastavo da se bavi istim poslom, pa je ponovo uhapšen u maju 2011.

Republika

Foto: MUP Srbije

Labaratorija Milana Zarubice

 

Priznao je krivicu i osuđen je na još tri godine zatvora. Na suđenju je, kako su mediji preneli, tvrdio da on ne pravi drogu već lekove za koncentraciju.

Iz zatvora je, kako su preneli mediji, izašao poslednjeg dana 2014. godine.

- Kada je uhapšen 2003. godine osim zatvora, presudom mu je oduzeta i imovina. Među tom imovinom, navodno, nalazi se i firma čiji je logo nađen na burićima benzil hlorida iz Vlaškog Dola, te se sumnja da je materija proizvedena upravo tu - objašnjava naš izvor i dodaje da se utvrđuje da li su i na koji način uhapšeno otac i sin ukrali opasnu hemikaliju, koja je oduzeta od Zarubice priliko drugog po redu hapšenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Cvrle

13.01.2022 21:38

Eeeee doktore, gde se izgubila Hipokratova zakletva? Umesto da spašavaš živote ljudi, ti ih uništavaš… Strašno!

Suzana

13.01.2022 23:26

A ko to kaze da je bio "ugledan doktor" ?