NAČELNIK UPRAVE KRIMINALISTIČKE POLICIJE HRVATSKE O PERIŠEVOM NESTANKU: Snimak iz Save autentičan! (UŽIVO)

Autor: Republika

Hronika

12.01.2022

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Policijskoj upravi Zagrebu na konferencija za novinare u vezi potrage za nestalim Splićaninom Matejom Perišom (27) u Beogradu obratio se načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac.

NAČELNIK UPRAVE KRIMINALISTIČKE POLICIJE HRVATSKE O PERIŠEVOM NESTANKU: Snimak iz Save autentičan! (UŽIVO)

Foto: Facebook/

 

Za medije će izjavu daje pomoćnik generalnog direktora policije i načelnik Uprave kriminalističke policije  Antonio Gerovac.

'- Protekla dva dana bili smo u Beogradu i razmenili informacije o potrazi. Srpska policija je preduzela apsolutno sve što je mogla, angažovane su sve snage koje su bile na raspolaganju policiji, a intenzitet potrage nastavlja se i dalje kao i prvog dana. Što se tiče profesionalne razine toga što je srpska policija preduzela, apsolutno je na najvišem nivou - rekao je na konferenciji za novinare pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac.

 

- Na početku bi naglasio da koordinacija srpske i hrvatske policije traje od nestanka, ona se odvijala neprekidno, protekla dva dana smo proveli u Beogradu, gde smo sa kolegama iz srpske policije razmenili saznanja. Mogu kratko reći da je srpska policija poduzela apsolutno sve radnje, sve je preduzela,i ono što sad rade, potraga se i dalje nastavlja od prvo dana. 

Naglasio je da postoji verzija slučaja.

- Ništa ne ukazuje da je njegov nestanak poslednica nasilne radnje. Sve snimke smo pregledali. Od samog izlaska iz kluba, do ulaska u vodu, svaka sekvenca srpska policija je izuzela. Satima su gledali materijal. Snimci su gledani nakon i pre onih koji su dati u javnost. Sve se daje tužilaštvu koje će da odredi šta je tačno

Na pitanje da li je Matej ušao uvodu, on kaže:

- Osoba koja liči na njega je ušla u vodu, ali ne može da se tvrdi da je to on.

- Što se tiče konzumacije droge, ne mogu iznositi, ono što nam je policija prenela, da biste to dokazali mora da se nekom uradi analiza krvi. Ono što se dešavalo pre diskoteke Gotik, i posle, sve je srpska policija napravila rekonstrukciju, ne postoji neka rupa. 

- Hrvatska policija će preduzeti određene radnje u odnosu na njegove prijatelje, postoji mogućnost da će se više puta obaviti razgovor sa njima, ako treba i 5-6 ili 7 puta.

-  LJudi koji rade na slučaju iz Srbije su najiskusniji istražitelji, najbolji profesionalci, a srpska policija raspolaže tehnikom, ona je uključena u potragu za Matejom, sve što imaju. 

- Matej i njegovo društvo nisu bili u sukobu, i nisu bili uvučeni ni u kakav sukob van kluba.

- Snimak iz Save je autentičan.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
sale

12.01.2022 11:39

ne znate da li skace u savu... To vec nije rekonstrukcija nego spekulacija. Ili znate nesto. Drugo.. stavite bolji watermark.. inacece delovi biti kropovani i deljeni kao novi autenticni snimak medj debilima po jutjubu. Trece... sta li je raja u Savanovi pomislila "vidi ovoga - jos trci"