DŽONIĆ NE ODUSTAJE OD TVRDNJI DA JE NEVIN: Bivši vatrogasac ne priznaje da je pobio svoje rođake Đokiće

Autor:

Hronika

11.01.2022

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Džonić, bivši vatrogasac osumnjičen za ubistvo svojih rođaka, tročlane porodice Đokić, uprkos svim dokazima koje je prikupilo tužilaštvo, i dalje ne odustaje od tvrdnje da on nije direktni izvršilac monstruoznog zločina.

DŽONIĆ NE ODUSTAJE OD TVRDNJI DA JE NEVIN: Bivši vatrogasac ne priznaje da je pobio svoje rođake Đokiće

Foto: Privatna arhiva

Da podsetimo, Goran, Gordana i Lidija Đokić ubijeni su u noći između 26. i 27. septembra prošle godine u aleksinačkom selu Moravac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra, a tri nedelje nakon zločina uhapšen je Goranov brat od strica, bivši vatrogasac Goran Džonić. On je u odbrani u zločin umešao i svoje sinove Stefana i Milana, ali i braću Aleksandra i Kostadina Miloševića, te su svima stavljene lisice na ruke i nalaze se u pritvoru.

Negira

Prekjuče se u medijima pojavila informacija da je Džonićevo neuropsihijatrijsko veštačenje ppotvrdilo da je on bio uračunljiv u vreme izvršenja trostrukog ubistva. Advokatica Biljana Pešić koja ga zastupa kaže da do okončanja istrage neće davati detaljnije komentare.

- Posetila sam ga u ponedeljak u zatvoru, što je moja profesinalna dužnost i on i dalje ostaje pri svom stavu da nije direktni izvršilac ubistva, da nije učinio to krivično delo. Ne mogu da komentarišem da li je uračunljiv dok ne budem videla izveštaj - kaže Pešić i kratko dodaje:

- Džonić jako brine za sinove.

Advokat Mladen Magdalenić koji zastupa braću Milošević za Kurir je potvrdio da u telefonu Gorana Džonića nisu pronađene prepiske sa njegovim branjenicima.

Surfovali internetom i dopisivali se

Republika

Foto: Privatna arhiva

Goran, Lidija i Gordana Đokić

- Nema registrovanih kontakta sa našim branjenicima Miloševicima u njegovom telefonu. Iz telefona su izvučene slike, neke privatne stvari i komunikacije s nekim ljudima preko poruka, ali koji s ovim slučajem nemaju veze. To su neke stvari koje ne mogu da pomognu u istrazi. Njegovo medicinsko veštacenje nismo još dobili, ali moje laičko gledanje je da nema ni govora o neuračunljivosti. Pogotovu na prepoznavanju u policiji, sasvim je razborito razmišljao i ponašao se sasvim normalno - rekao je advokat:

- Komunikacije mojih branjenika od te večeri pokazuju da je u momentu kada se zločin odigrao jedan preko interneta gledao automobile, a drugi se pre toga dopisivao sa devojkom, sa kojom se i video. Ona je u istrazi takođe potvrdila da su bili zajedno te večeri, a izvučena komunikacija je sasvim smislena i ide u prilog tome.

Suzana Džonić: Moji sinovi nisu krivi, sekiram se

Foto: ST/N. PANČIĆ

Suzana Džonić

Džonićeva supruga Suzana za Kurir kaže da nije skoro bila u poseti suprugu, koji je krajem decembra iz SZB vraćen u niški pritvor.

- Ne, nisam ga posetila. Ne mogu ništa da pričam, sekiram se za sinove koji potpuno nepotrebno borave u pritvoru. Oni baš ništa nisu krivi. Teško mi je, obratite se advokatu - rekla je ona i prekinula vezu.

Rođaci: On je za doživotnu!

Rođaci ubijenih Đokića, sa druge strane, nadaju se da će ako do suđenja dođe, Džonić dobiti doživotnu robiju.

- Teško preživljavamo ovu agoniju. Naših najvoljenijih nema, a on izmišlja neke nebulozne priče i stalno upada u laži. Ovo kako su oni skončali život nije ni monstruozno, nemam reči za to - rekli su rođaci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading