VEŠTAČENJEM SNIMKA UTVRĐUJU DA LI JE MATEJ BIO U SAVI: Uprkos očevim tvrdnjama da njegov sin nije plivao, žele da otklone sve sumnje

Autor:

Hronika

11.01.2022

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak koji je zabeležen mobilnim telefonom, a na kojem se vidi muškarac kako pliva u Savi, dat je na veštačenje kako bi se otklonila svaka sumnja da li je reč o nestalom Mateju Perišu (27). Prvih dana posle dočeka Nove godine objavljeno je da je to upravo mladi Splićanin, ali je kasnije njegov otac Nenad osporio tu mogućnost zbog načina na koji se kreće plivač, a odmah se pojavila i sumnja da je snimak nastao mnogo ranije, dok reka nije bila toliko hladna.

VEŠTAČENJEM SNIMKA UTVRĐUJU DA LI JE MATEJ BIO U SAVI: Uprkos očevim tvrdnjama da njegov sin nije plivao, žele da otklone sve sumnje

Foto: ST/P. DIVAC/screenshot

U isto vreme, pretraga korita Save, ali i priobalja, nije stala ni u utorak. I dalje se koristi sonar, dok ronioci zbog izuzetno loših meteo-uslova i niske temperature vode nisu mogli da zarone. Prema nekim informacijama, zbog toga se trenutno najviše koristi sonar. Signal mobilnog telefona mladog Splićanina uhvaćen je poslednji put na Sava promenadi, na mestu gde je najverovatnije upao ili ušao u Savu.

- Ovaj signal je lociran iste noći kada je mladić nestao - navode u istrazi.

- Uhvatilo ga je nekoliko baznih stanica, pa je na osnovu analiza i ukrštanja smanjen opseg potrage. Naravno, samo ukoliko je aparat bio kod njega. U ovom trenutku se to ne zna. Aparat nije pronađen.

Noviji modeli telefona, objašnjavaju stručnjaci, mogu da daju signal i ako upadnu u vodu, ali samo na dubini do dva metra. Ukoliko padne dublje, signal se gubi i nije ga moguće locirati, prenosi Kurir.

Inače, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je u utorak da je srpskoj policiji i te kako stalo da se pronađe nestali mladić iz Splita i da se neće stati sa potragom dok se ne sazna konačna istina:

- Razgovarali smo sa visokom delegacijom MUP Hrvatske, razmenili smo informacije i radimo dalje. Nema nikoga kome je više stalo, naravno osim porodice, da dođe do istine od MUP Srbije. Zasad ne mogu da iznosim pretpostavke, istraga je otišla u jednom pravcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ila

18.01.2022 17:39

U Savi ne vidim čoveka,već je to dabar životinja. Prvi put posle 100 g . se pojavila u avgustu 2020 g. u Savi i Dunavu itd. Registrovan je i 15.01.2022 g. u /subota/Dunavu, pretragači su ga videli, prikazan je video snmiak, čuli su da nešto zuji na termoviziji i pitali se šta je to?Od je plivao samo glava izbačena,bio je mrak, vrlo brzo,pravolinijski. Bili su u čudu,Sve se brzo dešavlo. To je bilo na Dunavu u BGD,kolistili su čamac, on je plivao oko 400 m od obale. Bili su začudjeni..Ovo se može proveriti , kod momaka koji su to veče ili noć radili,pretraživali, bio je mrak. Vrlo dobro se čuo njihov komentar...Tražeći po internetu, njihova staništa, reke ima ih ,Savi,Dunavu, Tamnavi Ritopeku itd.itd. Bili su začudjeni., pitajući se šta je ovo? Potom konstatovali da je dabar.Potom ih je neko pozvao, oni su rekli;"nismo ništa, ali smo našli DABRA".